ضرورت مشارکت انجمن‌های معلولین در تصمیم‌گیری‌های مناسب‌سازی استان بوشهر

اولین جلسه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی استان با حضور سید موسی موسوی مدیر کل دفتر فنی، امور عمرانی، حمل و نقل ترافیک استانداری، دکتر رضا محمودی سرپرست بهزیستی، نمایندگان دستگاههای اجرایی، شهرداری و دیگر اعضاء در سالن اجتماعات استانداری بوشهر برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان بوشهر در این جلسه سید موسی موسوی، مدیرکل دفتر فنی، امور عمرانی، حمل و نقل و ترافیک استانداری بوشهر در نخستین جلسه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب‌سازی استان، با تأکید بر نقش مهم انجمن‌های معلولین، خواستار استفاده هدفمند از نظرات این گروه‌ها در برنامه‌ریزی، طراحی و اجرای پروژه‌های شهری شد.

ضرورت مشارکت انجمن‌های معلولین در تصمیم‌گیری‌های مناسب‌سازی استان بوشهر

موسوی با اشاره به اهمیت حفظ استقلال فردی افراد دارای معلولیت گفت:مناسب‌سازی باید به‌گونه‌ای باشد که افراد بدون وابستگی به دیگران، بتوانند آزادانه در شهر تردد و زندگی کنند و این موضوع فقط یک وظیفه سازمانی نیست، بلکه یک مسئولیت انسانی، عقلی و شرعی است.

وی همچنین خواستار حضور مؤثر نمایندگان انجمن‌های نابینایان، ناشنوایان و معلولین در ستادهای شهرستانی شد و افزود:نظرات این عزیزان دقیق، تخصصی و کاربردی است؛ باید به‌صورت دائمی در فرآیند تصمیم‌گیری حضور داشته باشند.

موسوی با انتقاد از وضعیت مراکز خدمات بین‌راهی تصریح کرد:در بازدیدهای میدانی مشخص شد هنوز هیچ مرکز خدمات رفاهی بین‌راهی در استان وجود ندارد که ضوابط مناسب‌سازی را به‌طور کامل رعایت کرده باشد و در این راستا  انتظار داریم در پروژه‌های جدید، بازبینی نقشه‌ها و نظارت جدی‌تری صورت گیرد.

ضرورت مشارکت انجمن‌های معلولین در تصمیم‌گیری‌های مناسب‌سازی استان بوشهر

بهزیستی بوشهر: نیازمند همکاری گسترده‌تر در اجرای اهداف مناسب‌سازی هستیم

دکتر رضا محمودی، سرپرست بهزیستی استان بوشهر در اولین جلسه ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب‌سازی استان، ضمن قدردانی از همکاری‌های گذشته دستگاه‌های اجرایی، بر لزوم تقویت مشارکت بین‌بخشی در اجرای پروژه‌های مناسب‌سازی تأکید کرد.

دکتر محمودی با اشاره به اهمیت تداوم این مسیر افزود:همکاری‌های گذشته ارزشمند بوده، اما برای تحقق اهداف پیش‌بینی‌شده در سال ۱۴۰۴، نیازمند کمک‌ها و همراهی‌های بیشتری از سوی همه دستگاه‌ها هستیم.

وی در تشریح دستور کار جلسه، دو محور اصلی را مطرح کرد:برنامه‌ریزی برای اجرای اهداف مناسب‌سازی تا پایان سال ۱۴۰۴ در سطح استان، بررسی و پیگیری مصوبات سال گذشته توسط اعضای ستاد،

دکتر محمودی خاطرنشان کرد:در سال ۱۴۰۳، بهزیستی استان ارزیابی مناسب‌سازی ۶۶ دستگاه اجرایی را انجام داد که که در سال جاری با اضافه شدن ۸ بانک دیگر، این تعداد به ۷۰۰ ساختمان رسیده است که بر اساس پیش‌بینی صورت‌گرفته، در سال ۱۴۰۴ تعداد ساختمان‌های مورد ارزیابی به ۹۰۰ ساختمان خواهد رسید.

ضرورت مشارکت انجمن‌های معلولین در تصمیم‌گیری‌های مناسب‌سازی استان بوشهر

مژگان آل‌بهبهانی، مسئول دبیرخانه مناسب‌سازی بهزیستی استان بوشهر، در این جلسه با تأکید بر اینکه مناسب‌سازی تنها وظیفه‌ای اداری نیست، بلکه مسئولیتی انسانی و اجتماعی برای حفظ کرامت افراد است، افزود: هنوز دیدگاه بسیاری از دستگاه‌ها نسبت به مناسب‌سازی، نگاه حداقلی است و آن را صرفاً برای افراد دارای معلولیت می‌دانند، این در حالی است که مناسب‌سازی باید برای همه اقشار جامعه انجام شود و بسیاری از کارکنان و مراجعان، سالمند یا موقتاً با محدودیت حرکتی مواجه‌اند و از امکاناتی نظیر آسانسور استفاده می‌کنند. پس مناسب‌سازی فقط برای معلولان نیست و برای همه ماست.

وی با اشاره به ارزیابی‌های انجام‌شده در سال‌های اخیر تصریح کرد:در ارزیابی جشنواره شهید رجایی، متأسفانه بسیاری از دستگاه‌های عضو ستاد مناسب‌سازی نیز امتیاز مناسبی کسب نکرده‌اند؛ درحالی‌که باید الگوی سایر دستگاه‌ها باشند.

 آل‌بهبهانی افزود:نظارت به‌تنهایی کافی نیست و باید دیدگاه طراحان، مهندسان و مدیران پروژه از پایه اصلاح شود.

آل بهبهانی تصریح کرد: مناسب‌سازی باید در طراحی نقشه‌های اولیه عمرانی گنجانده شود، نه آنکه در پایان پروژه به‌صورت الحاقی و پرهزینه اجرا شود.

آل بهبهانی در  پایان با انتخاب بوشهر به‌عنوان شهر دوستدار سالمند، لازم است که دستگاه‌های اجرایی بیش از پیش به اجرای استانداردهای دسترس‌پذیری و ایمنی برای همه اقشار، به‌ویژه سالمندان، توجه کنند.

در پایان نیز نمایندگان  انجمن‌های معلولین، نابینایان، ناشنوایان و افراد دارای محدودیت‌های جسمی‌ـ‌حرکتی در جلسه، خواستار استفاده از دیدگاه و پیشنهادات مستقیم این گروه‌ها در جلسات برنامه‌ریزی و اجرایی مناسب‌سازی شدند.

کد خبر 139931

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 4 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد