دیدار مدیران کل بهزیستی و امور مالیاتی استان قم

مدیران کل بهزیستی و امور مالیاتی استان قم بر ایجاد تسهیلات و اجرای معافیتهای قانونی مالیاتی برای خیرین همیار بهزیستی تاکید کردند.

سید صادق میرئی مدیر کل بهزیستی استان قم امروز باتفاق معاونین مشارکتهای مردمی و اشتغال با حضور در اداره کل امور مالیاتی استان با محمد رضایی مدیر کل امور مالیاتی استان دیدار کرد و ضمن ارائه گزارشی از خدمات متنوع و متعدد بهزیستی در سطح استان ، با اشاره به عدم پاسخگویی اعتبارات دولتی به نیازهای جامعه هدف و مراکز بهزیستی ، خیرین و مساعدتهای بانیان خیر را عاملی موثر در رفع ناترازی منابع بهزیستی برشمرد و خواستار اجرای شدن آیین‌نامه اجرایی بند (خ) ماده (۲۰) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران و ماده ۱۷۲ قانون مالیات‌های مستقیم در حوزه امور خیر و خیرین استان شد.

در ادامه این دیدار رضایی مدیر کل امور مالیاتی استان مشارکت دستگاههای اجرای در امور بهزیستی را عمل به وظیفه اجتماعی برشمرد و ضمن تائید و تاکید بر برخورداری خیرین همیار بهزیستی از معافیتهای تصریح شده در قانون افزود: اداره کل امور مالیاتی استان در این حوزه یار و یاور بهزیستی است و از هیچ مساعدت ، راهنمایی و همکاری دریغ نخواهد کرد.

آیین‌نامه اجرایی بند (خ) ماده (۲۰) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم و ماده ۱۷۲ قانون مالیات‌های مستقیم چه می گوید:

براساس آیین‌نامه اجرایی بند (خ) ماده (۲۰) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم

۴ـ خیّر/خیّرین: اشخاص حقیقی و یا حقوقی غیردولتی که با استفاده از منابع غیردولتی، اقدام به کمک مالی، تأمین عرصه و اعیان، احداث، توسعه، تکمیل و تجهیز طرح (پروژه) ها و تحویل و اهدای آنها به دستگاه اجرایی می‌نمایند، به استثنای طرح‌های مستمر (تعمیرات و تجهیزات ساختمان).

ماده۲ـ در صورتی که خیّرین با پیشنهاد دستگاه اجرایی ذی­ربط و موافقت سازمان، طرح‌های تملک دارایی های سرمایه ای را اجرا یا تکمیل نمایند و بیش از پنجاه درصد (۵۰%) به جای اعتبارات دولتی، در طرح (پروژه) های مشمول در طول برنامه زمان­بندی و تا سقف هزینه‌های مندرج در طرح هزینه نمایند، حداقل بیست و پنج درصد (۲۵%) و حداکثر پنجاه درصد (۵۰%) از هزینه‌های انجام شده به شرح ماده (۳) این آیین‌نامه با تأیید و اعلام سازمان به عنوان اعتبار مالیاتی به خیّرین اعطا می‌شود.

ماده ۱۷۲ قانون مالیات‌های مستقیم به صراحت بیان می‌کند که صد درصد وجوهی که به حساب‌های تعیین شده از طرف دولت به منظور بازسازی یا کمک به صورت بلاعوض پرداخت می‌شود، از درآمد مشمول مالیات قابل کسر است. همچنین، وجوه پرداختی یا تخصیصی و یا کمک‌های غیرنقدی بلاعوض اشخاص اعم از حقیقی یا حقوقی جهت تعمیر، تجهیز، احداث و یا تکمیل مدارس، دانشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی و مراکز بهداشتی و درمانی و یا اردوگاه‌های تربیتی و آسایشگاه‌ها و مراکز بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) و جمعیت هلال احمر و کتابخانه و مراکز فرهنگی و هنری دولتی نیز مشمول این ماده می‌شوند.

به بیان ساده‌تر، طبق این ماده قانونی، اگر شما به عنوان یک شخص حقیقی یا یک شرکت، به نهادهای خیریه یا مراکز دولتی مشخص شده در قانون کمک مالی یا غیرمالی کنید، می‌توانید این مبالغ را از درآمد مشمول مالیات خود کسر نمایید و در نتیجه مالیات کمتری پرداخت کنید.

کد خبر 138897

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 10 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد