در رسانه| افزایش نرخ بیکاری خراسان رضوی در سال ۱۴۰۳ | ۴۵ هزار معلول در استان بیکار هستند

نشست شورای برنامه‌ریزی و توسعه خراسان رضوی، با حضور غلامحسین مظفری استاندار خراسان رضوی، سیدجمال‌الدین حسینی رئیس سازمان توسعه و برنامه‌ریزی استان، امیررضا رجبی مدیرکل صمت خراسان رضوی، جواد داعی مدیرکل مسکن و شهرسازی استان، سیدحامد حسینی مدیرکل اقتصاد و دارایی خراسان رضوی، مهدی برجی سرپرست بهزیستی خراسان رضوی و جمعی از مسئولان دستگاه‌های اجرایی در اتاق جلسات ساختمان استانداری برگزار شد. رئیس سازمان برنامه‌ریزی و توسعه استان در این نشست گفت: از ابتدای سال تاکنون نرخ بیکاری از ۷.۲ به ۷.۶ افزایش یافته و حتی فرصت‌های شغلی موقت نیز از ۱۳.۷ درصد به ۷.۹ رسیده که نشانه ازبین‌رفتن برخی فرصت‌های شغلی است. نزول رتبه خراسان رضوی از جایگاه دوم به یازدهم کشور در حوزه بیکاری، تصدیق این آمار است.

۴۵ هزار معلول بیکار در استان

در جریان بررسی آخرین وضعیت اجرای طرح اشتغال معلولان در ادارات استان، مهدی بُرجی، سرپرست بهزیستی خراسان رضوی، با تأکید بر اینکه بیش از ۳۷ درصد از معلولان استان، گرفتار بیکاری هستند، تصریح کرد: از ۱۲۰ هزار فرد هم‌استانی معلول، همچنان افزون بر ۴۵ هزار نفر از آنان بیکار هستند. البته در راستای اجرای قانون اشتغال معلولان، در سال‌های اخیر برای حدود ۲۱ هزار نفر اشتغال ایجاد شده، اما همین شمار نیز نه با حقوق قانون کار بلکه با پرداختی حدود یک تا سه میلیون تومان مشغول فعالیت هستند.

وی تأکید کرد: در شرایط فعلی اگرچه به بیش از ۱۱ هزار و ۵۰۰ هم‌استانی معلول، حق پرستاری به مبلغ ۳ میلیون تومان پرداخت می‌شود، اما هنوز بیش از ۱۷ هزار نفر نیز در نوبت دریافت این تسهیلات هستند که بنابراین، اولاً باید روند تخصیص اعتبارات تسریع شود و دوماً با گسترش طرح‌های خوداشتغالی، نیاز معلولان به دریافت تسهیلات کمکی برطرف شود.

۳ درصد، سهم استان از بودجه اشتغال‌زایی کشور

یکی از دستورکارهای اصلی جلسه، موضوع اشتغال و ایجاد فرصت‌های شغلی در استان بود. مدیرکل اقتصاد و دارایی خراسان رضوی درباره جزئیات این موضوع اظهار کرد: در سال جاری، بیش از ۱۰۰ همت اعتبار اجرایی در بخش اشتغال‌زایی کشور هزینه شده که ۶۰ درصد آن به وزارت کار اختصاص یافته تا براساس تشخیص کارشناسی خود، آن را هزینه کند و ۴۰ درصد مابقی هم به‌صورت مساوی میان استان‌ها توزیع شده تا به شکل محلی، برای موقعیت‌های خاص هزینه شود. بر همین اساس، در سال جاری، ۱۲۹۰ میلیارد تومان معادل ۳ درصد از بودجه کل، سهم خراسان رضوی شده که این رقم میان ۵۲۰ متقاضی واجدصلاحیت دریافت وام اشتغال‌زایی و خوداشتغالی توزیع شده است.

وی افزود: براساس تصویب شورای هماهنگی بانک‌های استان، ۵۲۹ میلیارد تومان از رقم اعلام‌شده به عاملیت بانک‌های استان به درخواست‌های وام اعطا شده و اگر قرار بر رتبه‌بندی بانک‌ها در عمل به تکالیف خود باشد، همه بانک‌ها به تعهداتشان عمل کرده‌اند به‌جز بانک رسالت که هنوز همکاری لازم را در این حوزه نداشته است. از نظر موضع هزینه‌کرد نیز کمیته امداد امام‌خمینی(ره) با ۱۳ درصد، بهزیستی با ۱۱ درصد و بنیاد تعاون زندانیان با ۹ درصد، سه نهاد اصلی دریافت این تسهیلات هستند.

افزایش نرخ بیکاری در خراسان رضوی

رئیس سازمان برنامه‌ریزی و توسعه استان نیز ضمن مرور جدیدترین آمارهای رسمی از وضعیت اقتصادی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون، نرخ بیکاری از ۷.۲ به ۷.۶ افزایش یافته و از نظر مشاغل موقت و فصلی هم از بهار امسال تا فصل پاییز، از ۱۳.۷ درصد به ۷.۹ رسیده‌ایم که نشانه ازبین‌رفتن برخی فرصت‌های شغلی است و نزول رتبه خراسان رضوی از جایگاه دوم به یازدهم کشور در حوزه بیکاری، تصدیق این آمار است.

وی ادامه داد: با این حال، شاخص بیکاری به‌تنهایی قابل‌تحلیل نیست و اگر در کنار آن، نرخ مشارکت اقتصادی و سرمایه‌گذاری را هم لحاظ کنیم، از نظر این نرخ، خراسان رضوی از رتبه هفتم کشور در سال گذشته به رتبه دوم مشارکت اقتصادی ارتقا یافته است. علاوه بر این موارد، سهم خراسان رضوی در صادرات و درآمدزایی ارزی بدون نفت نیز حدود ۵ درصد از GDP کل کشور است که هنوز تا نقطه ایده‌آل فاصله دارد. انعکاس این شرایط در جایگاه درآمد خانواده‌های استان ملموس می‌شود وقتی بدانیم که نرخ تورم استان هم ۳ درصد از میانگین کشوری بالاتر است و درآمد خانوار در خراسان رضوی در رتبه ۲۳ کشور قرار دارد.



 

کد خبر 130400

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد