دوره آموزشی مداخلات و حمایت های روانی اجتماعی در بحران ها (طرح محب )

صبح امروز ۲۸ بهمن ماه، دوره دو روزه آموزشی مداخلات و حمایت های روانی اجتماعی دربحران ها (طرح محب) ویژه ۱۲۰ نفر از مشاوران مراکز مشاوره تحت نظارت بهزیستی استان، تیم های محب، کارشناسان ادارات بهزیستی شهرستان ها به صورت حضوری و کارشناسان ۵ استان  ایلام، کرمانشاه، چهار محال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و بوشهر به صورت مجازی، با حضور مدیرکل بهزیستی خوزستان و معاون سلامت اجتماعی این اداره کل در مجتمع خدمات بهزیستی فتح المبین اهواز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی خوزستان مهران کریمیان مدیرکل بهزیستی خوزستان گفت:  طرح محب (مشاوره حمایتی، روانی اجتماعی در بحران ها  با تکیه بر توانمندسازی اجتماعات محلی) به منظور پیشگیری و کاهش بروز مشکلات روانی اجتماعی در حوادث غیرمترقبه و با مشارکت روانشناسان، مشاوران و مددکاران اجتماعی مراکز مشاوره، به صورت داوطلبانه اجرا می شود.

وی با اشاره به اهمیت آموزش های تخصصی در شرایط بحرانی و مراحل واکنش به بحران و مدیریت قبل، حین و بعد از آن افزود: آموزش مراحل سوگ  اولیه، اثرات روانی_اجتماعی بلایا  و استرس پس از آسیب حاد و (PTSD)، ملاک های انتخاب محله و اقدامات هر مرحله، شیوه نامه غربالگری پس از بحران برای سنین مختلف، تکنیک های حمایت از آسیب دیدگان برای گروه های در معرض خطر، مدیریت استرس، مقابله با اضطراب، کنترل خشم، مشاوره سوگ، کمک های اولیه روانشناختی، بهداشت روانی در بلایا برای گروه های فوریتی و آموزش مهارت های مقابله با استرس و اضطراب برای توانمندسازی  افراد را از اهداف اصلی این دوره آموزشی عنوان کرد. 

کریمیان عنوان کرد: حفظ، توسعه و ارتقای سلامت روان افراد و اجتماع، تاب آوری و پیشگیری از عوارض روانشناختی در حوادث و سوانح (بحران ها) از اهداف کلی طرح محب است.

وی با بیان اینکه خدمات محب شامل افراد آسیب‌پذیر اعم از کودکان، سالمندان و زنانی است که در معرض خطر حادثه قرار دارند عنوان داشت: شیوع اختلالات روانی در بین بازماندگان یکی از پیامدهای نامطلوب بحران است اما آگاهی و سازماندهی مناسب در مقابله با بلایا و حوادث موجب کاهش شیوع اختلالات روانی می شود.

مدیرکل بهزیستی خوزستان اظهار داشت: مداخلات روانی اجتماعی از نظر زمان بندی اجرایی در ۳ گام صورت می پذیرد که در گام  نخست آن در بازه زمانی از ۰ روز تا ۷ روز از وقوع حوادث و سوانح، گام دوم از ۱ هفته الی ۸ هفته بعد از وقوع حوادث و سوانح و گام سوم از ۴ هفته الی یک سال بعد از وقوع حوادث و سوانح انجام می پذیرد.

وی همچنین یادآور شد: در حال حاضر ۱۲۸ تیم فوریتی محب، شامل ۳ رواشناس، یک مشاور و یک مددکار اجتماعی زیر نظر پایگاه‌های اجرای این طرح که عمدتا مراکز مشاوره ‌می‌باشند، آموزش‌های تخصصی لازم را دریافت نموده‌اند.

در حاشیه این کارگاه آموزشی دو روزه، نمایشگاهی با موضوع مداخلات و حمایت های روانی اجتماعی در بحران ها (طرح محب) به منظور آشنایی داوطلبان و عموم با فعالیت های تیم محب در حوادث و بلایا بر شده است.

کد خبر 130398

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 9 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد