به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان کهگیلویه و بویراحمد، جلسه شورای سالمندان استان کهگیلویه و بویراحمد شامگاه شنبه، ۲۰ بهمنماه، به ریاست یدالله رحمانی استاندار کهگیلویه و بویر احمد و با حضور دکتر سید جواد حسینی، رئیس سازمان بهزیستی کشور، در سالن شماره یک استانداری استان برگزار شد.
دکتر حسینی با اشاره به اینکه این اولین جلسه شورای سالمندان در استانها در دوره جدید است به تشریح وضعیت سالمندی در کشور پرداخت و گفت: متأسفانه، موضوع سالمندی در کشور ما بهطور جدی مغفول مانده است. در حالی که طبق آییننامهها، سند سالمندی باید در تمام استانها به تصویب برسد، هنوز اهتمام کافی برای این موضوع در سطح کشور وجود ندارد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور به آمارهای جمعیتی اشاره کرد و افزود: در حال حاضر، ۱۲ درصد از جمعیت کشور سالمند هستند و پیشبینی میشود که در سال ۱۴۳۰، ایران به یکی از سالخوردهترین کشورهای دنیا تبدیل شود. در استان کهگیلویه و بویراحمد، ۳۱۵۳ نفر از سالمندان معلول مرد و ۲۰۲۹ زن سالمند سرپرست خانوار وجود دارد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور تأکید کرد: باید برای سالمندی فکری کنیم، زیرا هرچه به سمت جمعیت سالخوردهتر پیش برویم، نشاندهنده افزایش امید به زندگی است. اما این امر نیازمند تفکر و چارهاندیشی است. جمعیت سالخورده ایران، جمعیتی چندلایه و چندوجهی است که شامل افرادی دارای معلولیت، زنان سرپرست خانوار و بیماران میشود. اگر ما برای سالمندی برنامهریزی نکنیم، این دوره از زندگی میتواند با بحرانهای جدی همراه باشد.
دکتر حسینی در ادامه به اهمیت دوره سالمندی اشاره کرد و گفت: سالمندی میتواند بهعنوان یک دوره سازنده و اقتصادی تلقی شود. این دوره فرصتی است که سالمندان میتوانند به فعالیتهای اقتصادی بپردازند و به رشد اقتصاد کشور کمک کنند. سالمندانی که مهارتهای لازم را دارند، نیازی به آموزش مجدد ندارند و میتوانند در مشاغل خرد و سبک فعالیت کنند.
وی همچنین از برگزاری شورای ملی سالمندان در سطح ریاست جمهوری خبر داد و گفت: آییننامه سالمندان که بر اساس سند سالمندی در سال ۱۳۸۳ ابلاغ شده در حال بهروزرسانی است و لایحه جامع قانون حمایت از سالمندان نیز به هیئت دولت ارائه خواهد شد تا به مجلس برود و به قانون تبدیل شود.
معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی گفت: در این جلسه، نمایندگان ۲۹ دستگاه و وزارتخانه نیز حضور داشتند و بر اهمیت توجه به نیازهای سالمندان تأکید کردند.
دکتر حسینی در پایان خاطرنشان کرد: ۱۰ شهر از شهرهای کشور بهعنوان شهرهای دوستدار سالمند انتخاب شدهاند و اگر استاندار به این جمعبندی برسد که یاسوج نیز جزء این شهرها باشد، ما در خدمت شما خواهیم بود. در این ۱۰ شهر، دبیرخانههایی تشکیل دادهایم و آموزشهایی ارائه دادهایم تا محیطی مناسب و دوستدار سالمند فراهم کنیم. همچنین، شاخص گردشگری سالمند به ۹ شاخص بینالمللی اضافه شده است.
وی در پایان افزود: بیش از ۸۰ درصد سالمندان ما از سن ۷۰ سال به بالا با یک بیماری سخت مواجه هستند و ما طرحهایی از جمله طرح بهزیست محله یا شبنم را داریم که به بهبود وضعیت آنها کمک خواهد کرد. همچنین، انجمن فرزانگان ما در کشور، با آموزش بهترین متخصصان تغذیه، استراحت، بیماری و ورزش سالمندان، در راستای ارتقاء کیفیت زندگی آنها فعالیت میکند.
نظر شما