مهدی برجی در حاشیه مانور خودرویی اورژانس ۱۲۳ بهزیستی خراسان رضوی در مشهد در گفتوگو با خبرنگار شهرآرانیوز عنوان کرد: هماکنون در ۲۲ شهرستان استان در قالب ۲۲ پایگاه خدمترسانی خدمات اجتماعی و خصوصاً اورژانس اجتماعی۱۲۳ در حال خدمت هستیم.
وی ادامه داد: بیش از ۱۹ هزار تماس از ابتدای سال تا ابتدای دهه فجر ۱۴۰۳ با اورژانس ۱۲۳ انجام شده که منجر به ۸ هزار و ۲۰۰ اعزام مأموریت توسط همکاران ما شده است و از این تعداد، بیش از ۶۰۰ مداخله در بحران صورت پذیرفت.
برجی افزود: از بین مأموریتها و تماسهای یادشده، بیشترین موارد مربوط به کودکآزاری بوده است که معمولاً در چهار سطح جسمی، جنسی، غفلتورزی و همچنین روحیدرمانی طبقهبندی میشود. غفلتورزی معمولاً شامل بچههایی میشود که در مدتهای طولانی در خانه خود حذف شده و در جاهای نامناسب نگهداری میشوند یا حتی کودکانی که شرایط تحصیل را دارند، اما از تحصیل باز میمانند.
سرپرست اداره کل بهزیستی خراسان رضوی در ادامه تصریح کرد: آزارهای جسمی، دومین آسیب شایع کودکان در مأموریتهای ماست که معمولاً همکاران ما به صورت فوری و آنی، مخصوصاً در زمانی که احساس کنند که امنیت جانی کودکان در خطر است، با توجه به قوانینی که وجود دارد، بدون حکم قضایی میتوانند تا ۶ ساعت ابتدایی، مداخله در بحران انجام دهند. مداخله اگر آنی نباشد و در سطح فوری باشد، تا ۲۴ ساعت همکاران ما زمان دارند که مداخلات را انجام بدهند و در مواردی که از حالت آنی و فوری خارج میشود و تحت عنوان «فوریت کم» طبقهبندی میشود، همکاران ما ۷۲ ساعت زمان دارند که این مداخلات را انجام بدهند.
برجی به تعامل بهزیستی و دستگاه قضایی اشاره و متذکر شد: ارتباط خوبی بین بهزیستی و دادستانی استان وجود دارد که باعث شده همکاران ما با خیال راحتتر و با حمایتهای قضایی بیشتری بتوانند این مداخلات را انجام بدهند؛ به طوری که در بسیاری از مأموریتها، بدون حکم قضایی مداخلات را انجام میدهند.
نظر شما