معلولیت ۵۱ درصد معلولان ناشی از حوادث است

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی گفت: معلولیت ۵۱ درصد معلولان جامعه، اکتسابی و ناشی از حوادث کار و سوانح جاده ای و ۴۹ درصد ژنتیکی و مادرزادی است.

به گزارش روابط عمومی بهزیستی اردبیل، فاطمه عباسی روز دوشنبه در آیین معارفه مدیرکل بهزیستی استان اردبیل گفت: افزایش معلولیت های ناشی از کار و سوانح موجب ایجاد پشت نوبت تقاضای مستمری از سازمان بهزیستی شده است.

وی تصریح کرد: تشخیص علت معلولیت ها حاصل پژوهش و رصدی است که در ۲۷۸ هزار خانوار دارای معلولیت انجام و مشخص شد که ۱۱.۵ درصد معادل ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از جمعیت ۸۵ میلیون نفری ایران دارای معلولیت هستند.

وی ادامه داد:۱ میلیون و ۵۵۰ هزار نفر از جمعیت کشور زیرپوشش معاونت توانبخشی بهزیستی کشور هستند و ۸۳ درصد آنها جزو دهک زیر پنج هستند. ۹۴ درصد در منزل نگهداری می شوند و ۶ درصد آنها نیز در مراکز توانبخشی نگهداری می شوند.

عباسی افزود:  یک هزار و ۵۰۰ مرکز شبانه روزی و یک هزار و ۵۰۰ مرکز روزانه توانبخشی در کشور فعال بوده و خدمات متنوعی از جمله حق پرستاری و یارانه معلولان در حوزه توانبخشی به جامعه هدف ارائه می شود.

او ادامه داد: تلاش می شود ۶ ماه معوقه افزایش حق پرستاری و تعرفه مراکز توانبخشی از سازمان برنامه و بودجه دریافت و تا پایان سال به جامعه هدف پرداخت شود.

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور اظهار کرد: در غربالگری شنوایی ۹۶ درصد موالید زنده و در غربالگری بینایی ۸۴ درصد کودکان سه تا پنج سال را پوشش می دهیم.

عباسی بر عملیاتی شدن ۱۰ رویکرد اصلی سازمان بهزیستی از جمله توانمندسازی، فرصت آفرینی، کار محله محوری، خانواده محوری، تمرکز زدایی و مشارکت طلبی در استان ها تاکید کرد و در کنار آنها استفاده از سمن ها و تشکل‌های اجتماعی را خواستار شد.

ظرفیت NGO ها در اجرای فعالیت‌های بهزیستی مورد توجه قرار گیرد

معاون امور توان‌بخشی سازمان بهزیستی کشور گفت: رویکرد ۱۰ گانه بهزیستی جزو سیاست‌های این سازمان در برنامه‌ریزی‌ و اجرای فعالیت‌هاست که لازم است با بهره‌برداری از ظرفیت‌ سازمان‌های مردم‌نهاد موردتوجه قرار گیرد.

دکتر عباسی با اشاره به ۱۰ رویکرد بهزیستی اظهار کرد: بحث توانمندسازی، فرصت آفرینی، خانواده محوری، محله محوری، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، اجتماعی سازی، تمرکززدایی، مشارکت‌طلبی، عدالت‌محوری و... جزو رویکردها و سیاست‌های بهزیستی کشور در جهت ارتقای سلامت و کیفیت زندگی جامعه هدف است که ضروری است موردتوجه قرار گیرد.

وی با تأکید بر همکاری ادارات کل بهزیستی کشور با NGO ها افزود: همکاری با گروه‌های مردم‌نهاد با افزایش مشارکت اجتماعی و جلب نظر مردم می‌تواند در کنار جبران کمبود منابع انسانی بهزیستی با توسعه فعالیت‌ها و برنامه‌های متناسب با نیاز جامعه، مسیر تحقق اهداف پیش‌بینی شده را هموار کند.

۱۱ و نیم درصد جامعه ایرانی دارای معلولیت هستند

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور گفت: ۱۱و نیم درصد جامعه ایرانی دارای معلولیت هستند که ۹ میلیون و ۵۰۰هزار نفر از جمعیت ۸۵ میلیون نفری کشور را شامل می‌شود.

عباسی گفت: برای اولین بار در کشور ۲۷۸ هزار خانوار رصد و مشخص شد ۱۱و نیم درصد جامعه ایرانی دارای معلولیت هستند که ۵۱ درصد معلولیت‌ها اکتسابی و ناشی از حوادث بوده  و ۴۹ درصد دیگر جنبه ژنتیکی دارد.

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه به دلیل وضعیت غیر استاندارد جاده ها و خودروها و عدم رعایت ایمنی کار نمی توان از کاهش جامعه معلولان اطمینان داشت، مطرح کرد:  با وجود این شرایط افزایش تعداد معلولیت ها دور از انتظار نیست و افرادی هم که پشت نوبت دریافت مستمری هستند در واقع معلولین جدیدی هستند که اخیرا دچار معلولیت شده‌اند.

۹۶ درصد غربالگری شنوایی و ۸۴ درصد غربالگری بینایی در کشور انجام می‌شود

وی ادامه داد: برنامه های پیشگیری از معلولیت را با قدرت و شدت ادامه می‌دهیم چنانچه در غربالگری شنوایی ۹۶ درصد موالید زنده کشور را پوشش می دهیم  و این جزو افتخارات کشور است چرا که غربالگری به صورت صد درصد در هیچ کجای دنیا انجام نمی شود.  

عباسی در خصوص غربالگری بینایی بیان کرد: ۸۴ درصد از کودکان ۳تا ۵ سال غربالگری بینایی می‌شوند و با اجرای برنامه‌های موثر و پیشگیری‌های لازم  تنها یک و نیم درصد تنبلی چشم یا اختلال آمبلیوپی در کشور وجود دارد این در حالی است که  میانگین جهانی این اختلال سه درصد است.  

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور  با بیان اینکه در حال حاضر یک میلیون و ۵۵۰ هزار نفر جمعیت تحت پوشش حوزه توانبخشی است، مطرح کرد:  ۸۳ درصد این افراد زیر دهک ۵ قرار دارند، همچنین ۹۴ درصد این معلولان در منزل  و ۶ درصد نیز در مراکز توانبخشی که به صورت روزانه ویا شبانه‌روزی وجود دارد نگهداری می‌شوند.

وی ادامه داد: از خدمات حوزه توانبخشی پرداخت ماهانه ۲ میلیون و ۹۴۰ هزار تومان به خانواده افراد با معلولیت شدید است که درمنزل نگهداری می شوند.

 ۶ ماه معوقه افزایش حق پرستاری تا قبل از عید پرداخت می‌شود

عباسی به بحث پرداخت یارانه معلولان اشاره کرد و گفت: یارانه های افراد معلولی که در مراکز توانبخشی نگهداری می‌شوند بسته به نوع مراکز و روزانه یا شبانه روزی بودن آنها بین سه میلیون و پانصد تا ۸ میلیون تومان متغیر است.

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه در طول سال شاهد افزایش حق پرستاری بودیم، مطرح کرد: متاسفانه مبلغ این افزایش به مدت ۶ ماه پرداخت نشده و تلاش داریم تا قبل از عید، معوقه شش ماه پرداخت شود.

اجرای کامل قانون حمایت از معلولان ۱۷۰همت نیاز دارد

وی در خصوص اجرای کامل قانون حمایت از معلولان بیان کرد: قانون حمایت از معلولان ۳۱ ماده دارد که هر کدام بودجه خاصی می‌طلبد به طوریکه برای اجرای کامل آن ۱۷۰ همت نیاز است و این  در حالی است که منابع سازمان بهزیستی کشور تنها ۱۳ همت است.

عباسی تصریح کرد: در ماده ۲۷ این قانون برای حق پرستاری، حداقل دستمزد تعریف شده که برابر با ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان است اما مبلغ پرداختی ما بین یک تا سه میلیون تومان است.

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور در خصوص تاثیر حذف غربالگری جنین بر افزایش آمار تولد نوزادان معلول بیان کرد: تمامی معلولین، به سازمان بهزیستی مراجعه نمی‌کنند بنابراین برای اطلاع از تاثیر حذف غربالگری بر افزایش یا کاهش آمار معلولان باید موضوع را از مراکز بهداشتی پیگیر بود و در این زمینه ما مرجع آمار نیستیم.

وی افزود:  در بین مراجعین به سازمان بهزیستی آمارها بدون افزایش و با روال قبل بوده، با این حال منکر تاثیر حذف غربالگری بر افزایش یا کاهش معلولیت نیستیم.  

پیشنهاد تشکیل اتاق فکر مدیران بهزیستی اردبیل

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری اردبیل نیز در این آیین گفت: ایران به لحاظ تحریم ها آسیب های گسترده ای را در حوزه های مختلف متحمل شده و کاهش نرخ ازدواج و افزایش سن ازدواج و آمار طلاق حاصل فشارهای ظالمانه خارجی است.

عزیز حبیبی افزود: بهزیستی از مراکزی است که با اتفاق شرکای اجتماعی خود می تواند در راستای رفع آسیب های وارده از تحریم ها بر بخشی از جامعه و حتی در تحقق وفاق همه جانبه در کشور تاثیرگذار باشد.

او پیشنهاد کرد: اتاق فکری از مدیران گذشته و حال بهزیستی استان تشکیل شود تا با همفکری و تدبیر بهینه برای رفع مشکلات حوزه بهزیستی اقدام شود.

وفاق ملی در کاهش آسیب‌های اجتماعی نقش مهمی دارد

در بخش دیگر این مراسم عزیز حبیبی معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری اردبیل با اشاره به اثرات تحریم‌های ظالمانه دشمن در افزایش آسیب‌های اجتماعی افزود: وفاق ملی و هم‌افزایی  گروه‌ها و نهادهای مختلف کشور خواهد توانست با ایجاد برنامه‌های اجتماعی مشترک برای کاهش آسیب‌های اجتماعی موثر واقع شده و به توسعه خدمات اجتماعی و بهبود وضعیت زیستی جامعه منجر شود.

وی با تأکید بر ضرورت کاهش ناترازی‌های اجتماعی ادامه داد: کاهش ناترازی‌های اجتماعی و به حداقل رسیدن اختلافات و نابرابری‌ها مستلزم تقویت همبستگی اجتماعی، توسعه برنامه‌های حمایتی برای گروه‌های آسیب‌پذیر و تشویق مردم به مشارکت در تصمیم‌گیری‌ها است که لازم است در برنامه‌ریزی‌ها موردتوجه قرار گیرد.

طاهره رزاقپور، سرپرست اداره کل بهزیستی استان؛

همه دستگاه‌های اجرایی در برابر آسیب‌های اجتماعی مسئول هستند

سرپرست بهزیستی استان اردبیل گفت: مدیریت و کاهش آسیب‌های اجتماعی در جامعه صرفاً بر عهده بهزیستی نبوده و تمامی دستگاه‌های اجرایی نسبت به کاهش آسیب‌های اجتماعی مسئول بوده و هرگونه سهل‌انگاری مسئولیت بهزیستی را سنگین‌تر می‌کند.

طاهره رزاق پور با بیان اینکه به دنبال ایجاد احساس تعلق سازمانی در بهزیستی استان است اظهار کرد: تقویت احساس تعلق در کنار تعهد با تقویت احساس همبستگی و افزایش عملکرد افراد، منابع انسانی را به سرمایه‌ انسانی تبدیل و در افزایش سرمایه‌های اجتماعی نقش بسزایی خواهد داشت.

وی با تأکید بر برنامه‌محور بودن اقدامات پیش روی بهزیستی طی سال آتی افزود: تدوین فعالیت‌ها بر محور برنامه و طراحی آنها بر اساس اهداف مشخص و استراتژی‌های معین با ایجاد ساختاری منظم به بهبود اثربخشی و کارایی فعالیت‌ها منجر خواهد شد. مدیرکل بهزیستی استان اردبیل ادامه داد: بهزیستی با ساختاری اجتماعی بیش از ۱۷۰ نوع خدمات ارائه می‌دهد که لازمه تحقق این موضوع به نحو شایسته نیازمند اعتبارات ملی و استانی همراه با مشارکت دستگاه‌های دولتی و غیردولتی است و در این میان تعامل با مؤسسات غیردولتی جزو اولویت‌های کار ما در ادامه است.

رزاق پور با بیان اینکه سهل‌انگاری در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی هر دستگاهی متوجه بهزیستی است گفت: مدیریت و کاهش آسیب‌های اجتماعی در جامعه صرفاً بر عهده بهزیستی نبوده و همه دستگاه‌ها نسبت به این موضوع مسئول هستند و سهل‌انگاری و کوتاهی هر نهادی در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، گریبان‌گیران این مسئله را افزایش و به‌تبع آن مسئولیت بهزیستی سنگین‌تر می‌شود. وی گفت: لازم است در بحث مسئولیت اجتماعی، مطالبه‌گری در جامعه ارتقا یابد و امیدواریم با احصاء مسئولیت اجتماعی ارگان‌ها و مطالبه‌گری از آنها در عمل به این مسئولیت‌ها دامنه ضریب نفوذ خدمات بهزیستی را با ارتقای شاخص‌های کمی و کیفی افزایش دهیم.

اردبیل جزو ۵ استان برتر در حوزه تامین مسکن و اشتغال مددجویان بود

در بخش دیگر این مراسم حامد رضایی مدیرکل سابق بهزیستی استان اردبیل با بیان اینکه سرلوحه فعالیت‌های ما در بهزیستی ایجاد همدلی و هم‌افزایی بود گفت: سرلوحه تمام اقدامات و فعالیت‌های ما در داخل بهزیستی و سایر دستگاه‌ها ایجاد همدلی و هم‌افزایی بیشتر در راستای اعتلای نام بهزیستی بود و بر همین مبنا تلاش کردیم با بهره‌گیری از تمام توان و ظرفیت‌ها در ارتقای جایگاه بهزیستی استان در سطح کشور اقدام کنیم. وی با بیان اینکه بهزیستی استان اردبیل در حوزه اشتغال و مسکن جزو ۵ استان برتر کشور است افزود: بهره‌برداری از ۲۰ مرکز توان‌بخشی، افزایش مؤسسات خیریه، توسعه زیرساخت‌های ساختمانی و تجهیز و نوین‌سازی وسائل نقلیه از جمله اقداماتی است که در جهت جبران عقب‌ماندگی‌ها طی سه سال اخیر انجام شده است.

در این مراسم طاهره رزاق پور به‌عنوان مدیرکل بهزیستی استان اردبیل معارفه و از زحمات حامد رضایی تقدیر شد.

کد خبر 129224

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 2 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد