جمعیت‌های همیار با هدف یاری‌رسانی" از مردم به مردم " شکل گرفته است

کارشناس مسئول پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی بهزیستی استان اصفهان گفت: جمعیت‌های همیار، گروه‌های مردمی هستند که تمایل دارند در حوزه ارتقاء سلامت روان-اجتماعی و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی فعالیت مشارکتی و داوطلبانه دارند و با هدف یاری‌رسانی از مردم به مردم، شکل گرفته است.

   به گزارش روابط عمومی، محمدعلی سلطان‌الکتابی با بیان اینکه جمعیت‌های همیار، گروه‌های مردمی هستند که تمایل دارند در حوزه ارتقاء سلامت روان-اجتماعی و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی فعالیت مشارکتی و داوطلبانه دارند، افزود: همیاران با هدف یاری‌رسانی از مردم به مردم، شکل گرفته است که در آن مردم با مشارکت و یاری یکدیگر با مسائل و مشکلات جامعه محلی خود آشنا شده و با استفاده از توانمندی‌های خود به رفع مشکلات موجود و برآورد نمودن نیازهای جامعه  می‌پردازند.

  وی ادمه داد: همچنین اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی، همکاری در گسترش فعالیت‌های پیشگیرانه، مشارکت‌پذیری، توانمندسازی و شناسایی منابع، ارتقاء دانش و آگاهی جامعه در زمینه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، افزایش توانایی مردم در جهت شناخت نیازهای اساسی و اولویت‌بندی آنها، کاهش فشارهای اجتماعی از طریق تقویت خدمات راهنمایی و مشاوره، افزایش مشارکت گروهی در جهت پیشگیری از آسیب‌ها، کاهش آسیب‌های اجتماعی از طریق رویارویی و برخورد فعالانه با معضلات اجتماعی، افزایش و بهبود کیفیت حمایت‌های اجتماعی از طریق تسهیل ارتباط افراد با سازمان‌ها و افزایش سرمایه اجتماعی از راهکارهای اتخاذ شده توسط جمعیت های همیار سلامت روان اجتماعی می‌باشد.

سلطان‌الکتابی با بیان اینکه در حال حاضر این جمعیت‌ها در کل استان اصفهان به صورت شبکه همیاران استانی شکل گرفته‌اند و با یکدیگر در ارتباط و تعامل می‌باشند، اظهار کرد: طرح مانا مخفف برنامه مشارکت اجتماعی نوجوانان ایران، از برنامه‌های مدون دفتر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است که با همکاری گروه‌های همیار انجام می‌شود.

کارشناس مسئول پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی بهزیستی استان اصفهان یادآور شد: در این برنامه نوجوان ۱۳ تا ۱۸ سال با مبحث مشارکت و تکنیک‌های مشارکت، آشنا شده و در نهایت با همکاری سایر نوجوانان در حل مسئله اجتماعی مورد اتفاق همکاری خواهند داشت.

وی افزود:  محصول نهایی این دوره آموزشی-عملی " اجرای پروژه‌ها توسط خود نوجوانان برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و ارتقای سلامت اجتماعی" با رویکرد مشارکت اجتماعی است. که اجرای پروژه ها توسط نوجوانان با حمایت گروه‌های حامی انجام خواهد گرفت .

سلطان‌الکتابی فعالیت‌های آموزشی مانند؛ برنامه‌‎های خانواده محور همیار مادر و کودک با تاکید بر دلبستگی ایمن، آگاهسازی زنان و دختران با تاکید بر خودمراقبتی، پیش از ازدواج، آموزش زندگی خانواده ، فرزند پروری، مهارت‌های زندگی در مقاطع مختلف سنی، آگاهسازی پیشگیری از معلولیت‌ها، پیشگیری از خشونت، سواد رسانه‌ای و فضای مجازی، پیشگیری از ایدز، پیشگیری از اعتیاد،  فعالیت‌های مشارکت محور مانند مشارکت اجتماعی نوجوانان و زنان، افزایش گروه‌های همیار محلی، تسهیلگری، مستندسازی و ...  همچنین برنامه‌های غربالگری مانند: غربالگری بینایی، غربالگری اضطراب، فعالیت‌های میدانی مانند انجام نیازسنجی محلی برگزاری پروژه‌های محله محور، برگزاری نمایشگاه، همایش، سایر فعالیت‌های اجتماعی (در محلات، ادارات و سازمان‌های مختلف) و  فعالیت‌هایی در جهت ارتقاء توانمندی اعضاء جمعیت‌های همیار سلامت روان اجتماعی را از دیگر برنامه‌های گروه‌های همیار عنوان کرد.

به گزارش روابط عمومی، اختتامیه طرح مانا با حضور؛ رحیمی رئیس اداره بودجه و تلفیق منابع سازمان بهزیستی کشور، مدیرکل، معاون پیشگیری و کارشناسان ستادی و شهرستانی بهزیستی استان اصفهان برگزار شد.
بازدید از فعالیت‌ای گروه‌های همیار سلامت روان سائنا، طلوع مهر و ارغوان خمینی‌شهر و برگزاری نشست با گروه همایار سلامت روان نگاه نو نجف‌آباد از دیگر برنامه‌های این سفر کاری به اصفهان بود.

اجرای پروژه‌ برای پیشگیری از آسیب‌ها و ارتقای سلامت با رویکرد مشارکت اجتماعی نوجوانان

اجرای پروژه‌ برای پیشگیری از آسیب‌ها و ارتقای سلامت با رویکرد مشارکت اجتماعی نوجوانان

اجرای پروژه‌ برای پیشگیری از آسیب‌ها و ارتقای سلامت با رویکرد مشارکت اجتماعی نوجوانان

اجرای پروژه‌ برای پیشگیری از آسیب‌ها و ارتقای سلامت با رویکرد مشارکت اجتماعی نوجوانان

اجرای پروژه‌ برای پیشگیری از آسیب‌ها و ارتقای سلامت با رویکرد مشارکت اجتماعی نوجوانان

کد خبر 123483

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 3 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد