پیام سرپرست سازمان بهزیستی کشور به مناسبت روز جهانی عصای سفید

سرپرست سازمان بهزیستی کشور در بخشی از پیام به مناسبت بیست و چهارم مهرماه ( پانزدهم اکتبر) گفت: تلاش ما در گرامی داشت روز جهانی عصای سفید، اقدامی در راستای متمرکز ساختن توجه جامعه نسبت به توانمندی ها و مطالبات افراد نابینا و کم بینا است.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، متن پیام دکتر سید جواد حسینی سرپرست سازمان بهزیستی کشور به شرح ذیل است؛

توانمندسازی و تلفیق اجتماعی، رویکرد خدمت رسانی به افراد نابینا و کم بینا

زمانی که سر انگشتان جستجوگر با لمس نقاط برجسته، مرزهای آگاهی را گسترش می دهند و گام های مصمم، همگام با حرکت عصای سفید، در مسیری مملو از جوانه های امید راه می پیمایند. نابینایی، تداعی کننده اراده ای است وصف ناپذیر برای اثبات توانمندی ها. تلاش ما در گرامی داشت روز جهانی عصای سفید (بیست و چهارم مهرماه، مصادف با پانزدهم اکتبر) نیز اقدامی است در راستای متمرکز ساختن توجه جامعه نسبت به توانمندی ها و مطالبات افراد نابینا و کم بینا؛ گروهی که اگر به شایستگی دیده شوند می توانند ظرفیت های ارزنده خود را در مسیر توسعه فردی و اجتماعی به کار گیرند.

سازمان بهزیستی کشور در همین راستا تلاش جهت توانمندسازی و تلفیق اجتماعی افراد نابینا و کم بینا را به عنوان یک رویکرد مد نظر قرار داده است. تشخیص به موقع و مداخله بهنگام در زمینه آسیب های بینایی با هدف کاهش عوارض ناشی از این آسیب و به حداقل رساندن محدودیت های مرتبط با آن از نخستین تلاش هایی است که سنگ بنای برنامه های توانبخشی و توانمندسازی نابینایان و کم بینایان به شمار می رود و با بروزرسانی دانش تخصصی کمیسیون های پزشکی تشخیص نوع و شدت معلولیت تلاش می شود تا افراد دارای آسیب بینایی در کوتاه ترین زمان پس از بروز آسیب، شناسایی شده و با ارجاع آنان به مراکز تخصصی، امکان خدمت رسانی به آنها در زمینه خدمات توانبخشی (پرورش مهارت های حسی و حرکتی، دریافت تجهیزات کمک توانبخشی و آموزش بکارگیری امکانات سخت افزاری و نرم افزاری) فراهم گردد. مضافا این که امکان بهره گیری این افراد از برنامه های آموزشی مرتبط با فعالیت های روزمره زندگی، برنامه های هنری، فعالیت های ورزشی و حرفه آموزی در مراکز توانبخشی و برنامه های توانبخشی مبتنی بر جامعه مهیا گردیده است.

چنانچه توانمندسازی و تلفیق اجتماعی افراد دارای معلولیت بینایی را به عنوان یک رویکرد ؛ الگوی برنامه های خود قرار دهیم باید بپذیریم که تحقق این رویکرد مستلزم دسترسی کامل افراد نابینا و کم بینا به فن آوری های علمی روز در زمینه های سخت افزاری و نرم افزاری، منابع تخصصی و آموزش هایی است که به استقلال و نقش آفرینی موثر این افراد در جامعه منجر گردد. بی تردید نیل به این هدف مستلزم اقدامات هدفمند تمامی دستگاه هایی است که بر اساس قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت ، موظف به انطباق سطوح خدمات خود با نیازهای روز افراد نابینا و کم بینا هستند. لذا امید است با حمایت های بی دریغ معاون اول محترم ریاست جمهوری به عنوان رییس کمیته هماهنگی و نظارت بر قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت و وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان دبیر این کمیته بتوانیم تلاش ها جهت اجرای صحیح این قانون و پاسخگویی به مطالبات جامعه نابینایان کشور را دوچندان سازیم تا «به یمن تشکیل دولت چهاردهم، در سایه تحقق رویکرد وفاق ملی و بهره گیری مطلوب از ظرفیت های مردمی، استفاده از قابلیت های ارزنده جامعه نابینایان کشور نیز به عنوان بخشی از سرمایه های ملی تحقق یابد.»

دکتر سید جواد حسینی

سرپرست سازمان بهزیستی کشور

کد خبر 119713

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 3 =