ارائه خدمات گردشگری به افراد دارای معلولیت در کشور تسهیل می‌شود/ امضای تفاهم‌نامه چهارجانبه در وزارت رفاه

آیین امضای تفاهم‌نامه چهارجانبه همکاری بین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، سازمان بهزیستی و بانک پارسیان جهت حمایت از افراد دارای معلولیت برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، در این جلسه «علیرضا عسگریان» معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، «علی‌محمد قادری» رئیس سازمان بهزیستی، «علی‌اصغر شالبافیان» معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و «مصطفی ضرغامی» عضو هیئت مدیره بانک پارسیان حضور داشتند.

براساس این تفاهم‌نامه افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید می‌توانند از سامانه‌های حمل‌ونقل درون‌شهری دولتی و عمومی به‌صورت رایگان و سامانه‌های برون‌شهری ریلی، هوایی و دریایی دولتی و عمومی به‌صورت نیم‌بها استفاده کنند و وزارت کار مکلف است اعتبارات لازم را در لوایح بودجه سالانه پیش‌بینی کند.

این موضوع براساس تبصره (۲) قانون (۵) حمایت از افراد دارای معلولیت، مصوبه مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۶ و ابلاغ در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ منعقد شد.

استفاده از ظرفیت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، تسهیل استفاده افراد دارای معلولیت از خدمات ایاب و ذهاب، رفع مشکلات زیرساخت‌های الکترونیکی خدمات، ارائه تورهای گردشگری ویژه افراد دارای معلولیت، توسعه گردشگری سلامت، توسعه گردشگری در اماکن زیارتی و سیاحتی و امکان حضور افراد معلول و خانواده آنان در سفر، از مزایای این تفاهم‌نامه است.

«علی‌محمد قادری» رئیس سازمان بهزیستی کشور در مراسم امضای این تفاهم‌نامه گفت: این تفاهم‌نامه یک ائتلاف جدی بین دستگاه‌های متولی است. وظیفه‌ای که مسوولیت دولت‌ها بود اما سال‌ها روی زمین گذاشته شده بود امروز توسط دولت سیزدهم انجام خواهد شد تا افراد دچار معلولیت شدید بتوانند بلیت اتوبوس درون‌شهری را رایگان دریافت و دیگر بلیت‌های حمل و نقل ریلی، هوایی و دریایی بین‌شهری را به شکل نیم‌بها خریداری کنند.

«علی‌اصغر شال‌بافیان» معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نیز در این مراسم گفت: یکی از برنامه‌هایی که در دولت سیزدهم دنبال شد، استفاده از ظرفیت تبصره ۱۸ قوانین بودجه برای تحریک تقاضا و کمک کردن مردم در حوزه سفر است.

وی بیان‌داشت: یکی از سیاست‌های دیگر وزارتخانه گردشگری، زمینه‌سازی برای حضور معلولان در جامعه از طریق گردشگری است. این زمینه‌سازی را نه برای معلولان، بلکه برای استفاده از ظرفیت‌های معلولان در جامعه انجام می‌دهیم و این ۲ نگاه متفاوت است.

شال‌بافیان افزود: اصلاح ضوابط تاسیسات گردشگری و منوط کردن واحدهای جدید الاحداث گردشگری به منظور استفاده معلولان و دسترس‌پذیری کردن شهرها برای معلولان، از جمله مسائل مهمی است که در وزارت گردشگری دنبال می‌شود.

در این مراسم، «مصطفی ضرغامی» معاون طرح و توسعه بانک پارسیان نیز درباره شارژ حساب این افراد افزود: افراد توانخواه دارای ظرفیت‌های زیادی هستند که کشور می‌تواند از آن‌ها استفاده کند.

وی گفت: ۱۳۰ هزار نفر تحت پوشش این طرح قرار می‌گیرند که امروز تفاهم‌نامه آن را امضا می‌کنیم و به هر توانخواه ۲ میلیون تومان برای سفرهای ریلی، هوایی و زمینی به صورت بلیت نیم‌بها تخصیص داده می‌شود.

ضرغامی خاطرنشان‌کرد: بانک پارسیان در این طرح فقط عاملیت را پذیرفته و از بسترهای مجازی استفاده می‌کند تا این افراد نیازی به احراز هویت حضوری در شعب نداشته باشند.

«افروز صفاری‌فرد»، مدیرکل دفتر پیشگیری از معلولیت‌ها و تلفیق اجتماعی سازمان بهزیستی، در ادامه گفت: ۷۴۲ هزار نفر دچار معلولیت شدید تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند.

وی ادامه‌داد: در بازه سنی ۱۸ تا ۶۰ سال ۲۴۰ هزار نفر شناسایی شدند که ۶۰ درصد آنان مرد هستند. از میان این افراد ۱۳۰ هزار نفر انتخاب و به واسطه این تفاهمنامه حساب‌شان شارژ خواهد شد.

کد خبر 98276

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 4 =