فعالیت ۱۵ گروه همیار سلامت روان در سطح استان قزوین

مدیرکل بهزیستی استان قزوین با بیان اینکه همیاران سلامت روان تحت نظارت اداره کل بهزیستی استان قزوین با هدف کاهش آسیب‌های روانی در سطح جامعه در حال خدمت هستند، گفت: ۱۵ گروه همیار سلامت روان در سطح استان قزوین با رویکرد ارتقاء سلامت روان و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در سطح محلات کم‌برخوردار فعالیت می‌کنند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان قزوین دکتر علی دهباشی‌پور اظهار کرد: سلامت روان حلقه مفقوده در زندگی امروز بسیاری از شهروندان است، از همین روی در تلاشیم تا در سال جاری به عنوان یکی از اولویت‌های اول بهزیستی به آن بپردازیم. همچنین فعالیت‌های بهزیستی در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و کاهش معلولیت نقش مهمی در ارتقای سلامت روان مردم دارد.

این مسئول با بیان اینکه همیاران سلامت روان تحت نظارت اداره کل بهزیستی استان قزوین با هدف کاهش آسیب‌های روانی در سطح جامعه در حال خدمت هستند، افزود: ۱۵ گروه همیار سلامت روان در سطح استان قزوین با رویکرد ارتقاء سلامت روان و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در سطح  محلات کم‌برخوردار فعالیت می‌کنند.

وی تصریح کرد: پایگاه سلامت اجتماعی مکانی است که توسط همیاران سلامت روان و یا سایر سازمان‌های مردم نهاد با مجوز سازمان بهزیستی تأسیس و با هدف آگاهسازی، اطلاع‌رسانی و آموزش به مردم محلی و گسترش روحیه مشارکت‌جویی، اقدام به شناسایی مسائل و آسیب‌های محله، توانمندسازی اهالی محله و تسهیل فرآیندهای مشارکتی محلی از قبیل عمرانی، فرهنگی و اجتماعی می‌کند.

دهباشی‌پور با اشاره به اینکه الگوی راه‌اندازی پایگاه‌های سلامت اجتماعی، نخستین بار در سال ۱۳۸۳ در جریان تجارب گروه‌های همیار در برخی از استان‌های کشور شکل گرفت، بیان کرد: در ابتدا این پایگاه‌ها مراکزی برای ارائه خدمات آموزشی، مشاوره و مددکاری بودند که توسط گروه‌های جمعیت همیاران سلامت اجتماعی مدیریت می‌شدند؛ اما به‌تدریج برخی فعالیت‌های اجتماع محور، مانند نیازسنجی و تحلیل وضعیت، اولویت‌بندی مسائل و مشکلات محلی و انجام اقدامات گروهی و مشارکتی همراه با حمایت‌یابی از ذی‌نفعان محلی در جهت کاستن از مسائل و مشکلات محلی در پایگاه‌ها به اجرا درآمد.

وی عنوان کرد: طی سال‌های فعالیت پایگاه‌ها، ضمن تحلیل فعالیت‌ها و تغییرات اجتماعی و بازنگری طرح، تغییراتی در مبانی تئوریک و شیوه‌ عملی خدمات پایگاه‌ها صورت گرفت و در حال حاضر تلاش بر این است تا با بهره‌گیری از تجارب موفق و با هدف تقویت و پایداری پایگاه‌های سلامت اجتماعی و مبتنی بر رویکرد توسعه محلی، پایگاه‌ها به ظرفیتی کالبدی و محیطی برای ارتقاء مشارکت شهروندی تبدیل شوند و بر این اساس پایگاه سلامت اجتماعی جایگاهی است که فعالیت‌های سازمان‌های مردم نهاد در حوزه ارتقاء سلامت اجتماعی و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در آن متمرکز می‌شود.

مدیر کل بهزیستی استان قزوین خاطرنشان کرد: یکی از برنامه‌های ما در سال پیش‌رو این است که با حمایت سازمان بهزیستی و با مشارکت سازمان‌های مردم نهاد، فعالیت‌های ارتقایی و پیشگیرانه در سطوح محلی تجمیع و تقویت شوند.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ با توجه به تحلیل وضعیت محلی که هر پایگاه به صورت جداگانه در محله تحت پوشش خود داشته، اقدام به طراحی پروژه اجتماع محور و ارائه آن به صورت پیشنهادنامه به دفتر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی استان کرده‌ایم که پس از بررسی و تأیید توسط کمیته استانی  و تأیید نهایی کمیته کشوری توسط مؤسسه‌ها و پایگاه‌های استان در محله‌های تحت پوشش به مرحله اجرا درآمد ضمناً تمامی پروژه‌ها با کمک مالی بهزیستی و با مشارکت همیاران و اهالی محله‌ها با هدف افزایش مشارکت‌جویی افراد و حرکت به سمت توانمندسازی اهالی صورت گرفته بود.

فعالیت‌هایی برای سلامت روان مردم استان قزوین

این مسئول در ادامه به معرفی پایگاه‌ها پرداخت و گفت: پایگاه مثبت زندگی، کمپین نشاط اجتماعی در بین مردم شهر اقبالیه، پایگاه خیراندیشان جوان «کوثر» که در نهایت منجر به توانمندسازی بانوان محله «ایران گاز» کرده است از پایگاه‌های فعال شهرستان قزوین هستند. پایگاه روان به سامان، کمپین مبارزه با بیکاری ازطریق راه اندازی بازارچه محلی در شهرک مینودر و یا پایگاه همیاران سلامت روان مینودر با هدف  افزایش نشاط اجتماعی زنان محله غیاث آباد از دیگر مراکزی هستند که در ارتقای سطح سلامت روان مؤثر هستند.
 
وی بیان کرد: پایگاه همیاران سلامت روان مینودر به‌عنوان کارزار افزایش نشاط اجتماعی در زنان، کودکان و نوجوانان در معرض آسیب محله نواب و همچنین پایگاه  همیاران سلامت روان مینودر با هدف آموزش مهارت کارآفرینی جوانان محله حیدری از دیگر پایگاه‌های شهرستان قزوین هستند که همگی در سال ۱۴۰۱ فعالیت خود را آغاز کردند.

دهباشی‌پور تصریح کرد: در تاکستان نیز ۳ پایگاه بر سلامت روان تأکید دارند که یکی از این گروه‌ها به حرفه آموزی مشاغل خانگی در محله سید جمال‌الدین و  برگزاری کلاس‌های آموزشی فنی‌ حرفه‌ای کاشت انواع صیفی‌ گلخانه‌ای مشغول هستند و در شهرستان البرز  نیز یک گروه همیار با رویکرد پیشگیری از اعتیاد در محله‌های شهر شریفیه مشغول به خدمت هستند و گروه دیگری از همیاران سلامت روان در این شهرستان با هدف  افزایش نشاط اجتماعی در زنان فعالیت دارند.

وی  ادامه داد: همیاران سلامت روان در شهرستان بوئین‌زهرا برای پیشگیری از طلاق در این شهرستان فعال هستند و در شهرستان آبیک نیز همیاران سلامت روان تلاش‌بر نشاط آفرینی جهت افزایش سلامت اجتماعی از طریق برگزاری برنامه های تفریحی، ورزشی و آموزشی دارند و به طور کلی می‌توان گفت در حال حاضر سازمان بهزیستی استان قزوین با ارائه خدمات در شهرستان‌های استان، نقش مهمی در تعدیل فضای روانی و اجتماعی کشور، ارتقای دسترسی به خدمات سلامت روان و تقویت شاخص‌های سلامت روانی اجتماعی ایفا کرده است.

مدیرکل بهزیستی استان قزوین اظهار کرد: سازمان بهزیستی به عنوان یکی از متولیان اصلی سلامت اجتماعی در جامعه از طریق نیروهای متخصص روانشناس و مشاور در خصوص ارائه خدمات مشاوره و امور روان‌شناختی توسط مراکز دولتی و غیردولتی حضوری و صدای مشاور (۱۴۸۰)، همچنین ارائه آموزش‌های تخصصی زندگی خانواده، آموزش پیش از ازدواج، آموزش‌های مهارت‌های زندگی و بلوغ و نوجوانی اقدامات مؤثری انجام داده است.

وی در پایان تصریح کرد: سازمان بهزیستی با ارائه یارانه و  کمک‌ هزینه خدمات مشاوره‌ای به افراد در معرض آسیب یا آسیب‌دیده از قبیل زوجین متقاضی طلاق، معتادین، سالمندان و افراد دارای معلولیت، افراد مورد آزار قرار گرفته همچون همسران و کودکان در راستای ارتقای سلامت اجتماعی و سلامت روان آحاد جامعه به‌صورت تخصصی تلاش می‌کند.

کد خبر 77591

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 11 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد