به گزارش شهرآرانیوز، شهره شاهرودی با اعلام این خبر گفت: بهزیستی عمدتا آمارهای کودک آزاری را منتشر نمیکند؛ زیرا آمارها دقیق نیست و اشکال بررسی موارد کودک آزاری هم متفاوت است.
وی ادامه داد: با این حال باید تصریح کرد طی ۲ سال اخیر و در بازههای زمانی ۶ تا ۸ ماه نخست سال، روند رو به رشد نداشته ایم و آمار ما براساس تعداد تماسهای اورژانس اجتماعی ۱۲۳ است.
شاهرودی تصریح کرد: تعداد تماسهای دریافتی اورژانس اجتماعی در سال جاری تاکنون، ۲۷۰۰ تماس است؛ یعنی ۲۰۰ تماس بیشتر از مدت مشابه در سال ۱۴۰۰. این در حالی است که برخی آمارها به بهزیستی ارجاع نمیشود و نهادهایی مانند دادستانی یا نیروی انتظامی در برخی موارد خودشان ورود میکنند و احتیاجی به مداخله اجتماعی اورژانس نیست.
معاون امور اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی با اشاره به علل شایع کودک آزاری در خراسان رضوی خاطرنشان کرد: بیشترین تماسها در وهله اول مربوط به مسامحه و غفلت والدین است و پس از آن موارد آزار جسمی و نهایتا جنسی قرار دارد.
شاهرودی افزود: بهزیستی ضمن رسیدگی به مشکلات ارجاع شده به اورژانس، تنها به کودک و کودک آزاری نگاه نمیکند؛ بلکه بر آن است تا با تمرکز بر خانواده کودک، آسیب پیش آمده را درون خانواده بررسی و رفع کند.
وی به موارد مداخله اجتماعی اشاره و توضیح داد: سطحهای مداخله متفاوت است؛ به گونهای که اگر تیم تشخیص مداخله سریع بدهد، تیمهای اورژانس سیار به محل اعزام و مداخله را انجام میدهند. برخی مواقع نیز مددکار تشخیص میدهد مورد اعلامی اورژانس نیست و نیاز به تعمق و بررسی بیشتر دارد تا مشکل برطرف شود. برای این منظور، اورژانس اجتماعی حداقل ۵ جلسه مداخله درمانی و روانی برای کودک آزاردیده در نظر میگیرد.
نظر شما