به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، متن این پیام به شرح ذیل است؛
دنیای بهتر برای نابینایان، پیام آگاهی بخش روز جهانی عصای سفید
در جامعه ای که مودت و برابری حقوق انسانها زیر بنای توسعه عدالت اجتماعی و برابرسازی فرصتها برای تمامی اقشار جامعه از جمله افراد توانخواه است، معلولیت تنها یک محدودیت است نه ناتوانی، محدودیتی که بدلیل بسترسازی برای ایجاد فرصتهای برابر مانع پیشرفت نشده است.
امروز، بار دیگر پیام آگاهی بخش بیست و سوم مهر ماه، روز جهانی عصای سفید را می شنویم؛ پیامی که چشمها و گوشهای مهیای دیدن و شنیدن را بر قابلیتها، محدودیتها و انتظارات افراد نابینا و کمبینا معطوف ساخته و بر مسئولیت اجتماعی فرد فرد ما برای احیاء حقوق این قشر از جامعه تاکید دارد.
فعالان امور نابینایان در سازمان بهزیستی و سازمانهای غیردولتی، «دنیای بهتر برای نابینایان» را به عنوان شعار امسال درنظر گرفتهاند و آموزش همگانی، رفع موانع مشارکت و اجرای قوانین را زمینه تحقق آن می دانند. بیتردید این هدف ارزنده، تنها در سایه ارتباطات بین بخشی و تقویت نگاه انسانی و علمی نسبت به مسائل نابینایان تحقق می یابد و سازمان بهزیستی نیز طی سالهای اخیر تمامی اهتمام خویش را جهت ایجاد چنین نگرشی صرف نموده است.
براساس قانون حمایت از حقوق معلولان، سازمان بهزیستی، متولی خدمت رسانی به افراد نابینا و کمبینا در زمینه های آموزشی، توانبخشی، حمایتهای رفاهی و اجتماعی می باشد و در این راستا طرحها و برنامه های متنوعی را جهت تقویت استقلال و ارتقاء کیفیت زندگی افراد دارای آسیب بینایی اجرا می نماید. ارائه خدمات آموزشی و توانبخشی در قالب مراکز تخصصی و خدمات توانبخشی مبتنی بر جامعه، پرداخت کمک هزینه معیشتی و تحصیلی، تأمین حق پرستاری و مددکاری، اجرای برنامه های توانمندسازی به صورت فعالیتهای آموزشی، هنری و ورزشی و آموزش مهارتهای شغلی و تسهیل فرآیند اشتغال افراد نابینا و کمبینا تنها بخشی از خدماتی است که با هدف تبلور استعدادهای ارزنده این عزیزان انجام می شود.
امروز اهمیت روز جهانی عصای سفید و تلاش هدفمند در گرامیداشت این روز بر هیچ یک از ما پوشیده نیست و همگان باور داریم که آموزش همگانی و آگاه سازی اقشار مختلف جامعه نسبت به پیام آگاهی بخش این روز، چشمهای حقیقت بین را بیش از پیش نسبت به مسائل و مشکلات این افراد خواهد گشود. سازمان بهزیستی تلاش می کند تا با بهره گیری از امکانات رسانه ملی و ظرفیتهای فضای مجازی، تصویری واقعی از قابلیتها، محدودیتها و انتظارات افراد نابینا و کمبینا را به جامعه ارائه نموده و زمینه تعامل آگاهانه با این افراد و بهره گیری از استعدادهای شگرف آنان را فراهم نماید.
تشکیل «شبکه ملی تشکلهای افراد دارای معلولیت بینایی»، گسترش فعالیتهای دبیرخانه کمیته هماهنگی و نظارت بر اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان و رایزنی مستمر با دستگاههای اجرایی به ویژه در رابطه با آموزش، اشتغال و توسعه امکانات رفاهی مورد نیاز نابینایان از دیگر اقدامات سازمان بهزیستی است که در راستای بهبود کیفیت زندگی و استقلال اجتماعی این افراد دنبال می شود.
مسیر توانمندسازی و تلفیق اجتماعی نابینایان، مسیری است پرفراز و نشیب که پیمودن آن، عزم ملی می طلبد و زمانی میتوان به اثربخشی تلاشها امیدوار بود که به شکلی هدفمند، هماهنگ و در چارچوب قوانین مربوطه صورت پذیرد و بخشهای نظارتی جامعه نیز نقش خود را در پیگیری روند اجرای برنامه ها در دستگاه های مختلف و نظارت دقیق و مستمر بر حسن اجرای قوانین اعمال نمایند. اینجاست که دنیای بهتر برای نابینایان رقم خواهد خورد؛ دنیایی که نابینایان در اندیشه های بلندشان می نگرد و از توانمندیهای آنان به نحو مطلوب بهره می گیرد.
دکتر وحید قبادی دانا
معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور
نظر شما