برگزاری کارگاه هم اندیشی نظام حمایت از اطفال و نوجوانان با موضوع مراقبت های جایگزین

کارگاه هم اندیشی نظام حمایت از اطفال و نوجوانان با موضوع مراقبت های جایگزین؛ چالش ها و راه کار ها با حضور معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور، معاون وزیر دادگستری و دبیر مرجع ملی حقوق کودک و کارشناسان این حوزه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، علی محمد قادری معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور در آیین افتتاحیه کارگاه هم اندیشی نظام حمایت از اطفال و نوجوانان با عنوان «مراقبت‌های جایگزین، چالش‌ها و راهکارها»، گفت: امروز جنگ ایدئولوژی و جهان بینی است که این جنگ ریشه‌ای برخورد می‌کند و زیرساخت‌ها را هدف دارد.

وی افزود: هر کودکی صفحه رشد دارد که در همین خانواده و کانون است که شکل می‌گیرد، دوست داریم شاهد رشد این کودکان باشیم و خروجی آن افرادی از افسران نظام در حوزه‌های مختلف باشند.

قادری گفت: مربی باید بداند که خدا این امانت‌ها را در اختیار آنها گذاشته و آنها باید با ایجاد ظرفیت‌سازی این ایتام را افرادی پر بنیه و با ظرفیت بالا تربیت کنند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: امیدوارم از طریق پلتفرمی که آماده کردیم بتوانیم این فرزندان را استعدادیابی و با ایجاد مهارت‌افزایی در آنها، آثار خوبی در این فرزندان شاهد باشیم.

نظام نگهداری از کودکان بی‌سرپرست باید به سمت خانواده‌گرایی سوق یابد

سیدعلی کاظمی معاون وزیر دادگستری و دبیر مرجع ملی حقوق کودک در ادامه با تقدیر از زحمات و تلاش‌های ارزشمند صورت گرفته در مراکز شبه خانواده، به همکاری مستمر و تنگاتنگ مرجع ملی حقوق کودک با دستگاه‌های ذیربط بخصوص سازمان بهزیستی اشاره کرد و اظهار داشت: حاصل این تعامل اقدامات تحولی متفاوت و متعدد در حوزه کودکان بوده که از جمله برجسته‌ترین این اقدامات تغییر ریل در خصوص حمایت از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست از مرکزگرایی به خانواده‌گرایی است.

کاظمی، راه‌اندازی کانون‌های حرفه‌ای برای موسسات نگهداری از کودکان را اقدامی شایسته در جهت پیگیری و دستیابی به اهداف بالاتر و موثرتر در حوزه کودکان برشمرد و اظهار امیدواری کرد این روند ادامه داشته و منجر به ایجاد چترحمایتی و سایه‌بانی قابل اعتماد برای کودکان شود.

معاون وزیر دادگستری با اشاره به برگزاری این کارگاه آموزشی در دهه کرامت، سیره و روش امام رضا و حضرت معصومه علیهما السلام را سرشار از آموزه‌های ارزشمند اخلاقی و عملی در خصوص توجه به کودکان بخصوص کودکان یتیم برشمرد و افزود: باید از ابعاد مختلف مادی و معنوی برای کودکان هزینه کنیم و این هزینه‌کرد را با به عنوان سرمایه‌گذاری لازم و ارزشمند برای آینده کشور در نظر بگیریم، اصلاح مسیرها و سیاستگذاری‌های ما باید با حساسیت به شرایط کودکان و بنفع آنان انجام شود و باید به صورت مداوم به دنبال ایجاد وضعیت مطلوب‌تر و شرایط مناسب برای کودکان بخصوص کودکان فاقد سرپرست‌موثر باشیم.

وی به رویکرد جهانی با محوریت مرکزگرایی در خصوص کودکان فاقد سرپرست موثر اشاره کرد و افزود: علیرغم همه خدمات شایسته و زحمات طاقت‌فرسا در مراکز حمایتی و نگهداری از این کودکان، بدیهی است بهترین مکان و شرایط برای پرورش و نگهداری از کودکان در کانون خانواده و شرایطی است که از محبت و توجه پدر و مادر بهره‌مند باشد.

کاظمی اصلاح آیین نامه قانون نگهداری از کودکان بی‌‍سرپرست و بدسرپرست و شیوه‌نامه آن را اقدامی ارزشمند و مهم عنوان کرد و اظهار داشت: این آیین‌نامه تحولی رویکردی از مرکزگرایی به خانواده‌محوری است، این رویکرد ناقض وجود موسسات حمایتی نیست بلکه بر عکس بنا بر این است که با کاهش تعداد این کودکان از طریق پذیرش در خانواده‌ها، ضمن افزایش قدرت تحرک و دقت عمل در موسسات، زمینه فعالیت گسترده آنها در مورد همه کودکان در معرض خطر فراهم شود.

کد خبر 107904

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 12 =