تجربه زیبای درختکاری؛ هدیه خانواده‌های فرزندپذیر به سرسبزی طبیعت

مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی بر لزوم آموزش و اشاعه فرهنگ درختکاری و حفاظت از طبیعت و منابع طبیعی در مراکز نگهداری کودکان و نوجوانان و خانواده‌های فرزندپذیر تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی آذربایجان شرقی، دکتر صحاف مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی در آستانه هفته منابع طبیعی و درختکاریِ خانواده‌های فرزندپذیر، فرزندان بهزیستی را همچون نهال‌هایی خواند که در صورت رشد و تربیت صحیح و آموزش مهارت‌های زندگی، می‌توانند به افرادی موفق تبدیل شوند.

تجربه زیبای درختکاری؛ هدیه خانواده‌های فرزندپذیر به سرسبزی طبیعت

واگذاری ۵۷ کودک به فرزندخواندگی

صحاف می گوید: «هم اکنون ۳۰۰ کودک بی‌سرپرست و بدسرپرست در ۲۴ مرکز غیردولتی زیر نظر این اداره کل نگهداری می شوند که این کودکان با حکم قاضی به دلایل متعدد از قبیل فوت سرپرستان یا تنها سرپرست، زندانی بودن سرپرست، مجهول الهویه بودن کودک و ..... در این مراکز نگهداری می شوند.»

مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی همچنین از واگذاری ۵۷ کودک به فرزندخواندگی خبر داد که ۷ کودک، دارای پیگیری درمان بوده و ۱۱ کودک بالای هفت سال بودند.

عدم شناخت از پدر، مادر، جدپدری، وصی منصوب از سوی ولی قهری، فوت آنان، سپری شدن دو سال از تاریخ پذیرش کودک به بهزیستی و عدم مراجعه سرپرستان و عدم احراز صلاحیت سرپرستان، از شروط واگذاری کودکان مقیم مراکز به فرزند خواندگی یا امین موقت است. صحاف گفت.

تجربه زیبای درختکاری؛ هدیه خانواده‌های فرزندپذیر به سرسبزی طبیعت

تجربه زیبای درختکاری؛ هدیه خانواده‌های فرزندپذیر به سرسبزی طبیعت  تجربه زیبای درختکاری؛ هدیه خانواده‌های فرزندپذیر به سرسبزی طبیعت

لزوم ترویج فرهنگ خیرخواهی "فرزندپذیری"

مهتاب منصوری معاون امور اجتماعی بهزیستی آذربایجان شرقی نیز در حاشیه آیین درختکاری که با حضور تعدادی از خانواده‌های فرزندپذیر و کودکان شیرخوارگاه تبریز با عنوان "نهال زندگی در سایه سار آرامش" با هدف ترویج فرهنگ خیرخواهی "فرزندپذیری" برگزار شد، "طرح میزبان" را از طرح های جدید بهزیستی عنوان کرد و گفت: در این طرح ادارات بهزیستی پس از تایید صلاحیت خانواده، رأسا و بدون دستور قضایی فرزندی را به خانواده متقاضی به صورت موقت واگذار می کنند تا کودک مدت زمانی را که قرار است در مراکز بهزیستی سپری نماید، از کانون گرم یک خانواده خیر استفاده نماید و تمام تلاش‌های حرفه‌ای مددکاری برای بازگرداندن کودک به خانواده زیستی یا واگذاری به فرزندخواندگی ادامه دارد.

منصوری می‌گوید. «زوجین دارای فرزند، زنان مجرد بالای ۳۵ سال و زوجین بدون فرزند که دارای سلامت روانی و تمکین مالی و صلاحیت اخلاقی باشند می توانند برای این طرح اقدام نمایند.»

اما او بر این نکته تاکید کرد که عدم تغییر در شناسنامه و هویت و عدم انجام تعهدات مالی به نفع کودک از ویژگی های این طرح است و این نوع سرپرستی، "سرپرستی موقت" است و در صورت بازگشت شرایط پدر و جدپدری و فراهم بودن شرایط فرزندخواندگی برای فرزند، کودک از خانواده میزبان تحویل گرفته می شود.

تجربه زیبای درختکاری؛ هدیه خانواده‌های فرزندپذیر به سرسبزی طبیعت

بچه‌ها؛ مراقبِ منظر زیبای طبیعت

  کارشناسان در خصوص اهمیت مهارت‌آموزی از همان اوان کودکی، می‌گویند: یکی از فرهنگ های خوبی که در جامعه باید ایجاد شود کاشت درخت توسط کودکان است. کاشت و غرس نهال می‌تواند باعث اوقات خوشی از تجربه همکاری شود. اگر کودکان از موضوعی خاطره خوش و خوبی پیدا کنند، برای پذیرش آن آماده‌تر می شوند و برای رواج و توسعه آن در تمام زمینه‌ها همت می‌کنند. در این مورد هم زمانی که مراقبت از این درخت را بتدریج به آنها بسپاریم و این کودک را در راستای حفظ درخت، محیط زیست و فضای سبز تربیت کنیم، سپردن نگهداری درخت به کودک، نونهالان را در راستای حفظ درخت تربیت می کند و در آینده این کودک هرگز به سمت از بین بردن و قطع درختان قدم بر نمی‌دارد و سپردن مسئولیت مراقبت دائمی به کودکان، یکی از فرصت های خوب آموزش مسئولیت‌پذیری است.

... و البته توجه و همراهی در این مناسبت‌ها و طرح‌ها، فرصتی است مغتنم برای بهره‌مندی و کامیابی از رویش نهال‌های امید و دمیدن سرزندگی و شادابی در دلِ خانواده‌ها و تسهیل پیوندِ کودکان مراکز بهزیستی به محیط گرم خانواده و حس لحظات خوب و خوشایند فرزندپذیری و ...

تجربه زیبای درختکاری؛ هدیه خانواده‌های فرزندپذیر به سرسبزی طبیعت

شروع آموزش مسئولیت‌پذیری با استفاده از فرصت‌ نگهداری از یک درخت یا گیاه

معاون امور اجتماعی بهزیستی آذربایجان شرقی، حضور خردسالان در آئین کاشت نهال را بسیار با ارزش و اهمیت دانست و افزود: لازم است ما به عنوان همیار طبیعت، از کودکی فرزندان را با این کار ارزشمند آشنا کنیم، برای اینکه حیات و زندگی ما به همین درختان بستگی دارد و نهادینه کردن فرهنگ حفاظت از درختان و مقوله هوای پاک، یکی از مهارت‌های مهم زندگی است و امروز با کاشت نمادین نهال، فرهنگ خیرجمعی و فرهنگ پسندیده فرزندپذیری را یادآور می شویم.

تجربه زیبای درختکاری؛ هدیه خانواده‌های فرزندپذیر به سرسبزی طبیعت

شایان ذکر است، این مراسم که کودکان حاضر، هرگز نمی خواستند آن را ترک کنند، در حالی به پایان رسید که کودکان با بیلچه‌های رنگارنگ خود، هر چه خاک و آب را نثار کفش ها، روسری‌ها و لباس‌های مربیان و حاضران کردند! و در نهایت با وساطتِ اهدای هدایایی به کودکان خانواده‌های فرزندپذیر و کودکان شیرخوارگاه احسان، این ماجرای دلنشین و جذاب، به داستان پرخاطره و شاد کودکانِ فرشته و بی‌قرار، اضافه و ختم شد..

کد خبر 103771

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 1 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد