پیام رئیس سازمان بهزیستی کشور به مناسبت هفته سلامت روان

همزمان با هفته سلامت روان (۱۸ لغایت ۲۴ مهرماه) رئیس سازمان بهزیستی کشور در پیامی گفت: یک میلیون و هفتصد هزار مشاوره تلفنی، بیش از ۸۵ هزار جلسه در مراکز مشاوره دولتی و نزدیک به  ۲ میلیون و چهارصد هزار جلسه در مراکز مشاوره غیردولتی تحت نظارت سازمان، آموزش نزدیک به ۸۰۰ هزار نفر از آحاد مردم در دوره های مهارت های زندگی بخش مهمی از فعالیت های سازمان بهزیستی برای کاهش اختلالات روانشناختی و پیشگیری از آنهاست.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، متن این پیام به شرح ذیل است؛

پژوهش ها نشان داده است که سلامت روان، جز لاینفک سلامت آحاد مردم بوده و در مقابلِ سایر هزینه های حوزه سلامت، منافع اقتصادی قابل توجهی را نیز برای جامعه و اقتصاد کشورها به دنبال دارد. به گونه ای که افزایش  بهره وری و به شکل وسیع تر، اجرای برنامه های پیشرفت و ترقی جامعه، بدون ارتقا سلامت روان میسر نخواهد بود. از این رو سازمان بهزیستی مصمم است که به پشتوانه بیش از سه دهه فعالیت مداوم در این حوزه و با هم افزایی بین دستگاهی، روز به روز بر کیفیت خدمات روانشناختی و مشاوره ای خود بیافزاید.

این سازمان  افتخار دارد که به عنوان سازمانی حمایتی و برخوردار از سرمایه های علمی از جمله کارشناسان ، مشاوران و روانشناسان متعهد، باتجربه و دانشگاهی، برای ارتقا سلامت روان عموم جامعه تلاش نماید. وجود بیش از ۳ هزار مرکز مشاوره تحت نظارت این سازمان و خطوط مشاوره تلفنی ۱۴۸۰ در کنار مراکز مشاوره دولتی موجب شده است که خدمات روانشناختی و مشاوره ای در سراسر کشور از کلان شهر تا روستاها در دسترس عموم قرار بگیرد.

بر اساس بررسی های صورت گرفته، در حال حاضر اختلالات روانی در رتبه دوم بیماری ها قرار دارد. با توجه به اینکه رایج ترین اختلال های روانی ، اختلالات اضطرابی و خلقی هستند، روشن است که اهمیت ارائه انواع خدمات روانشناختی و از آن مهم تر، برنامه های پیشگیرانه بیش از پیش اهمیت پیدا می باشد. یک میلیون و هفتصد هزار مشاوره تلفنی، بیش از ۸۵ هزار جلسه در مراکز مشاوره دولتی و نزدیک به  ۲ میلیون و چهارصد هزار جلسه در مراکز مشاوره غیردولتی تحت نظارت سازمان، آموزش نزدیک به ۸۰۰ هزار نفر از آحاد مردم  در دوره های مهارت های زندگی بخش مهمی از فعالیت های سازمان بهزیستی برای کاهش اختلالات روانشناختی و پیشگیری از آنهاست. این آمارها با توجه به صرفه اقتصادی ناشی از مداخلات روانشناختی نیازمند توجه ویژه برنامه ریزان و سیاست گذاران کلان می باشد.

از دیگر نکات قابل تامل برای سیاستگذاران در تدوین برنامه های مشاوره، توجه به مختصات و زیست بوم اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و جغرافیایی هر محیط  منطقه است که این سازمان کوشیده است تا همواره با توجه به تفاوت های هر اقلیم ، شالوده اجرای بومی برنامه های سلامت روان را طراحی و اجرا نماید.

امسال هفته سلامت روان با شعار «سلامت روان مسئولیت فردی و اجتماعی همه ماست» در حالی برگزار می شود که لازم است هم راستا با سیاست های علمی و تجربی سازمان بهزیستی شاهد توجه همه جانبه نهادهای دولتی و غیردولتی و خاصه مشارکت انجمن ها و همچنین آحاد مردم باشیم.

در پایان لازم میدانم از زحمات و خدمات دلسوزانه کارشناسان ، مشاوران و روانشناسان سازمان بهزیستی و مراکز و موسسات تحت نظارت و شرکای اجتماعی تقدیر کرده و برای همه این عزیزان که در راستای بهبود سلامت روان جامعه تلاش می کنند از خدواند منان سلامت ، عزت و سربلندی آرزومندم .

  علی محمد قادری

 معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور

کد خبر 91811

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 7 =