کارگاه آموزشی کاربست هوش مصنوعی در زندگی روزمره افراد با آسیب بینایی برگزار شد

با توجه به نقش روزافزون فناوری هوش مصنوعی در زندگی انسان معاصر و تأثیر مستقیم آن بر تسهیل فعالیت های روزمره به ویژه برای افراد با نیازهای ویژه بهره گیری آگاهانه از این فناوری به یکی از الزامات توانمندسازی فردی حرفه ای و اجتماعی افراد نابینا و کم بینا تبدیل شده است. امروزه حذف یا عدم دسترسی مؤثر به ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی می تواند محدودیت های قابل توجهی در انجام امور روزمره این گروه ایجاد کند؛ از این رو توسعه دانش و مهارت استفاده از این فناوری ها هم پای تولید تجهیزات کمک توانبخشی، اهمیتی دو چندان یافته است.

به گزارش روابط عمومی وامور بین الملل؛دکتر محمد خوانین زاده رئیس مجتمع آموزشی و فرهنگی نابینایان رودکی با اعلام این خبر گفت:در همین راستا و با هدف ارتقای سطح آگاهی و توانمندی های فناورانه افراد نابینا و کم بینا، برای نخستین بار و در طی دو جلسه کارگاه آموزشی آشنایی با کاربست هوش مصنوعی در زندگی روزمره افراد با آسیب بینایی به صورت حضوری و برخط در این مجتمع برگزار شد.
وی افزود:  برگزاری این دوره آموزشی به گونه ای طراحی گردید تا علاوه بر شرکت حضوری علاقه مندان در محل مجتمع ، امکان حضور سایر داوطلبان از طریق شبکه های مجازی فراهم گردد و با عنایت به جذابیت و نوآوری موضوع دوره ، تعداد ۶۰ نفر از نابینایان و کم بینایان از طیف های مختلف اعم از دانش آموزان دوره متوسطه دوم ، دانشجویان ، معلمان، کارمندان و حتی ورزشکاران پارا المپیکی از سراسر کشور در میان شرکت کنندگان به چشم می خورد.                                                                                                                                                                                  

خوانین زاده گفت:نکته قابل توجه دیگر اینکه نابینایانی از اتباء خارجی مقیم در ایران و نیزیکی از نابینایان ایرانی مقیم اروپا از شهر پاریس فرانسه از طریق گوگل میت در هر دو جلسه شرکت نمودند. ضمنا برنامه رادیویی شش نقطه از طریق کانال تلگرامی خود ضمن فراهم ساختن
شرایط حضور گروهی از علاقه مندان در دوره ، بصورت زنده به پخش و بازتاب خبری برگزاری این کلاس اقدام نمود.همچنین گزارش مبسوطی از جزئیات برگزاری این کارگاه توسط نشریه ایران سپید تهیه و منتشر شد.

رئیس مجتمع آموزشی و فرهنگی نابینایان رودکی گفت:در جلسه نخست، مدرس این دوره  آقای امید هاشمی با مروری مختصر بر تاریخچه هوش مصنوعی به بررسی شیوه های مختلف برقراری ارتباط کاربران با سامانه های هوش مصنوعی پرداخت و ضمن پرهیز از ورود تخصصی به مدلهای فنی، به رقابت شرکت های پیشرو به صورت گام به گام و همراه با مثالهای کاربردی Prompt Writing جهانی در این حوزه اشاره کرد. سپس مبحث نگارش صحیح پرامیت برای شرکت کنندگان حضوری و مجازی تشریح شد.

وی افزود:در جلسه دوم پس از مرور مطالب جلسه قبل، تنظیمات و قابلیتهای کاربردی در مدلهادر جلسه دوم پس از مرور مطالب جلسه قبل، تنظیمات و قابلیتهای کاربردی در مدلهای رایج هوش مصنوعی مورد بررسی قرار گرفت و راهکارهایی برای دریافت اطلاعات دقیق تر و با کیفیت تر از این ابزارها به کاربران آموزش داده شد. در بخش پایانی مدلهای متنوع هوش مصنوعی، معرفی و نقش عملی و ملموس این فناوری در افزایش استقلال کارآمدی و کیفیت زندگی روزمره افراد با آسیب بینایی تبیین شد.


در پایان این کارگاه شرکت کنندگان ضمن ابراز رضایت و بهره مندی خود، از نقش حمایتی سازمان بهزیستی کشور و مجتمع رودکی خواهان تداوم  برگزاری چنین دوره هایی شدند.

گفتنی است کارگاه آموزشی gmail در بستر سیستم های عامل ویندوز و اندروید ویژه افراد با آسیب بینایی نیز ؛پیش از این در مجتمع آموزشی و فرهنگی نابینایان رودکی به صورت حضوری و بر خط برگزار شده بود.

کد خبر 161738

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 0 =