رویکرد سازمان بهزیستی باید توانمندسازانه و با مشارکت ساختارمند باشد/ تاکید بر اجتماعی شدن سازمان بهزیستی

معاون وزیر و رییس سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر اجتماعی شدن این سازمان، محورهای رسیدن به این رویکرد را تشریح کرد.

به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل، دکتر سیدجواد حسینی، معاون وزیر و رییس سازمان بهزیستی کشور شامگاه امشب در جلسه شورای اداری بهزیستی استان خوزستان رویکرد این سازمان را رویکردی اجتماعی عنوان کرد و گفت: جنس کار در بهزیستی با هر مدرک تحصیلی و تخصصی باید اجتماعی باشد و افرادی که در سازمان بهزیستی مشغول به کار هستند می بایست نگاه اجتماعی به همه مسائل داشته باشند.

وی ادامه داد: این نگاه در گذشته وجود نداشته است. معتقدم جنس نگاه تمامی مدیران بهزیستی باید اجتماعی باشد.

دکتر حسینی افزود: زمانی که نگاه اجتماعی شود اولین اقدام این است که پیشگیری و رویکرد ساختاری را مدنظر قرار دهیم.

وی در ادامه به موضوع توجه به پرسنل بهزیستی اشاره کرد و گفت: جنس کار در بهزیستی به صورتی است که باید سلامت روان پرسنل مورد توجه قرار گیرد ضمن اینکه از نظر حقوق و مزایا نیز متناسب با سختی کار آنها افزایش یابد.

معاون وزیر رفاه ادامه داد: به همین علت مطابق هماهنگی با سازمان اداری و استخدامی حق فوق العاده ویژه تخصصی به تمامی کارکنان بهزیستی تعلق خواهد گرفت و مذاکرات برای برقراری فوق العاده خاص نیز صورت گرفته است.

وی با اشاره به اختصاص بودجه ناکافی برای اجرای قانون جامع حقوق افراد دارای معلولیت گفت: وقتی ۶۵ هزار تصادف منجر به معلولیت می شود، چرا بهزیستی سهمی از محل جرائم راهنمایی و رانندگی ندارد؟.

رییس سازمان بهزیستی همچنین گفت: قانونی گذاشته اند تا ۳ درصد سرجمع بودجه دستگاه ها برای تعادل بخشی منطقه ای و اجرای عدالت در کشور از دستگاه ها اخذ می شود در حالی که سازمان بهزیستی خود محل اجرای عدالت قشری است و با ۸ میلیون نفر جمعیت تحت پوشش نباید مشمول چنین قانونی شود، بلکه باید از سایر دستگاه نیز اخذ شود و به بهزیستی داده شود.

وی با اشاره به اجرای طرح بانک زمان در سازمان بهزیستی گفت: با اجرای این طرح می توانیم از ظرفیت مردم به عنوان توان یار، مددکار داوطلب و بهیار استفاده کنیم.

دکتر حسینی یادآور شد: زمانی مردم اینچنین پای کار می آیند که آنها را شریک بالاصاله محسوب کنیم نه شریک بالوکاله. مشارکت مردم باید تقاضا محور باشد و به آنچه خود آنها ارائه می کنند توجه کنیم.

وی با بیان اینکه مشارکت باید با مردم صورت گیرد و نه برای مردم گفت: در این شرایط است که اعتبارها به سازمان بهزیستی سراریز می شود.

رییس سازمان بهزیستی کشور با جمع بندی سخنان خود گفت: رویکرد سازمان بهزیستی باید توانمندسازانه و با مشارکت ساختارمند باشد.

وی افزود: همچنین این نگاه اجتماعی باید به تمام دستگاه ها نیز انتقال یابد.

معاون وزیر رفاه با برشمردن مولفه های رویکرد اجتماعی گفت: ما در این سازمان اگر می خواهیم اجتماعی فکر و عمل کنیم باید اقدامات مان دانش بیان باشد. بر این اساس تمامی طرح ها از این پس چه برای اجرا و چه برای تعطیلی باید با تصمیم شورای عالی مشورتی سازمان بهزیستی انجام شود.

دکتر حسینی تاکید کرد: این شورا متشکل از ۲۲ نفر از متخصصین، مدیران خوشنام و تشکل های خوشنام است که همه از نظر شما بهترین های حوزه های خود هستند.

وی دومین رویکرد اجتماعی بودن را مشارکت محوری عنوان کرد و گفت: ما نه به لحاظ اعتبار مشکل داریم نه به لحاظ نیروی انسانی.

رییس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به ۱۳ محور عملیاتی جهت عقد تفاهمنامه با دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت روان گفت: تمام نیروی داوطلب ما مانند دانشجویان می توانند به عنوان نیروی تخصصی در خدمت بهزیستی باشند.

وی تاکید کرد: اعتبار نیز از سمت خیرین تامین می شود که تحربه خیرین سلامت و مدرسه ساز نشان دهنده این موضوع است. در نهایت با این نگاه می توان به کوچک سازی ستاد نیز عمل کرد.

کد خبر 121719

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 10 =