به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، علی محمد قادری معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور در این جلسه گفت: در کنار رزمایش اشتغال، راهبری و آماده سازی شغلی یکی از موضوعات بسیار مهم است. اختصاصی شدن شغل به ویژه برای افراد دارای معلولیت از اهم مواردی است که باید به آن پرداخته شود.
وی با تاکید بر کلاس های مهارت، داشتن الگو، پیگیری و دنباله روی حرفه ای در اشتغال، گفت: اگر اعتبارات مورد نیاز تا سه ماه دیگر عملیاتی شود، ظرفیت جدیدی در حوزه اشتغال ایجاد خواهد شد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه خدمات سازمان یافته باید وجود داشته باشد گفت: باید یک سازمان رزمی اشتغال ایجاد شود تا به صورتی سازمان یافته نسبت به اعطای تسهیلات اشتغال اقدام کنیم و نظام شغلی تحقق یابد.
قادری با اشاره به تاثیر مثبت برنامه های تلوزیونی حوزه کارآفرینی گفت: ویژگی برنامه های اشتغال محور امیدآفرینی برای خانواده ها و افراد دارای معلولیت است که جا دارند کارآفرینان جامعه هدف سازمان بهزیستی در این برنامه ها حضور پیدا کنند.
وی با اشاره به سامانه مهارت افراد دارای معلولیت، گفت: در صورتی که با همکاری سازمان فنی و حرفه ای، زیرساخت و سامانه لازم را در این خصوص داشته باشیم، امیدواری وجود دارد که نسبت به مهارت آموزی معلولین و همچنین۲۰۰ هزار فرزندان سازمان و فرزندان زنان سرپرست خانوار، اقدام کنیم.
رئیس سازمان بهزیستی کشور اضافه کرد: برخی مشاغل و کارخانه ها در کشور وجود دارند که نیمه فعال هستند و با توجه به اینکه شعار این دولت، فعالسازی مراکز است، می توان سهمیه ای برای بهزیستی هم قائل شد تا از محل منابع نسبت به فعالسازی این مراکز تولیدی اقدام شود و بدین ترتیب می توان از افراد دارای معلولیت در این کارخانه ها بعنوان نیروی کار استفاده کرد.
قادری گفت: علاقه داریم رصدخانه اشتغال را ایجاد کنیم تا طرح های پیشران و طرح های اثرگذار کشور را برای مجموعه و مشاغل خانگی و روستایی شناسایی کند.
برگزاری پنج جلسه شورای عالی اشتغال در دو سال گذشته
محمود کریمی بیرانوند معاون اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این نشست گفت: در دولتهای قبل به صورت کلی شش جلسه شورای عالی اشتغال برگزار شد اما در دو سال اخیر دولت سیزدهم تنها ۵ جلسه به ریاست رئیس جمهور برگزار شد و چندین جلسه هم به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار شد.
وی با بیان اینکه هر استان که جلسات شورای اشتغال استان خود را به خوبی انجام داد؛ در بهبود وضعیت اشتغال بهتر عمل کرد، افزود: در جلسات شورای عالی اشتغال از شما میخواهم هم از مسئولان بهزیستی هم تکمیل حضور پیدا کنند چه افتخاری بالاتر از اینکه به اشتغال معلولان رسیدگی کنیم.
وی با اشاره به سامانه رصد گفت: به کمک این سامانه میتوان وضع اشتغال را در سطح استان، شهر، خیابان و محل بررسی کرد و علت بیکاریها را هم پیدا کرد.
کریمی بیرانوند با بیان اینکه مسئله اصلی سامانه رصد شفافیت است، افزود: ما پیش از این نمیدانستیم میزان بیکاری یا اشتغال افراد در یک استان یا یک شهر چگونه است و یا اگر جایی کاری پیدا کردند محل و نوع کارشان چیست اما به کمک سامانه رصد این موضوعات شفاف میشود.
وی نظارت بر دستگاههای اجرایی را دومین ویژگی سامانه رصد دانست و گفت: سیاست گذاری در مورد اشتغال هم سومین ویژگی سامانه رصد است با سامانه رصد میتوانیم نقاط ضعف اقدامات خود را درک کنیم و به کمک آن سیاستهای سال آینده را بهتر کنیم.
وی با اشاره به لزوم هدایت نیروی کار به زمینههای تخصصی است، ادامه داد: ما باید شغل را هدایت نیروی کار تعریف کنیم استعداد او را شناسایی کنیم و متناسب با آن استعدادها مشاغل متناسب با وی را به او معرفی کنیم و سپس در صورت نیاز تسهیلات لازم برای آن شغل را به او بدهیم. این یک زنجیره کسب اشتغال است که ما تاکنون تنها انتهای این زنجیره را میدیدیم.
معاون وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی، انگیزه سازی را یکی از بخشهای زنجیر کسب شغل دانست و افزود: انگیزه سازی برای معلولان برای کسب اشتغال و اشتغال آفرینی برای انسانهایی که دارای معلولیت نیستند متفاوت است شما باید به صورت ویژه انگیزه سازی را دنبال کنید.
وی خطاب به اعضای شورای ظرفیتسازی اجتماعی برای اشتغال افراد دارای معلولیت، گفت: شما برای شورای خود نیازمند یک مرکز مانیتورینگ و رصد هستید تا به دقت متوجه شویم چگونه میتوان به یک میلیون شغل دست یافت که ما به آن رسیدیم. مانیتورینگ و رصد دائمی، همه توانمندیها را بسیج میکند.
نظر شما