غلامحسین دلبری با بیان اینکه راهبرد کلی این طرح، حفاظت از خانواده در مقابل اعتیاد است، گفت: هدف اساسی این طرح، توانمندسازی زنان و خانوادههای آنها است. ارتقای سطح آگاهی و نیز تبادل تجربیات و نظرات شرکتکنندگان ازمهمترین نقاط قوت این برنامه محسوب میشود. زنان این احساس را پیدا کردند که بهعنوان همسر، نقش کلیدی و اثر گذاری در راستای تامین سلامتی خود و خانوادهشان دارند و به نحو درستی میتوانند موضوع اعتیاد همسر را کنترل، مدیریت و در برخی مواقع درمان نمایند. این طرح در مشهد در چهار منطقه کال زرکش، توس، عباسآباد و کلاته برفی اجرا گردید.
وی افزود: مخاطبین و شرکتکنندگان در این طرح ۲۲۹ نفر بودهاند. آسیبهای ناشی از اعتیاد در محلات حاشیه شهر وکم برخوردار به دلیل عدم وجود اطلاعات کافی درخصوص سلامت فردی و خانوادگی نه تنها گریبان خود فرد معتاد را میگیرد، بلکه اطرافیان و بهویژه خانواده فرد مبتلا را نیز درگیر می نماید.
معاون امورتوسعه و پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی با بیان اینکه نتایج حاکی از آن است که این طرح نقش مهمی در توانمندسازی خانوادهها در راستای پیشگیری و درمان اعتیاد داشته است، گفت: درصدد هستیم تا امسال این طرح را برای جامعه هدف بزرگتر و تعداد بیشتری از افراد اجراکنیم. یکی از نکات مهم و دشوار در اجرای این طرح، جلب اعتماد و مشارکت خانوادهها دارای فرد معتاد برای شرکت در این کلاسها و برنامهها است. اجرای این طرح در محلات، منجر به شناسائی و اعلام نیاز برخی از شرکت کنندگان گردید بنابراین بهدنبال پیشبینی سازوکار پیگیری و ارجاع پس از اعلام نیاز میباشیم.
نظر شما