به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان اصفهان به نقل از ایسنا، عبدالرضا اسماعیلی، در نشست خبری با اصحاب رسانه، با بیان اینکه اورژانس اجتماعی حاصل فعالیت چند ساله سازمان بهزیستی کشور در امور آسیبدیدگان اجتماعی است، اظهار کرد: ویژگی مهم این مسئله ارائه خدمات اجتماعی یعنی تخصصی بودن، به موقع بودن و در دسترس بودن است که در این راستا ارائه خدمات اجتماعی به مردم در سازمان بهزیستی کشور محدود به زمان و مکان نباشد و رویکرد فعال جایگزین رویکرد غیرفعال شود.
وی افزود: برنامه اورژانس اجتماعی از فعالیت، مرکز مداخله در بحران، خط تلفن اورژانس اجتماعی، خدمات سیار اورژانس اجتماعی و پایگاههای خدمات اجتماعی در سکونتهای غیررسمی و مناطق حاشیهنشین، تشکیل میشود.
به گزارش ایسنا، معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی استان اصفهان با بیان اینکه خدمات سیار اورژانس اجتماعی با توجه به نیاز افراد در معرض آسیب و آسیب دیده اجتماعی و در جهت جلوگیری و رفع مشکلات و آسیبهای اجتماعی خدمات سیار اورژانس اجتماعی ارائه میشود، گفت: تیم تخصصی مستقر در این خودروها به صورت متناوب و موقت در نقاط پرتراکم جمعیتی و آسیبزا به ارائه خدمات میپردازند. کارشناسان از طریق گشت زنی و جستجو در محلههای استقرار خودرو به شناسایی و جذب هدایت افراد پرداخته و نسبت به ارائه خدمات تخصصی در محل آنها اقدام میشود.
وی ادامه داد: همچنین کارشناسان این خودروها از طریق خط ۱۲۳ که موارد اورژانسی را اعلام میکند به محل تعیین شده مراجعه و جهت پذیرش و ارائه خدمات لازم به افراد اقدام میکنند.
اسماعیلی با اعلام اینکه مرکز مداخله در بحران دارای دو بخش تخصصی و نگهداری موقت است، گفت: افراد میتوانند به صورت خود معرف و معرفی از طریق مراجع مختلف به مراکز مراجعه کنند و از خدمات این مرکز به صورت رایگان و شبانهروزی بهرهمند شوند. در این مرکز پس از پذیرش ارزیابیهای تخصصی متناسب با نوع مشکل نسبت به ارائه خدمات تخصصی به افراد اقدام میشود. زنان و دختران در معرض آسیبهای اجتماعی میتوانند برای مدت معینی از خدمات نگهداری موقت استفاده کنند.
وی درباره عملکرد خط تلفن ۱۲۳ اورژانس اجتماعی، تصریح کرد: به منظور دستیابی آسان و سریع به خدمات سازمان بهزیستی این خط راهاندازی شده و افراد با گرفتن شماره ۱۲۳ میتوانند با کارشناسان متخصص ارتباط تلفنی داشته باشند و مسائل مشکلات را بیان و خدمات تخصصی دریافت کنند.
معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی استان اصفهان، اضافه کرد: این خط به صورت شبانهروزی نسبت به ارائه خدمات به گروههای هدف افراد در معرض آسیب و آسیبدیده اجتماعی اقدام میکند و در صورت نیاز آن را جهت مداخلهای اجتماعی روانی و حقوقی به مراکز مداخله در بحران فردی، خانوادگی، اجتماعی و واحدهای خدمات اجتماعی سیار ارجاع میدهند.
وی بیان کرد: همچنین پایگاه خدمات اجتماعی با هدف توانمندسازی ساکنان راهاندازی شده و در سکونتگاههای غیررسمی به جهت کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی در مناطق شروع به فعالیت کرده است.
اسماعیلی با بیان اینکه معاونت اجتماعی دارای سه دفتر و سه کارشناس مسئول است، توضیح داد: یکی از دفاتر ویژه توانمندسازی زنان سرپرست خانوار است که در حال حاضر ۱۰ هزار نفر زن سرپرست خانواده خدمات دریافت میکنند. البته این خدمات شامل بیمه زنان روستایی و عشایری و چند قلوها میشود. البته هدف، پرداخت مستمری نیست، توانمندسازی زنان است تا خودشان بتوانند هزینههای زندگی را تأمین کنند.
وی اضافه کرد: در سطح استان ۱۹ اورژانس اجتماعی فعالیت دارند که ۱۶ پایگاه در شهرستان اصفهان و ۳ مرکز در اصفهان قرار دارند و سه دستگاه اورژانس در اصفهان فعال است.
معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی استان اصفهان در خصوص آمار خودکشی، اعلام کرد: آمار خودکشی نداریم، اما آمار اقدام به خودکشی در سال ۱۴۰۰، ۵۵۷ نفر بود که در سال ۱۴۰۱ به هزار و ۸۸ نفر رسید و این آمار ۹۶ درصد رشد داشته است. همچنین افکار خودکشی در سال ۱۴۰۰ ۳۰۳، بود که در سال ۱۴۰۱، به ۶۲۶ رسیده است. همچنین روزانه بالغ بر ۱۰۰ تماس داریم که ۵۰ تماس با بخش ما مرتبط هستند.
وی با اشاره به دیگر دفاتر، گفت: یکی از دفاتر دیگر در راستای آسیبهای اجتماعی فعالیت میکند که با عنوان خانه امن فعالیت دارد. زنان که گاهی دچار تهدید یا آزار در منزل میشوند میتوانند نزد اورژانس اجتماعی بروند.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از دفاتر، دفتر شبهه خانواده فرزندان یا فرزندان در خانههای کودک و نوجوان و یا فرزندان نزد بستگان، است. در حال حاضر ۴۰ خانه کودک و نوجوان هیئت امنایی در استان فعالیت دارند که پسران تا سن ۱۸ سالگی و دختران تا زمان ازدواج میتوانند از خدمات آنها استفاده کنند.
وی درباره خانههای کودک و نوجوان، توضیح داد: تا سال ۷۶ سه مرکز دولتی خانه کودک و نوجوان در استان فعالیت داشت که البته موفقیت چندانی بهصورت دولتی نداشتند و حداقل موفقیت را کسب میکردند و بیشتر هدفشان برای برطرف کردن نیازهای زیستی و تحصیل حداقلی بود.
معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی استان اصفهان، خاطرنشان کرد: در سال ۷۶ اولین خانه کودک و نوجوان به صورت هیئت امنایی در اصفهان توسط یک روحانی شروع به کار کرد و عملکرد آن به تدریج کشوری شد. اکنون حدوداً ۴۵۰ کودک در ۴۰ خانه استان نگهداری میشوند و تنها مرکز دولتی شیرخوارگان است که اغلب این کودکان پس از تحصیلات عالیه فعالیتهای عمدهای انجام میدهند.
وی ادامه داد: همچنین فرزندانی گاهی نزد خانوادهها نگهداری میشوند که تصمیم داریم از نگهداری آنها جلوگیری کنیم و بیشتر نزد بستگانی که صلاحیت دارند، قرار بگیرند و نگهداری شوند و امداد ماهیانه آنها پرداخت شود. اکنون مبلغ امداد ماهیانه یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است.
اسماعیلی با اعلام اینکه فرزندخواندگیها به صورت دائم، موقت و مهمان است، گفت: البته اصفهان تنها استانی است که توانسته فرزندخواندگی مهمان را انجام دهد و بقیه استان جرات انجام این کار را نداشتند و کودکان به صورت مهمان به خانوادهها واگذار میشوند.
وی افزود: سن واگذاری فرزندخواندگی بالا رفته و اکنون چیزی به نام شیرخوار نداریم که بهعنوان بیسرپرست واگذار کنیم و از بیسرپرستی خارج شدهاند.
معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی استان اصفهان در خصوص جمعآوری کودکان کار، تصریح کرد: در حال حاضر ۱۳ دستگاه متولی جمعآوری کودکان کار هستند، شاید تا چند ماه گذشته برای همکاری دستگاهها مشکل داشتیم، اما اکنون با جلسات متعدد در حال رفع موانع هستیم.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: یک مرکز ویژه کودکان کار در خیابان جی- کردآباد به زودی افتتاح خواهد شد که ظرفیت آن برای ۴۵ نفر پسر و ۲۰ نفر دختر است. همچنین دستگاه عنبیهشناسی خریداری کردم که کودکان سریعاً توسط دستگاه شناسایی و ثبت میشوند و اگر دوباره اتفاق افتاد آمار تکراری نمیشود.
نظر شما