به گفته رئیس بهزیستی تایباد، افزایش کودکهمسری در بیشتر روستاها و برخی مناطق شهری استمرار دارد و حتی روند افزایشی هم در برخی مناطق دیده میشود.
افسانه فدایی گفت: برای آگاهسازی و اطلاعرسانی مردم و خانوادهها در این زمینه، مقرر شد تیم اورژانس اجتماعی در فواصل متناوب به روستاها اعزام و در این زمینه برای خانوادهها آگاهسازی داشته باشد.
وی خاطر نشان کرد: اولین اعزام از این برنامه، روز اول دیماه به دو روستا صورت گرفت و کارشناسان تیم اورژانس اجتماعی، به مادران و خانوادههای حاضر در مسجد محل در این زمینه هشدار دادند.
وی گفت: علیرغم تأکیدات و روشنگریهای اورژانس اجتماعی، متأسفانه خانواده ها اصرار به این نوع ازدواج دارند.
وی ادامه داد: در بسیاری روستاها دختران را حتی در سنین ۱۲ سال و کمتر هم مجبور به ازدواج میکنند که خطراتی برای کودکهمسران و آسیبهایی برای خانواده به دنبال دارد.
فدایی گفت: برخی منابع محلی که مورد اعتماد مردم هستند نیز از کودکهمسری دفاع میکنند که این معضل را استمرار میبخشد.
مسؤول اورژانس اجتماعی تایباد نیز در این زمینه گفت: در نشستی که با مادران و اعضای خانوادهها و همچنین امام جماعت روستاها داشتیم بر عدم ازدواج کودکان تأکید کردیم.
منیژه فاضلی افزود: متأسفانه ازدواج کودکان، آسیبها و تبعات بعدی دارد که از جملهی آنها میتوان به طلاق، کودکآزاری، همسرآزاری و آسیبهایی برای خانمهای نوجوان اشاره کرد.
وی ادامه داد: اگر چه کودکهمسری در حیطهی وظایف ما نیست اما آسیبها و تبعاتی که از این نوع ازدواج ناشی میشود بیشتر مراجعات اورژانس اجتماعی را تشکیل میدهد.
فاضلی یادآور شد: کاهش دادن کودکهمسری، کار فرهنگی زیادی میخواهد و باید همهی نهادهای فرهنگی از جمله روحانیون، نهاد نماز جمعه، ارشاد اسلامی، سازمان تبلیغات و شورای فرهنگ عمومی باید برای این مهم وارد میدان شوند تا باورهای غلطی که در این زمینه وجود دارد کم رنگ شود.
وی خاطر نشان کرد: متأسفانه پیامدهای ازدواج کودکان مانند کودکآزاری و همسرآزاری یا اعتیاد و خودکشی دختران جوان، مشکلات زیادی ایجاد میکند که به همین خاطر، ما تلاش میکنیم خانوادهها را نسبت به این مشکلات آگاه کنیم اما تغییر این نگرش و فرهنگ، کار فرهنگی گسترده و عمیق نیاز دارد.
نظر شما