به گفتهی رئیس بهزیستی باخرز، در این دوره، به ویژه درباره موضوع خودکشی، عوامل خطر، عوامل محافظتکننده، میزان خطر خودکشی، میزان مراجعین به اورژانس اجتماعی که مرتبط با این موضوع بودهاند و آسیبهای خانوادگی و اجتماعی که این خطر را افزایش میدهد مطالبی به شرکتکنندگان ارائه شد.
قاسم وفادار گفت: بر اساس تحلیلی که از مراجعین اورژانس اجتماعی باخرز داشتیم آسیب کودکهمسری یکی از عوامل خطر میزان خودکشی در این شهرستان است.
وی ادامه داد: در این دورهی آموزشی به دهیاران توصیه شد، این مطالب را به خانوادهها منتقل کنند که دخترانشان را مجبور به ازدواج زودهنگام و ناخواسته نکنند که ممکن است عواقب ناگواری در پی داشته باشد.
این روانشناس یادآور شد: در تحلیلی که از آمار مراجعین مرتبط با خودکشی داشتیم مشخص شد که خانمها بیش از آقایان در معرض این خطر هستند و نوع اقدام به خودکشی هم، بیشتر دارویی بوده است.
وی افزود: در خانمها بیشتر بحرانهای خانوادگی و در آقایان، اعتیاد، اصلیترین عامل خودکشی در این شهرستان است.
وفادار گفت: به دهیاران گفته شد که با استفاده از ظرفیت مراکز مشاوره و روانشناسان شهرستان، دورههای آموزشی برای خانوادهها در روستا برگزار کنند و همچنین در مساجد به آگاهسازی بپردازند و تلاش شود که در مشکلات، آستانهی تحمل افراد را بالا ببرند که سطح خشونت و تبعات آن کاهش یابد.
وی همچنین گفت: در بین مراجعین مرتبط با خودکشی، رنج سنی جوان و میانسال، بیشتر دیده میشود.
وی اظهار داشت: از فراگیران خواستیم از ظرفیتهای خط مشاوره رایگان ۱۴۸۰ که در تمام نقاط استان فعال است و کمک روانشناسان، برای کاهش اضطرابات، تنشها و بحرانهای خانوادگی استفاده کنند.
وی ادامه داد: همچنین به بخشداران دو بخش مرکزی و بالاولایت تأکید کردهایم که بهزیستی آمادگی دارد زمینههای آموزش خانوادهها را فراهم کند تا آسیبهای اجتماعی ناشی از خشونتهای خانگی، کاهش یابد.
وفادار گفت: در حال رایزنی با مسؤولان شهرستان هستیم تا در مورد خطرات کودکهمسری، جلساتی را با حضور مسؤولان اجرایی، قضایی و مذهبی شهرستان داشته باشیم و به راهکار مشترک و مؤثری دست یابیم.
نظر شما