رئیس جمهور خبر داد: سالمندان و معلولان، جزو فاز اول تزریق واکسن کرونا

رییس دولت دوازدهم، روز شنبه بیستم دی‌ماه ۹۹ در پنجاه و یکمین نشست ستاد ملی مقابله با کرونا با اشاره به سنَدی که در زمینه واکسیناسیون کرونا در کشور، تدوین و در حال تکمیل است، ‌گفت: در این سند چهار فاز، مدنظر قرار گرفته است.

حجت الاسلام والمسلمین حسنِ روحانی افزود: وقتی واکسن در اختیار ما قرار بگیرد در فاز اول، اجرای این واکسیناسیون برای حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر خواهد بود که متشکل از کادر درمان که در خط مقدم هستند و افراد پرخطر هستند که در سرای سالمندان بوده یا جزو معلولین و جانبازان هستند. بنابراین افراد پرریسک و کادر درمانی، جزو فاز اول و گروه اول خواهند بود.

وی با بیانِ اینکه فاز دوم، جمعیت بالاتری را در برمی گیرد، گفت: در فاز دوم حدود ۱۲ میلیون نفر جمعیت که سن آنها بالاست و یا بیماریِ زمینه‌ای دارند و یا هر دو در اولویت خواهند بود.  

روحانی با بیانِ اینکه فاز سوم و چهارم حدود ۱۹ میلیون نفر را در بر می‌گیرد، یادآور شد: تلاش ما این است که فازها کوتاه شود و در حداکثر زمان، آن را اجرا کنیم و امیدواریم امسال و سال آینده، این کار انجام شود.

رییس جمهوری، ادامه داد: البته حتی اگر واکسن در اختیار ما قرار بگیرد واکسیناسیون و اجرای آن این گونه نیست که در یک لحظه یا در یک روز انجام شود. اگر بخواهیم به ۶۰ میلیون نفر واکسن بزنیم؛ یعنی در دو نوبت، ۱۲۰ میلیون بار باید این واکسن تزریق شود. با توجه به مکان‌های مختلف و با شیوه‌هایی که داریم این تزریق زمان‌بر است. اگر روزی هزار نفر هم کار واکسن را انجام دهند با توجه به  ۶۰ میلیون نفر حدود چند ماه زمان می برد که این موضوعات در سند امروز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

مردم مطمئن باشند وسیله آزمایش شرکت‌های سازنده واکسن قرار نخواهند گرفت

روحانی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به فرایند واکسیناسیون گفت: اگر در روز به ۵۰۰ هزار نفر واکسن تزریق  شود و این عدد ضرب در ۶۰ میلیون شود، تزریق واکسن، ۳ ماه زمان می‌برد و اگر بخواهد دوبرابر شود، زمان انجام آن هم دوبرابر خواهد شد. بنابراین تزریق واکسن و اجرای آن زمان‌بر است که همه این موارد در سند امروز مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

رییس دولت دوازدهم با بیانِ اینکه زودتر از این هم می‌توانستیم واکسن وارد کنیم، ‌ تصریح کرد: واکسن‌هایی در اختیار ما بود، اما شرکت‌هایی بودند که می‌خواستند آن را روی مردمِ ما آزمایش کنند. به مردمِ ما پیشنهاد دادند و وزارت بهداشت و درمان به حق نپذیرفت و قبول نکرد.

وی افزود: البته برخی کشورها قبول کردند که کاری به آنها نداریم؛ بنابراین مردمِ ما مطمئن باشند آنها وسیله آزمایش برای شرکت‌های سازنده واکسن، قرار نخواهند گرفت.

رییس جمهوری با اشاره به برخی شایعات درباره واکسن از رسانه‌ها خواست با این شایعات مقابله کنند و گفت: شایعه می‌کنند فلان جا واکسن دارند، فلان جا واکسن عرضه شده است و مردم را با این شایعات درگیر می‌کنند. مردم به متخصصان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، قرارگاه عملیاتی و ستاد، گوش بدهند و فریب افراد سوء استفاده گر در این شرایط را نخورند.  

روحانی ادامه داد: خرید واکسن و تهیه آن جزو اولویت‌هایی است که انجام می‌شود و ان‌شاء الله در زمان آن با شرایطی که اعلام می‌شود، در اختیار مردم قرار خواهد گرفت؛ ضمن اینکه اگر واکسن آمد و تزریق آن شروع شد به‌معنای کنارگذاشتن پروتکل‌ها نیست. این پروتکل‌ها باید ماه‌ها ادامه پیدا کند؛ چون اگر خود واکسن حتی اثر ۱۰۰ درصدی داشته باشد که نسبت به آن مطمئن نیستیم، اثرگذاری آن زمان می برد و بعد از آن هم دوز بعدی باید تزریق شود.

رییس دولت دوازدهم، خاطرنشان کرد: همه استفاده‌کنندگان واکسن کرونا در دنیا توصیه می‌کنند که پروتکل‌های بهداشتی باید برای ماه‌ها مراعات شود تا شرایط برای سلامت مردم، مناسب باشد. باز هم از مردم و کادر درمان بابت تلاش‌های انجام شده تشکر می‌کنم.

کد خبر 29065

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 8 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد