سمانه موسوی مقدم با بیان اینکه سقف پرداخت کمک بلاعوض بهزیستی برای جراحی کاشت، ۴ میلیون تومان میباشد گفت: ۳ میلیون تومان هم برای تأمین قطعات در سالهای پس از کاشت حلزون به مددجویان پرداخت میشود.
این کارشناس افزود: هزینهی کاشت حلزون بسیار بالا است و توسط هیأت امنای صرفهجویی ارزی، بهزیستی و خیرین تأمین میشود.
وی خاطر نشان کرد: بهترین زمان برای کاشت حلزون، زمان تولد تا دو سالگی است زیرا هنوز حافظهی شنیداری و پردازشی کودک در حال تکامل است و به همین جهت، خو کردن به پروتز و آموزشهای تقویت شنوایی و درمانهای مکمل، در این سنین بسیار راحتتر است.
موسوی با بیان اینکه تفاهم نامه چهارجانبه بین سازمان بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی(ره)، بیناد شنوایی بخشی شفا و هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران با موضوع شناسایی و درمان کودکان نیازمند کاشت حلزون و خدمات توانبخشی مورد نیاز امضا شده است گفت: در اجرای این تفاهمنامه، هر کدام از این نهادها، قسمتی از هزینهها را تأمین میکنند و اگر وضعیت خانواده از نظر مالی مناسب نباشد کمکهای خیرین، مشکل را حل خواهد کرد.
وی تأکید کرد: کاشت حلزون فقط بخشی از مشکل کودکان ناشنوا را حل میکند زیرا اقدامات توانبخشی، تقویت شنیداری و فیزیوتراپی، مکمل این پروتز است که باید انجام گیرد.
کارشناس کاشت حلزون بهزیستی خراسان رضوی گفت: گزینههای نیازمند کاشت حلزون در برنامهی غربالگری شنوایی که در زمان تولد یا اولین ماههای پس از تولد انجام میشود مشخص میگردند و برای مراحل درمان به بهزیستی یا مراکز درمانی معرفی میشوند.
وی در مورد اقدامات توانبخشی پس از کاشت حلزون نیز گفت: مراحل بازتوانی و آموزشهای شنیداری، در شش مرکز توانبخشی روزانه اختلالات شنیداری و با پرداخت یارانه به این مراکز از سوی بهزیستی، انجام میشود.
شایان ذکر است در بین مددجویان بهزیستی خراسان رضوی، ۱۸ هزار مددجو دچار معلولیت شنوایی هستند.
نظر شما