فرهاد میرزایی در گفتوگو با ایسنا، در رابطه با زبان اشاره، اظهار کرد: زبان اشاره، یک زبان مشترک در بین ناشنوایان برای برقراری ارتباط موثر با یکدیگر، جامعه و خانوادهشان است.
وی افزود: این زبان باید بهصورت استاندارد برای همه افراد ناشنوا به صورت یکسان آموزش داده شود، تا علاوه بر قابل فهم بودن، بتوانند با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و مشکلاتشان را حل کنند.
این مسئول تصریح کرد: در بعضی از مناطق که شرایط آموزش استاندارد مهیا نیست؛ سازمانهایی مسئولیت استانداردسازی این زبان را مانند سازمان بهزیستی در ایران بر عهده دارند.
میرزایی ادامه داد: زبان اشاره استاندارد الفبای مخصوصی دارد که قابل فهم برای همه ناشنوایان است و متصدی اصلی آموزش زبان اشاره نیز آموزش و پرورش کودکان استثنائی است.
معاون امور توانبخشی بهزیستی استان زنجان، عنوان کرد: شاید در سالهای دور اصلا ناشنوایان نمیتوانستند بنویسند و یا ارتباط برقرار کنند ولی این زبان باعث شده تا علاوه بر برقراری ارتباط شاهد باسوادی و تحصیل ناشنوایان نیز باشیم. همچنین ناشنوایان به راحتی با نوشتن میتوانند به بیان مشکلات و حل آنها بپردازند.
وی با بیان اینکه در استان زنجان نیز نزدیک به ۴۰۰۰ نفر ناشنوا و کمشنوا، خاطرنشان کرد: البته زبان اشاره در انجمنهای تشکیل شده نیز آموزش داده علاوه بر افراد ناشنوا بر والدین نیز برای ایجاد درک بهتر آموزش داده میشود.
نظر شما