دکتر مسعود فیروزی در نشست خبری هفته بهزیستی که در محل اداره کل بهزیستی خراسان رضوی برگزار شد اظهارداشت: در حال حاضر 126 هزار و 866 نفر پرونده معلولیت در بهزیستی دارند که 24 هزار نفر معلولیتشان خفیف، 40 هزار نفر متوسط، 46 نفر شدید، 11 هزار نفر خیلی شدید و 2800 مورد نامشخص است.
وی افزود:55 هزار نفر معلولیت جسمی و حرکتی، 38 هزار نفر ذهنی، 18 هزار نفر شنوایی، 16 هزار نفر بینایی، 10 هزار نفر روانی و 11 هزار نفر صوت و گفتار دارند. فیروزی تصریح کرد: از تعداد معلولین استان خراسان رضوی، 22 هزار و 500 نفر زیر 18 سال، 66 هزار نفر 18 تا 45 سال، 31 هزار نفر 45 تا 70 سال، 61 هزار نفر بالای 70 سال، 55 هزار نفر اکتسابی و 93 هزار نفر مادرزادی هستند.
معاون توانبخشی اداره کل بهزیستی خراسان رضوی گفت: 1800 نفر از معلولین ضایعه نخاعی ماهیانه 554 هزار تومان هر ماه حق پرستاری میگیرند همچنین افراد معلولی که سرپرست خانواده بوده و در دهکهای یک و دو و سه قرار دارند به طور ماهیانه بسته به بعد خانوار 110 و 140 هزار تومان ماهیانه مستمری دریافت میکنند.
وی عنوان کرد: کلیه معلولینی که وام دریافت کرده بودند، چهار ماه از اقساط آنان به تعویق افتاد. از سوی دیگر در فروردین ماه 2 میلیارد و 200 میلیون تومان از طریق بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرامین امام به بهزیستی استان اعتبار اختصاص یافت که به افراد معلول و زنان سرپرست خانوار که به نوعی از کرونا آسیب دیدهاند مبالغ 300 هزارتومان و 500 هزار تومان پرداخت شد.
فیروزی در خصوص بیماران جذامی در خراسان رضوی گفت:در دو نقطه از کشور یعنی تبریز و مشهد تقریبا تمامی جذامیها به طور متمرکز حضور دارند. در حال حاضر کمتر از 300 جذامی در مشهد هستند. اینها مشکلات متعددی دارند که بخش کوچکش به بهزیستی مربوط میشود. بهزیستی متولی جذام و صرع و ام اس نیست. مسئولیت برخی از بیماریها با سازمانهای خاصی است. اگر یک بیماری برای فردی معلولیتی به وجود آورده باشد، به اعتبار معلولیتش مجبوریم برای آن در بهزیستی تشکیل پرونده دهیم.
وی خاطرنشان کرد:در حال حاضر 73 نفر در کل استان جذام برایشان معلولیت ایجاد کرده بود که تحت پوشش بهزیستی قرار دارند و بسته به تعداد افراد خانواده شان از بهزیستی مستمری دریافت میکردند. این مسئله حساس شده است و خداروشکر دادستانی، نائب رییس شواری شهر، شهرداری، رییس بنیاد کرامت و قرارگاه خاتم اعلام آمادگی کردند. امیدوارم مشکلات این دسته افراد حل شود و منزلی برایشان تهیه شود. بیشترین مسئله جذام عدم میان هماهنگی دستگاههای متولی بوده است.
نظر شما