همزمان با نخستین روز از هفته جهانی ناشنوایان، تور رسانه ای اداره کل بهزیستی مازندران در مرکز تامین و توسعه خدمات بهزیستی فیاض‌بخش ساری با موضوع معرفی خدمات بهزیستی استان به افراد دارای اختلال شنوایی با حضور خامه ور معاون امور توانبخشی بهزیستی استان و اصحاب رسانه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی مازندران؛ خامه ور معاون امور توانبخشی بهزیستی استان با بیان اینکه بیش از ۶۲ هزار فرد دارای معلولیت تحت پوشش خدمات بهزیستی مازندران هستند، گفت: ۲۶ درصد از معلولین استان را افراد دارای اختلال شنوایی تشکیل می دهند و نرخ شیوع معلولیت شنوایی در مازندران ۲۸ نفر در هر ۱۰ هزار نفر می باشد.

وی با اشاره به اینکه آسیب شنوایی، معلولیتی پنهان و شایع ترین نقص مادرزادی است، افزود: عواملی همچون ژنتیک، بیماریهای مادر هنگام بارداری، مسائل زمان زایمان و ... می تواند فرد را دچار  ناتوانی شنیداری کند و چنانچه به موقع تشخیص داده نشود کودک دچار معلولیت شنوایی می شود.

خامه ور یکی از وظایف سازمان بهزیستی را غربالگری شنوایی نوزادان و شیرخواران عنوان و خاطر نشان کرد: ارزیابی های سیستم شنوایی در مرکز تامین و توسعه خدمات بهزیستی شهید فیاض‌بخش ساری انجام و بعد از تشخیص، افرادیکه مشکلات شنوایی داشته و نیاز به مداخلات توانبخشی دارند، برنامه های توانبخشی و حمایتی برای آنها اجرا می شود.

معاون امور توانبخشی بهزیستی مازندران بهترین سن تشخیص کم شنوایی در کودکان را قبل از ۳ ماهگی دانست و گفت: مناسب ترین زمان شروع توانبخشی قبل از ۶ ماهگی است. بنابراین والدین عزیز باید اهمیت ویژه ای به برنامه غربالگری دهند و با کوچکترین نشانه و علایمی به منظور تشخیص به موقع و از دست ندادن زمان طلایی اقدامات توانبخشی، انجام تست های تکمیلی شنوایی را مهم تلقی نمایند.

وی ادامه داد: مداخلات توانبخشی شنوایی شامل؛ تجویز وسایل کمک شنوایی مناسب نظیر سمعک، تربیت شنوایی، گفتار درمانی و کاشت حلزون شنوایی می باشد.

خامه ور با بیان اینکه سازمان بهزیستی جهت ارائه خدمات آموزشی و توانبخشی به کودکان مبتلا به اختلالات شنوایی نسبت به راه اندازی مراکز روزانه توانبخشی آموزشی اقدام نموده است، گفت: در حال حاضر دو مرکز آموزشی و توانبخشی کودکان مبتلا به اختلالات شنوایی در استان مازندران در شهرستان های ساری و آمل توسط تیم تخصصی مرکز شامل کارشناس شنوایی شناسی، کارشناس گفتار درمانی، مربی آموزشی، کارشناس روانشناسی یا مشاور، مربی امور هنری و ورزشی (یا بازی) با هدف ارتقا عملکرد و استقلال این افراد در حال فعالیت هستند.

وی از ارائه خدمات توانبخشی حرفه ای به افراد دارای اختلال شنوایی بالای ۱۴ سال در ۱۷ مرکز در استان مازندران اشاره و عنوان کرد: خدمات توانبخشی حرفه ای به این افراد در قالب کارگاه های تولیدی حمایتی نیز ارائه می شود و بهزیستی از همه ابزارها برای ارتقا کیفیت زندگی این عزیزان استفاده می کند.

معاون امور توانبخشی بهزیستی مازندران به تربیت مترجم ناشنوایان در طی سالهای اخیر با مشارکت شبکه ملی تشکل‌های مردم‌ نهاد اشاره کرد و اظهار داشت: این فعالیت به منظور زمینه‌سازی و افزایش دسترسی گروه ناشنوایان به فرصت‌های اجتماعی، اقتصادی و بهره‌مندی از امکانات مناسب برای ایفای نقش شهروندی طراحی و برنامه ریزی شده است.

وی ارائه تسهیلات اشتغالزایی به افراد دارای معلولیت شنوایی را از دیگر برنامه های سازمان جهت توانمندسازی آنان برشمرد و گفت: حمایت های اشتغال از طریق پرداخت حق بیمه کارفرمایی و خویش فرمایی نیز توسط سازمان صورت می گیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 5 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد