۲۷ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۵
گزارش انتشار دستگاه در سال ۱۴۰۱

سازمان بهزیستی کشور از مهمترین نهادهای حمایتی دولتی است که از طریق بودجه عمومی به افراد معلول و محروم جامعه کمک می‌نماید. پس از پیروزی انقلاب، سازمان بهزیستی کشور از ادغام سازمان‌های خیریه و حمایتی که در این بخش فعالیت می‌کردند، آغاز به کار کرد. پس از بررسی و مطالعات شهید گرانقدر دکتر محمد علی فیاض‌بخش، سازمان بهزیستی کشور به موجب لایحه قانونی مورخ ۱۳۵۹/۴/۲۴ و در جهت تحقق مفاد اصول سوم، بیست‌ویکم و بیست‌ونهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، از ادغام ۱۶ سازمان، نهاد، موسسه و انجمن تشکیل شد تا با اتخاذ تدابیر و ارائه خدمات و حمایت‌های غیربیمه‌ای با حفظ ارزش‌ها و کرامت والای انسانی و تکیه بر مشارکت‌های مردم و همکاری نزدیک سازمان‌های ذیربط، در جهت گسترش خدمات توانبخشی، حمایتی، بازپروری و پیشگیری از معلولیت‌ها و آسیب‌های اجتماعی و کمک به تأمین حداقل نیازهای اساسی گروه‌های کم درآمد، اقدام نماید.در حال حاضر سازمان بهزیستی استان زنجان با ۵ معاونت در جهت خدمت به جامعه هدف فعالیت می نماید در حال حاضر۸% کل جمعیت استان زنجان به عبارتی ۹۵۴۸۷ نفر( ۴۸۹۰۲ نفرفعال) مددجو به همراه خانواده تحت پوشش بدون احتساب افراد قرار گرفته در طرح آمبلیوپی و۲۷۷۰۷۱ (۵۲۳۱۹فعال) با احتساب افراد قرار گرفته در طرح آمبلیوپی بهزیستی استان زنجان می باشند ۸%خانوار استان زنجان به تعداد ۲۹۱۵۳ خانوار (فعال و غیر فعال)زنجانی تحت پوشش سازمان بهزیستی می باشند و از این تعداد ۱۸۵۷۱ خانوار مستمری بگیر سازمان می باشندبه عبارتی۶۴ %مستمری بگیر هستند و ۳۶%مابقی از سایر خدمات این سازمان بهره مند می شوند.

معاونت توانبخشی:
مجموعه‌ای است که اقدامات هدفمند را، در جهت قادر سازی شخص معلول، به منظور دست یابی به سطح نهایی توانایی و عملکرد جسمی، حسی، ذهنی روانی، اجتماعی و حفظ این توانایی ها انجام  می دهد. بر این اساس فعالیت عمده این مجموعه تغییر زندگی معلولین برای استقلال بیشتر می‌باشد.
درحوزه توانبخشی در حال حاضر  ۱۹۵۳۵ پرونده معلولیت ثبت شده تحت حمایت سازمان وجود داردکه۲%.از جمعیت کل استان را شامل می شود که ۷۸%این افراد به تعداد ۱۵۲۷۰  خانوار از معلولین و بیماران اعصاب و روان مستمری بگیر سازمان می باشند. هم چنین تعداد ۷۰مرکز غیردولتی ( روزانه ، شبانه روزی ، ویزیت در منزل و مرکز مراقبت در منزل و کلینیک مثبت زندگی) در حوزه توانبخشی وجوددارد که در مجموع۸۸%.معلولان یعنی ۱۶۹۴۹ معلول بهره مند از خدمات این مراکز هستند. لازم به ذکر است از تعداد کل معلولین۳۴۴ فردمعلول ضایعه نخاعی بوده که به این افراد خدمات ویژه شامل ارائه خدمات توانپزشکی ، حق پرستاری و سایر خدمات مددکاری ارائه می گردد،  شایان ذکر است مابقی معلولین تحت پوشش شامل ۲۲%باقی مانده با توجه به عدم شرایط احراز دریافت مستمری از خدمات مددکاری، مشاوره های تخصصی و سایر برنامه های سازمان بهره مند هستند در این معاونت از ۷۶۷دانش آموز و ۱۵۲دانشجوی معلول حمایت می شود

معاونت اجتماعی:
این معاونت مسئول ارائه وانجام برنامه های خدمات اجتماعی مانند قادرسازی (ارائه خدمات قادرسازی به افراد وگروههایی که بنا به دلایل اقتصادی اجتماعی و تربیتی وفرهنگی از روال عادی زندگیبازمانده و در وضعیت اضطراری قراردارند) می باشد. اهداف این معاونت شامل  توانمندسازی در جامعه تخت پوشش سازمان ، توسعه ارائه خدمات سازمان به افراد در معرض آسیب ، توسعه برنامه های تربیتی و پرورشی پیش از سن دبستان ، توسعه خدمات بیمه ای برای افراد تحت پوشش ، افزایش کیفیت ارائه خدمات ، گزارش پوشش جغرافیایی ارائه خدمات ، ارتقا بر حضور سازمان در سیاست گذاری های مرتبط با آیین و لوایح مرتبط ، تقویت و توسعه فرهنگ فرزندخواندگی ، تقویت حضور افراد تحت پوشش در برنامه های فرهنگی، علمی، ورزشی و هنری می باشد. در حال حاضر ۹۷۲۰پرونده مددکاری در این حوزه وجود دارد که از این تعداد ۵۳۹۹پرونده فعال بوده و ۳۴۱۴ پرونده (مستمری بگیر+پشت نوبت)مربوط به زنان سرپرست خانوار و ۳۴۰۸ زن سرپرست خانوار در این حوزه مستمری بگیر می باشند.که ۶۳%کل پرونده های فعال را شامل می شود و ۱۵۰۵دانش آموز۱۲۸ دانشجو تحت حمایت این معاونت می باشند.  با توجه به اینکه مرکز اورژانس اجتماعی در راستای شناسایی و کاهش آسیب های اجتماعی با حضور تیم کارشناسی و متخصص فعالیت می نماید و از ابتدای سال جاری ۸۱۱۶ نفر مورد پذیرش قرار گرفتند.
معاونت امور توسعه و  پیشگیری:
معاونت امور پیشگیری براساس رسالت و حیطه فعالیت خود که همان اطلاع رسانی و بالا بردن آگاهی های علمی آحاد جامعه در خصوص پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، پیشگیری از معلولیتها و مشاوره روانشناختی می باشد، اقدامات زیادی را انجام داده است . این معاونت با استفاده از برگزاری کلاسهای آموزشی جهت گروه هدف، اطلاعات پیشگیرانه را بالا برده و به نوعی از تولید و بروز معلولیتها همچون معلولیتهای ذهنی و جسمی جلوگیری به عمل آورده و از بار کاری دیگر معاونتها همچون توانبخشی و اجتماعی می کاهد. همچنین این معاونت با اجرای طرحهای پیشگیرانه همچون طرح پیشگیری از ناشنوایی، آمبلیوپی یا تنبلی چشم، پیشگیری از معلولیتهای ناشی از بیماریهای ژنتیکی، و در دفتر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در قالب آگاهسازی و آموزش در راستای پیشگیری از آسیب های اجتماعی در محلات برای عموم مردم آموزش داده می شود از قبیل آموزش مهارتهای زندگی به خانواده ها، جوانان و زوج های جوان در محلات و پایگاه های سلامت اجتماعی،در دفتر مشاوره و امور روانشناختی غربالگری کودکان ۵ تا ۶ سال و اجرای طرح محب جهت ارائه حمایتهای روانی اجتماعی در بلایای طبیعی وارائه خدمات مشاوره حضوری وتلفنی  از بروز معضل بزرگ اعتیاد و طلاق پیشگیری بعمل می آورد. همچنین در دفتر اعتیاد به اجرای برنامه های پیشگیری اجتماع محور از اعتیاد درمحلات شهری و روستایی، مهاد کودک و محیط کار و ارائه خدمات به افراد گروه هدف در مراکز کاهش آسیب و در مراکز درمان سرپایی و مراکز اقامتی بهبود وبازتوانی افراد با اختلال مصرف مواد به ارائه خدمات درمان و بازتوانی معتادین (به صورت اقامتی و سرپایی)، ارائه خدمات درمان های دارویی و غیر دارویی، خدمات پزشکی، امور روانشناختی و مددکاری معتادین می پردازد. با توجه به اینکه بیشتر فعالیتها و برنامه های این حوزه در راستای تحقق اهداف سلامت اجتماعی می باشد و ارتقاء دانش و مهارتهای ارتباط بین فردی و زندگی از جمله فعالیتهای مهم این حوزه می باشد. از ابتدای سال تا کنون  تعداد ۱۷۹۱۳نفر از خدمات  مشاوره حضوری دولتی و غیر دولتی ، در ۲۱ مرکز ترک اعتیاد تعداد  ۱۰۴۶۸نفر از جمعیت معتادین از امور  درمان خدمت گرفته اند و در ۲مرکز کاهش آسیب شلتر استان  تعداد  ۲۲۴۰نفر از معتادین از خدمات کاهش آسیب استفاده نموده اند ، تعداد  ۵۴۶۳۵کودک از خدمات غربالگری بینایی و تعداد  ۹۹۹۳کودک از برنامه غربالگری شوایی بهره مند شده اند.
معاونت مشارکت های مردمی، اشتغال و موسسات خیریه:
باتوجه به وظایف قانونی سازمان بهزیستی در حمایت ورسیدگی به امور مددجویان وتوانخواهان تحت پوشش و نظر به کمبود امکانات این سازمان وپاسخگویی به نیازهای مادی ومعنوی افراد یادشده ضروری است که با بهره گیری از توان آحاد جامعه از طریق جلب وجذب کمکها وحمایتهای مادی ومعنوی عامه مردم شرایط رشد وبالندگی معنوی ،اجتماعی واقتصادی جامعه هدف بهزیستی فراهم آید. ازاین رو معاونت مشارکتهای مردمی سعی برآن دارد که بااستفاده از امکانات وخدمات مادی ومعنوی افراد جامعه ومشارکت فعالانه خیرین نیازهایی از قبیل مسکن،تامین جهیزیه، هزینه ازدواج،هزینه درمان وهزینه تحصیل و... تامین نموده وگامی ارزشمند درجهت ارائه خدمت به محرومین ونیازمندان بردارد.
از فعالیتهای برجسته این معاونت میتوان به موارد زیر اشاره کرد: راه اندازی سامانه صدقه تلفنی به شماره ۳۸۸۱۸- اجرای طرح حامی بطور گسترده در سطح استان –انعقادتفاهم نامه با خیرین -  دفتر توسعه و نظارت بر موسسات و مراکز غیر دولتی- تاسیس مهدهای- مراکز نگهداری شبانه روزی کودکان بی سرپرست - کلینیک های مددکاری اجتماعی - تاسیس مراکز ودفاتر مشاوره و امور روان شناختی و ژنتیک - تاسیس مراکز توانبخشی و حرفه آموزی معلولین، مرکزو درمان بیماران روانی مزمن - تاسیس مراکز درمان سرپایی معتادین وهمچنین مرکز اقامتی و بهبود و بازتوانی معتادین - تاسیس موسسات غیر دولتی خیریه ها در سطح استان فعالیت می کنند.
در بهزیستی استان زنجان از ابتدای سال تا کنون۱۰۶۶ اشتغال ایجاد شده است و  تعداد ۱۰۸ مسکن به مددجویان واگذار گردیده است.

آمار و اطلاعات سال۱۴۰۱

 

یکساله۱۴۰۱

عنوان

 

۲۹۱۵۳

تعداد خانوارهای مددجویان تحت پوشش (پرونده اجتماعی+توانبخشی)

 

۹۵۴۸۷

تعداد اعضای خانوارمددجویان تحت پوشش(افراد)

 

۱۸۵۷۱

تعداد مددجویان دریافت کننده کمک هزینه خدمات توانبخشی حمایتی مستمری(کل مستمری بگیران بر حسب خانوار توانبخشی + اجتماعی)

 

۱۷۱۷

تعداد درخواست پشت نوبت دریافت کمک هزینه خدمات توانبخشی

حمایتی مستمر(تعداد درخواستهای توانبخشی + اجتماعی)

 

۲۶۱

تعداد خانوار پشت نوبت مستمری(توانبخشی+اجتماعی)

 

۱۳۲۷۱

سالمندان تحت پوشش(مددجوی سالمند و اعضای خانوار سالمند مددجویان)

 

۴۰

تعداد مراکز مثبت زندگی

 

۱۴۶۰۶

تعداد پرونده های واگذار شده به کلینیکهای مددکاری اجتماعی(مثبت زندگی)_اجتماعی+توانبخشی

 

۳۶۳

تعداد پرسنل شاغل

به دلیل عدم جمع آوری امار (تا پایان سال )امار تقریبی می باشد

۱۰۶۶

تعداد مددجویان اشتغال یافته

 

۹۳

(۲۵ موسسه خیریه-۴۸ غیر انتفاعی-۱۳انتفاعی-۷شعبه)

تعداد مؤسسات خیریه

به دلیل عدم جمع آوری امار تا (پایان سال امار )تقریبی می باشد

۷۳۱۴۳۰ میلیون ریال

میزان جذب تسهیلات قرض الحسنه اشتغال زایی

 

۱۰۸

عملکرداجرای طرح نهضت تامین مسکن مددجویان(تعداد مسکن واگذار شده)

 

۹۷۲۰

تعداد مددجویان دارای پرونده اجتماعی (فعال + غیر فعال)

 

۲۹

تعداد گروههای همیار زنان

 

۱۲۷۱

تعداد زنان سرپرست خانوار بیمه شده تحت پوشش برحسب بیمه تامین اجتماعی و بیمه روستایی و عشایری

 

۰

تعداد گروههای خودیار طرح تامین مالی خرد

 

۲۶۴۲

تعداد قوطی شیرخشک اهدا شده به خدمت گیرندگان

 

۳۶۴

تعداد خانوارهای توانمند شده

 

۰

تعداد محله های بهره مند از طرح توانمند سازی اجتماع محور

با رویکرد فقرزدایی

 

۱۲۷۴

تعداد شرکت کنندگان در آموزش مهارتهای زندگی خانوارهای زن سرپرست  

 

۶۴۹خانوار

 ۱۳۴۵ کودک

تعداد خانوارهاوفرزندانچندقلویتحتپوشش   (۳۲۳ خانوار)

 

۱۵۰۵

تعداد دانش آموزان خانوارهای نیازمندتحت پوشش (اجتماعی)  

 

۱۲۸

تعداد دانشجویان خانوارهای تحت پوشش(اجتماعی)

 

۵

تعداد خانه های شبه خانواده  

 

۴۵

تعداد فرزندان در خانه

 

۲۸۲

تعداد فرزندان در خانواده

 

۳۲۷

تعداد فرزندان تحت سرپرستی 

 

۳۴

تعداد کودکان خیابانی سازماندهی شده(پذیرش شده جدید)

 

۴۴۰

تعداد کودکان خیابانی سازماندهی شده(پذیرش شده از ابتدا)

 

۵۲

تعداد فرزندان انتقال یافته به خانواده و جامعه

 

۵

تعداد مراکز آسیبهای اجتماعی

 

۲۱۷

تعداد خدمت گیرندگان مراکز آسیبهای اجتماعی

 

۱۲

تعداد مراکز فوریتهای اجتماعی

 

۸۱۱۶

تعداد خدمت گیرندگان مراکز فوریتهای اجتماعی(مداخله در بحران+خط تلفن اورزانس اجتماعی۱۲۳+ خدمات سیار اورژانس اجتماعی)

 

۱۳

تعداد فعالیتهای مراکز روزانه ، حرفه آموزی و کارگاههای تولیدی حمایتی

 

۵۲۶

تعداد خدمت گیرندگان مراکز روزانه ،حرفه آموزی وکارگاه های تولیدی حمایتی

 

۰

تعداد خدمت گیرندگان دریافت کننده کمک هزینه تغذیه در مراکز

 توانبخشی غیردولتی روزانه ،حرفه آموزی و کارگاه های تولیدی حمایتی

 

۱۸۶۰

تعداد مددجویان معلول بهره مند از وسیله کمک توانبخشی

 

۴۰

تعداد مددجویان معلول بهره مند از کمک هزینه کاشت حلزون

 

۷۲۴

تعداد مددجویان معلول بهره مند از خدمات توانپزشکی

 

۰

تعداد خدمت گیرندگان واحدهای توانپزشکی

 

۸

تعداد گروههای هنری مددجویان معلول در حوزه تئاتر

 

۱۵

تعداد فعالیت های مراکز شبانه روزی و خدمت در منزل 

 

۱۷۴

تعداد فعالیت و خدمت گیرندگان مراکز توانبخشی و مراقبتی مبتنی بر خانواده

( مراقبت در منزل )

 

۹۷۹

تعداد خدمت گیرندگان مراکز شبانه روزی و خدمت در منزل

 

۳۴۴

تعداد مددجویان معلول تحت پوشش فعالیت حق پرستاری معلولین ضایعه نخاعی

 

۷۶۷

تعداد مددجویان معلول تحت پوشش فعالیت کمک هزینه تحصیلی دانش آموزان نیازمند 

 

۰

 

تعداد دانشجویان معلول تحت پوشش فعالیت کمک هزینه تشویقی

به معلولان پذیرفته شده در دانشگاههای دولتی

 

۵۴۶

تعداد مددجویان معلول تحت پوشش فعالیت کمک هزینه ایاب و ذهاب

 

۴۰

تعداد مددجویان معلول تحت پوشش فعالیت ساماندهی مبتلایان به فنیل کتونوریا (PKU)

 

۲۳۷

 تعداد مددجویان معلول تحت پوشش فعالیت مناسب سازی محیط زندگی و وسیله نقلیه

 

۱۵۲

تعداد دانشجویان معلول تحت پوشش

 

۳۴۶۲۸۳

 اطلاعات جمعیت، شهرها وروستاهای تحت پوشش برنامه CBR

 

۲۹

تعداد تسهیل گران برنامه CBR

 

۱۷

تعداد گروه های خودیار برنامه CBR

 

۷۲

تعداد مراکز توانبخشی )دولتی و غیر دولتی و کلینیک ها(

 

۱۶۹۴۹

تعداد خدمت گیرندگان از مراکز غیر دولتی توانبخشی

 

۱۵۷

تعداد سالمندان نگهداری شده در مراکز

 

۶۰۲

تعداد معلولان نگهداری شده در مراکز

 

۲۳۲۸

تعداد بیماران روانی مزمن برخوردار از هزینه درمان(نفر)(مستمری بگیر)

 

۴۰۳۰

تعداد پذیرش متقاضیان طرح طلاق (سامانه تصمیم)

 

۶۴

تعداد دستگاه ها و مراکز ارائه خدمت پیشگیری از معلولیت ها

 

۶۵۳

مشاوره ژنتیک

 

۵۴۶۳۵

غربالگری بینایی

 

۹۹۹۳

غربالگری شنوایی

 

۳۲۴۸

آگاهسازی پیشگیری از معلولیتها

 

۳۶

تعداد پایگاه های غربالگری تنبلی چشم

 

۱۳۰۰

کودکان معاینه شده توسط اپتومتریست

 

۳۰فعال

تعداد مراکز و دفاتر مشاوره حضوری(دولتی و غیردولتی)

 

۱۱فعال

تعداد مراکز تخصصی مشاوره حضوری غیردولتی

 

۱۷۹۱۳

تعداد افراد بهره مند از مشاوره حضوری دولتی  و غیر دولتی(تعداد جلسات)

 

۱۵

تعداد محله های محب

 

۲۱ مرکز فعال

تعداد مراکز ترک اعتیاد

 

۲۲۷

تعداد تیم های تحت پوشش برنامه پیشگیری اجتماع محور از اعتیاد برحسب محله هایشهری روستایی، محیط های آموزشی و کار

 

۱۸۷

تعداد محیط های تحت پوشش برنامه پیشگیری اجتماع محور از اعتیاد برحسب محله هایشهری روستایی، محیط های آموزشی و کار

 

۱۱۲۲۱۲

جمعیت تحت پوشش برنامه پیشگیری اجتماع محور از اعتیاد برحسب محله های

شهری روستایی، محیط های آموزشی و کار

 

۱۰۴۶۸

عملکرد مراکز درمان اختلال مصرف مواد مخدر یا روان گردان(اقامتی و درمان سرپایی) )جمعیت معتادین خدمت گیرنده از امور  درمان(

 

۲۲۴۰

تعداد معتادین خدمت گیرنده از خدمات کاهش آسیب(شلتر)

 

۱۰

تعداد طرح ها و برنامه های دفتر پیشگیری از آسیب های اجتماعی

 

۶۵۰۰۰

تعداد افراد آموزش دیده از طریق طرح های دفتر پیشگیری از

آسیب های اجتماعی

 

۸۸۲

تعداد کارتهای صادر شده معلولین

 

۸۵توانبخشی

۱۲ اجتماعی

تعداد خانواده های بهره مند شده از معافیت سربازی

 

۱۳۴۷

تعداد معلولین بررسی شده در کمیسیون پزشکی

 

  

کد خبر 76014

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 11 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد