در رسانه | بهزیستی کردستان به بیش از 6500 سالمند کردستانی خدمت می‌کند/خدمات‌رسانی به 1402 سالمند 80 سال به بالا

مدیرکل بهزیستی کردستان گفت: در حال حاضر 6 هزار و 560 نفر سالمند در سطح استان از حمایت‌ها و خدمات بهزیستی برخوردار هستند.

http://fna.ir/1uozvw

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، حسین رسولی شامگاه امروز در شورای ساماندهی امور سالمندان استان کردستان در سنندج اظهار کرد: بررسی برنامه راهبردی سند ملی سالمندان در راستای عملیاتی کردن مصوبات و اشراف به وظایف تخصصی دستگاه‌ها، بررسی مسائل و مشکلات اساسی سالمندان در استان و ارائه راهکارهای پیشنهادی از اهداف برگزاری این شوراست.

وی خاطرنشان کرد: پدیده پیرشدن جمعیت که با آن مواجه هستیم به گونه‌ای است که جمعیت سالمندی از 11 درصد در سال 2006 به 22 درصد تا سال 2050 می‌رسد و براین اساس در آینده نزدیک، جمعیت سالمندان در کشور بخش قابل توجهی از ساختار جمعیتی کشور را تشکل می‌دهد.

مدیرکل بهزیستی کردستان با بیان اینکه جامعه آماری سالمندی کشور در حال حاضر 9 میلیون نفر است، گفت: در استان کردستان بیش از 170 هزار نفر در رنج سالمندی زندگی می‌کنند.

رسولی اضافه کرد: بهزیستی کردستان در حال حاضر از 6 هزار و 560 نفر سالمند در سطح استان حمایت و در قالب‌های مختلف به آنها خدمات‌رسانی می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: 3 هزار و 309 نفر از سالمندان زیرپوشش بهزیستی کردستان را مردان و 3 هزار و 256 نفر را بانوان تشکیل می‌دهند که این آمار بیان گر حرکت سالمندی به سمت زنانه شدن در استان است.

به گفته مدیرکل بهزیستی کردستان، دو هزار و  872 نفر از سالمندان زیرپوشش بهزیستی جمعیت شهری و 3 هزار و 693 نفر هم جمعیت روستایی هستند.

رسولی اضافه کرد: بیش از یک هزار و 402 سالمند زیرپوشش حمایت و خدمات بهزیستی کردستان در رنج سنی بالای 80 سال هستند.

وی خاطرنشان کرد: سالمندی جدای از زندگی ما نیست و همه به شرط حیات با آن مواجه خواهیم شد و آنچه در این میان اهمیت دارد ارائه خدمات شایسته به جمعیت سالمند در حوزه‌های مختلف است.

وی با بیان اینکه همه دستگاه‌ها به نوعی متولی خدمات‌رسانی به سالمندان در هر جامعه هستند، افزود: همه دستگاه‌های عضو شورای ساماندهی سالمندان باید در حوزه‌های مختلف درمانی، بهداشتی، ایجاد محیط دوستدار سالمند، امور ورزشی، تغذیه جسمانی و روانی و توانمندسازی و پیشگیری از آسیب‌های دوران سالمندی و سایر موضوعات همکاری لازم در استان داشته باشیم.

مدیرکل بهزیستی کردستان با تاکید براینکه مشارکت همگانی و توجه به این موضوعات بسترساز فراهم‌سازی شرایط برای زندگی جمعیت سالمند در جامعه می‌شود، گفت: همه دستگاه‌های اجرایی در استان با یک عزم جدی و وفاق بین‌بخشی به منظور ساماندهی و ارتقای وضع سالمندان در حوزه‌های رفاهی، حمایتی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، آموزشی و توانمندسازی و سلامت سالمندان، ارائه خدمات فراگیر، مناسب‌سازی باید تلاش کنند.

رسولی خاطرنشان کرد: یکی از برنامه‌های عمیاتی در این خصوص توجه به سند شورای ملی سالمندان و اهداف، راهبردها و سیاست‌های اجرایی پیش‌بینی شده در این سند است.

وی ایجاد توسعه فرصت‌های آموزشی و مهارت‌آموزی، جلوگیری از محروم‌سازی سالمندان از انواع خدمات، ترویج تکنولوژی جدید آموزشی و ترویج و حمایت از سیاست‌های محیط دوستدار سالمند را از مهمترین اهداف سند ملی سالمندان عنوان کرد.

وی اذعان داشت: افزایش دسترسی فیزکی و مجازی به خدمات مورد نیاز و تاکید برخود مراقبتی و دسترسی به اقدامات پیشگیرانه، ارائه خدمات درمانی و توانبخشی و توسعه نشاط اجتماعی و اوقات فراغت از دیگر اهداف مهم در این سند است.

وی در پایان به ضرورت ایجاد بانک اطلاعاتی جامع از سالمندان استان تاکید کرد و گفت: مناسب‌سازی فیزیکی و مناسب‌سازی محیط شهری، اختصاص مکان و فضا به سالمندان برای ارائه خدمات و فروش محصولات تولیدی و غذایی، راه‌اندازی تورهای گردشگری با استفاده از ظرفیت‌های سازمان‌های مردم نهاد و خیریم و شرکت در تور گردشگری سالمندان به ویژه طبیعت گردی از ضرورت‌هایی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

کد خبر 74522

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 0 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد