در آمدی بر روز جهانی منع خشونت علیه زنان در استان اردبیل

روز ۲۵ نوامبر برابر با ۴ آذر ماه، روز جهانی منع خشونت علیه زنان نامگذاری شده است. مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۱۹۹۹ میلادی روز ۲۵ نوامبر که مصادف با ۴ آذر ماه می باشد را بعنوان روز جهانی “منع خشونت علیه زنان” تعیین کرد.

خسرو امیدوار معاون امور اجتماعی بهزیستی استان در رابطه با اهمیت پیشگیری از خشونت علیه زنان در سطح استان گفت : خشونت علیه زنان در خانواده، پدیده ای است کهن و مسئله است جهانی، اما وخامت امر به اندازه ای است که ایجاب می کند کشورهای مختلف، متناسب با ویژگی های خود، ریشه های آن را بشناسند و با بسیج تمام امکانات به کنترل و مهار آن قیام کنند، تعدیل خشونت علیه زنان نیازمند کاری پیگیر و خاص می باشد و چنانچه از زوایای گوناگون به بحث و بررسی گذاشته شود، خشونت زدایی در زندگی خانگی زنان جهان، میسر می شود.

معاون امور اجتماعی بهزیستی استان ادامه داد: البته در هر تدبیر یا راهکار اتخاذ شده برای مبارزه با اعمال خشونت علیه زنان باید عناصر مشترکی گنجانده شود اما این الگو حتماً باید با زمینه های فرهنگی- اجتماعی مختلف کشورهای گوناگون منطبق شود.  در ایران نیز، تا چند سال پیش، خشونت خانوادگی، به منزله پدیده ای اجتماعی مد نظر نبوده است. هر چند برخی از موارد حاد خشونت خانوادگی، در مطبوعات انعکاس می یافت، اما معمولاً خشونت در حکم رفتار ناهنجار فردی در نظر گرفته می شد. چند سالی است که این پدیده مورد توجه سازمان ها و محافل علمی قرار گرفته، به طوری که می توان از برگزاری سمینارها، سخنرانی ها و حتی تشکیل گردهمایی هایی با هدف بررسی و مقابله با خشونت خانوادگی خبر داد.

امیدوار تصریح کرد:  در این راستا سازمان بهزیستی بعنوان یک مرجع رسمی در جهت کاهش وکنترل خشونت های خانگی علیه زنان وظایف ومسئولیت هایی  بر عهده که شامل موارد ذیل می باشد:

 ۱-  حمایت و توانمند سازی زنان و دخترانی است که در معرض خشونت قرار دارند و یا مورد خشونت واقع گردیده اند.

۲- تامین محل امن جهت زنان در معرض خشونت یا خشونت دیده  و فرزندان آنها(با در نظر گرفتن محدودیتهای سنی شرعی برای پسران)

۳- مداخله در مشکل یا وضعیت فرد خشونت دیده یا در معرض خشونت به منظور ارتقاء سطح دانش و آگاهی آنها و خانواده هایشان و کمک به درک موقعیت خود در شرایط خشونت زا  و به کارگیری شیوه های پیشگیرانه.

۴ - ارتقاء توانمندی های زنان در معرض خشونت و خشونت دیده  و خانواده هایشان جهت مقابله با مسائل فردی و اجتماعی در شرایط بحرانی از طریق ارائه خدمات تخصصی به موقع

۵- شناسائی سایر آسیبهای اجتماعی مرتبط با خشونت علیه زنان و مداخله در جهت کنترل و یا رفع آنها

۶- اطلاع رسانی و آگاهسازی عمومی در رابطه با خشونت علیه زنان، نشانه ها و راهکارها

۷- برگزاری کلاس های آموزشی با هدف ارتقاء مهارتهای زندگی – ارتباطی – فنی – شغلی  و... مقیمان

وی افزود: خشونت علیه زنان در همه طبقات اجتماعی، اقتصادی، نژادی، سنی و جغرافیایی یافت میشود. اما در برخی از گروه ها شایع تر است. خشونت بازتابی از حس پرخاشگری است. خشونت خانگی نوع خاصی از خشونت است که در سطح خانواده اعمال و منجر به آسیب یا رنج جسمی، روانی  و جنسی زنان میشود.  از مهمترین علل بروز خشونت علیه زنان، عدم اگاهی از مهارت های زندگی، فقرفرهنگی، عدم تناسب اجتماعی، فقر مالی، دخالت اطرافیان  واختلالات روانی را میتوان نام برد.

وی به فعالیتها و اقدامات صورت گرفته از سوی بهزیستی استان در قبال زنان تحت خشونت های خانگی اذعان داشت : مراکزی کاملا" تخصصی به نام خانه های امن  بهزیستی بصورت دولتی از سال ۱۳۷۸  و غیر دولتی از  اواخر سال  ۱۳۹۷  ویژه نگهداری شبانه روزی موقت وساماندهی زنان تحت خشونت های خانگی زیر نظر بهزیستی استان راه اندازی گردید ه  ودر طی این سال ها به فعالیت تخصصی پرداخته است  و بیش از ۲۰۰۰ نفر زن تحت خشونت های خانگی به همراه فرزندان را پذیرش وساماندهی نموده است  خانه  های امن مکانی است  که جهت اسکان موقت زنان خشونت دیده که در طی اقامت در این مکان از امکانات و خدمات تخصصی فردی، خانوادگی و اجتماعی در راستای رفع مسئله خشونت و آسیبهای وارد شده به فرد، به صورت رایگان بهره مند می گردند.  

   این مسئول تاکید کرد: هم استانی های محترم می توانند به محض مشاهده هر گونه خشونت علیه زنان  و همسر آزاری با خط تلفن رایگان ۱۲۳ تماس گیرند. این خط به صورت شبانه روزی پاسخگوی تمامی تماس گیرندگان در سطح استان می باشد و موضوع بلافاصله از طریق کارشناسان خط به تیم خدمات سیار اورژانس اجتماعی شهرستان مربوطه گزارش می گردد. این تیم تخصصی با رعایت اصل رازداری حرفه ای، در موارد گزارش شده مداخله نموده و تا زمان تامین امنیت روانی و سلامت  زنان پیگیری های لازم را به عمل می آورند.

وی یادآورشد: در حال حاضر در استان اردبیل ۶ مرکز مداخله در بحرانهای فردی، خانوادگی بصورت روزانه، ۴ واحد بصورت شبانه ورزی، ۲ واحد بصورت غیر دولتی در خصوص مددکاری، مشاوره حقوقی و روانشناسی مرتکبین خشونت و خشونت دیدگان فعالیت دارند.

کد خبر 68623

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 7 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد