نشست کارگروه فرعی امور اتباع و مهاجرین خارجی استان برگزار گردید

بعد از ظهر روز سه شنبه چهارم خرداد ماه نشست کارگروه فرعی امور اتباع و مهاجرین خارجی استان با حضور دکتر شهبازی استاندار البرز، نماینده دادستانی، مدیرکل امور اتباع، نماینده شهرداری کرج، نماینده فرماندهی انتظامی البرز و سایر اعضاء جلسه در سالن شهدای دولت واقع در استانداری برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان البرز در این جلسه دکتر « اسدالله حیدری » با ارائه گزارشی مبسوط از عملکرد بهزیستی استان در حوزه ی کودکان کار و خیابان گفت: در استان البرز یک مرکز شبانه روزی و دو مرکز روزانه به کودکان خیابان ایرانی و اتباع مجاز خارجی خدمات ارائه میدهد.

مدیرکل بهزیستی استان افزود : طی سال ۹۹ هدف کمّی کودکان خیابانی ۱۳۵ نفر بوده در حالی که پذیرش این اداره کل ۷۰۰ نفر بوده است که از این تعداد حدود هفتاد درصد کودکان اتباع بوده اند.

دکتر حیدری بیان داشت: علاوه بر پذیرش سال ۹۹ تعدادی از کودکان از سالهای قبل همچنان تحت حمایت مراکز بوده اند که جمعا ۸۶۰ نفر از خدمات بهره مند شده اند.

وی اضافه کرد : از ابتدای اسفند ماه همزمان با تاکید دادستانی بر پذیرش کودکان اتباع فاقد اجازه اقامت تعداد بیش از ۱۰۰ کودک اتباع خارجی در مرکز نگهداری شهرستان کرج پذیرش گردیده اند و با همکاری پلیس امنیت و اداره کل اتباع این کودکان ساماندهی شدند.  

وی تصریح کرد : در این فرآیند متاسفانه پذیرش بیش از ظرفیت مرکز و همچنین مشکلات مربوط به ردّ مرز این کودکان منجر به ماندگاری کودکان در مرکز به صورت میانگین بیش از ۱۴ روز می گردد که استان را با مشکلاتی مواجه کرده است و چاره اندیشی در این خصوص ضروری می باشد.

دکتر حیدری گفت : بر اساس آخرین ابلاغ صورت گرفته به اداره کل بهزیستی بایستی قوه محترم قضائیه، نیروی محترم انتظامی و شهرداری محترم بر اساس جداول اعلام شده مبلغ اعتبار مورد نیاز خود را جهت انجام فعّالیت های خارج از وظایف ذاتی به بهزیستی اعلام نمایند تا پس از جمع بندی در ستاد بهزیستی کشور جهت تأمین اعتبار به شورای اجتماعی وزارت کشور و سازمان برنامه و بودجه ابلاغ گردد و از طریق سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ها تخصیص اعتبار صورت گیرد.

مدیرکل بهزیستی بیان داشت:در جهت اجرایی کردن طرح اقدام و عمل با توجه به محدودیت فضای فیزیکی موجود در بهزیستی ضرورت دارد هر چه سریعتر فضای مناسب با توجه به دستورالعمل ابلاغی، از سوی شهرداری تأمین گردد اما علیرغم همکاری ها و تلاشهای شهرداری همچنان فضای فیزیکی در اختیار بهزیستی قرار نگرفته است و جدی ترین چالشی که وجود دارد مشکل محل و مکان است.  

وی اضافه کرد : دو فضای مجزا برای غربالگری و نگهداری شبانه روزی مورد نیاز می باشد که این دو فضا بایستی بر اساس اصول دوستدار کودک بوده و زیرساختها و تجهیزات مورد نیاز را داشته باشد به صورتی که بخشهای اداری و... قابلیت تفکیک داشته باشد و فضاهایی مثل سرویسهای بهداشتی و آشپزخانه متناسب با تعداد کودکان در نظر گرفته شود.

وی افزود: از انجا که ۱۲ درصد جامعه را زنان سرپرست خانوار تشکیل می دهند و گاهاً منبع درآمد این قشر کودکانشان هستند و محرومیت از درآمدزایی، بدون در نظر گرفتن شرایط کاری مناسب با توان فیزیکی و فیزیولوژیکی، شرایط را برای آسیبهای اجتماعی جدی تر سرپرست خانوار فراهم میکند، بنابرین بحث توانمندسازی باید بر اساس شرایط اقتصادی و اجتماعی واقع بینانه باشد لذا اگر اقدام به جمع آوری کودکان کارمی شود، پیامدهای بعدی آن نیز باید در نظر گرفته شود.  

وی گفت : تا زمانی که در این باره چاره و تدبیر اساسی اتخاذ نشود، با روند افزایشی این کودکان مواجه خواهیم بود و علی رغم ساماندهی ۷۰۰ کودک کار و خیابان توسط بهزیستی در سال گذشته که چند برابر وظیفه سازمانی این دستگاه بود، این اقدام به علت تعداد رو به افزایش این کودکان، نمودی نداشت.

وی در خصوص راهکارهای پیشنهادی و ضروریات گفت : مرتفع کردن خلاهای قانونی در خصوص طرد کودکان اتباع و تسریع روند احراز هویت و طرد کودکان شناسایی شده بر اساس پروتکل موجود، استفاده از ظرفیت صدا و سیما و شهرداری جهت فرهنگسازی در زمینه منع کار کودک و شیوه صحیح برخورد شهروندان با این موضوع، در نظر گرفتن مجازاتهای متناسب با جرم و برخورد قاطع در خصوص افراد حقیقی یا حقوقی که از کودکان سوء استفاده می کنند از ضرورتهای لازم جهت مقابله با پدیده کودکان کارو خیابان می باشد.

وی در پایان افزود : مورد انتظار است دستگاه های عضو آیین نامه ساماندهی کودکان کار و خیابان در کارگروههای مرتبط و تعامل با سطوح ملی سازمانی خود جهت اطلاع از مصوبات جلسات ملّی و ارائه نقش موثر در فرآیند ساماندهی همکاری مستمر و حضور فعال داشته باشند.

کد خبر 37030

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 10 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد