راه‌اندازی ۴۳ مرکز خدمات بهزیستی در البرز

امروز دوشنبه ۱۸ اسفندماه ۹۹ تعداد ۲۴۰۰ مرکز خدمات بهزیستی (+زندگی) در سراسر کشور و ۴۳ مرکز مثبت زندگی در استان البرز توسط دکتر حسن روحانی ریاست محترم جمهور بصورت ویدئو کنفرانس افتتاح شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان البرز ، در این مراسم که در دفتر مدیرکل بهزیستی استان برگزار شد دکتر « عزیزالله شهبازی » استاندار البرز ،دکتر «فردی بیرانوند» معاون سیاسی و امنیتی و اجتماعی استانداری البرز ، دکتر «درویش پور» معاون امور عمرانی استانداری البرز حضور داشتند.

دکتر « اسدالله حیدری » مدیرکل بهزیستی دراین مراسم اظهار داشت :با پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) و استقرار نظام جمهوری اسلامی، موضوع کمک به آسیب دیدگان اجتماعی و افراد دارای معلولیت در اولویت و اهمیت قرار گرفت.

وی با بیان اینکه در سال ۹۵ سازمان بهزیستی به عنوان نهادی مولود انقلاب اسلامی با ادغام ۱۶ سازمان، نهاد، مؤسسه و انجمن تشکیل شد، تصریح کرد: با اتخاذ تدابیر و ارائه ی خدمات و حمایت‌های غیر بیمه‌ای و با حفظ ارزش‌ها و کرامت والای انسانی و تکیه بر مشارکت‌های مردم و همکاری نزدیک سازمان‌های ذیربط، در جهت گسترش خدمات توانبخشی، حمایتی، توانمندسازی و پیشگیری از معلولیت‌ها و آسیب‌های اجتماعی (پیشگیری ازاعتیاد، طلاق، ارائه خدمات در مناطق حاشیه و روستایی) و کمک به تأمین حداقل نیازهای اساسی گروه‌های کم درآمد، توانمند سازی شهروندان از طریق آموزش‌های خانواده اقدام نماید.

مدیر کل بهزیستی استان البرز بیان کرد: در طول سال‌های خدمت رسانی این سازمان نیاز به رصد بیشتر افراد تحت پوشش احساس شد و در سال ۸۰ با تصویب بند ۴ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت سازمان بهزیستی مکلّف به تأسیس مراکز خدمات بهزیستی شد.

وی گفت: اکنون پس از گذشت قریب به ۱۹ سال از زمان تصویب این قانون و در دولت تدبیر و امید و بر اساس این فرمایش مقام معظم رهبری که «هر چه ممکن است در سطح کشور خدمات مربوط به بهزیستی را باید گسترش داد و از نیروی مردم برای گسترش این خدمات حداکثر استفاده را کرد.

 با اهتمام وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان بهزیستی، در راستای تحقق این موضوع، ایده‌ای نوین تحت عنوان "مراکز +زندگی" شکل گرفت.

حیدری ادامه داد: تا از طریق راه اندازی واحدهای تخصصی خدمات دهنده به گروه‌های هدف با محوریت اصل مشارکت جویی از سوی مردم، در مناطق شهری، روستایی و مناطق کم برخوردار و حاشیه‌ای که بیشترین فراوانی و تراکم جمعیتی (مددجویان) در آن ساکن هستند استقرار یابد.

وی با بیان اینکه اکنون با تشکیل مراکز خدمات بهزیستی (+زندگی) مراکزی جهت ارائه خدمات اجتماعی به شیوه نوین و به ارزش ۱۰۷ میلیارد تومان در کشور ایجاد شده است، اظهار کرد: با سیاستگذاری، برنامه ریزی و نظارت اداره بهزیستی البرز، توسط ۴۳ مجموعه غیردولتی و مردمی، ۲۲ خدمت سطح اول سازمان بهزیستی را بصورت واحد در اختیار جامعه هدف خود قرار می‌دهد.

مدیر کل بهزیستی استان البرز با بیان اینکه موقعیت مکانی مراکز برحسب توزیع جغرافیایی جمعیت هدف، پس از آمایش انجام شده در ۴۳ محله شهری و روستایی تعیین شده است، تصریح کرد: هر مرکز به حدود یک هزار و ۸۰۰ نفر در بیش از ۴۵۰ خانواده مستمری بگیر سازمان سرکشی و رسیدگی می‌کند.

وی خاطر نشان کرد: در مجموع ۲۰۲۷۰ خانوار با جمعیتی بالغ بر ۸۱ هزار نفر از محروم‌ترین و نیازمندترین سالمندان ، افراد دارای معلولیت و بانوان سرپرست خانوار به طور مداوم خدمت دریافت خواهند کرد.

حیدری ادامه داد: همچنین مشارکت بخش غیردولتی در تصدی گری ارائه خدمات اجتماعی همراه با ایجاد بیش از ۱۳۵ شغل جدید مستقیم برای جوانان فارغ التحصیل بومی دانشگاهی در رشته‌های مرتبط مددکاری و علوم انسانی و اجتماعی در مناطق مختلف شهری و روستایی کشور از دیگر دستاوردهای راه اندازی این مراکز می‌باشد که صرفه جویی قریب به ۸۹ میلیارد ۷۵۰ میلیون تومان از اعتبارات بخش دولتی را فراهم آورده است.

وی با بیان اینکه با توجه به اینکه در گذشته صرفاً تعداد ۱۲۹ نفر مددکار حرفه‌ای و آکادمیک در واحدهای اجرایی مشغول خدمت بودند، گفت: در این طرح به منظور ارتقاء کیفی خدمات قابل ارائه به ازاء هر ۱۵۰ پرونده یک مددکار اجتماعی در نظر گرفته شده تا مسئولیت تمام و کمال فرآیندهای ارائه خدمت را برعهده داشته و سرکشی به این افراد به صورت منظم انجام شود که این اقدام در نوع خود برای نخستین بار در تاریخ این سازمان به وقوع پیوسته است.

مدیر کل بهزیستی استان البرز اظهار کرد: با این توصیف، گروههای هدف و افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی ساکن در نقاط شهری و روستایی که فاصله زیادی تا مراکز دولتی ارائه خدمت داشتند، دیگر ناگزیر به تردد درون شهری و برون شهری نبوده و در کوتاه‌ترین زمان ممکن قادر هستند خدمات مورد نظر را دریافت نمایند .بررسی‌های اولیه در این خصوص نوید آن را می‌دهد با این اقدام بیش از ۵۶۰ هزار تردد درون شهری و برون شهری کاهش پیدا کند.

وی بیان کرد: بهزیستی البرز در این رویکرد در پی آن است تا در جهت ارائه خدمات مطلوب‌تر به گروه‌های هدف به جای توجه به رویکرد فرد محور، رویکرد خانواده محور را جایگزین نماید تا با اتکاء به فرصت پیش آمده از طریق مراکز (+زندگی) موجبات توسعه و ارتقاء هر چه بیشتر خانواده را به عنوان یکی از کارآمدترین رویکردهای مددکاری (مددکاری مبتنی بر جامعه) فراهم نماید.
حیدری تصریح کرد: از نکات مورد توجه مراکز+زندگی در مقایسه با طرح‌ها و برنامه‌های گذشته سازمان بهزیستی استقرار نظام هوشمند در فرآیند خدمات رسانی به گروه‌های هدف می‌باشد به قسمی که بخش اعظم خدمات پیش بینی شده در بستر الکترونیک با امکان رصد و نظارت و پایش دقیق قابل ارائه می‌باشد علاوه بر انضباط، تسریع خدمات را مهیا می‌سازد.
وی خاطر نشان کرد: در مراکز (+زندگی) که برای تردد افراد دارای معلولیت نیز مناسب سازی شده، مقرر شده است، خدماتی از جمله اجرای برنامه‌های آگاهسازی و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، پیشگیری از معلولیت‌ها و اجرای برنامه‌های غربالگری بینایی- شنوایی و اوتیسم–پیشگیری از طلاق در راستای تحکیم بنیان خانواده برای زوج‌هایی که در سال‌های اولیه زندگی مشترک هستند، به صورت کاملاً رایگان ارائه شود.
مدیر کل بهزیستی استان البرز متذکر شد: امید است با استعانت از الطاف بی کران الهی و عنایات حضرت ولیعصر (عج) گامی در جهت اهداف مذکور و مد نظر برای ارائه خدمات روز افزون به ملت شریف ایرانِ اسلامی برداشته باشیم.

کد خبر 33036

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 1 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد