به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی استان کردستان، پروین اخدر رئیس اداره بهزیستی شهرستان مریوان، در این کارگاه که روز یکشنبه، بیست و نهم اردیبهشت ماه برگزار شد، ضمن گرامیداشت هفته سلامت، بر ضرورت بازنگری در نگرش به سلامت به عنوان بزرگترین سرمایه زندگی و ارتقای سواد سلامت عمومی تاکید کرد.
روخنده، کارشناس ژنتیک شبکه بهداشت و درمان مریوان، با اشاره به شیوع بیماریهای ارثی و ژنتیکی از جمله تالاسمی، هدف برنامه عملیاتی اداره ژنتیک را کاهش بروز این بیماریها و ناهنجاریهای مادرزادی اولویتدار عنوان کرد و به تشریح برنامههای مرتبط پرداخت.
وی همچنین بر اهمیت نمونهگیری از نوزادان برای پیشگیری از عقبماندگی ذهنی تاکید کرد و به برنامه غربالگری تیروئید بدو تولد و فنیل کتونوری (PKU) اشاره نمود.
روخنده عواقب جبرانناپذیر کمکاری تیروئید در رشد نوزادان را یادآور شد و بر اهمیت تشخیص و درمان در ۲۸ روز اول تولد تاکید کرد.
وی ابراز امیدواری کرد که با همکاری بهزیستی و واحد پیشگیری، فرهنگ پیشگیری از طریق افزایش آگاهی عمومی ارتقا یابد.
کارشناس ژنتیک همچنین از حمایتهای وزارت بهداشت از زوجین ناقل تالاسمی در زمینه تخفیف هزینههای آزمایشگاهی خبر داد.
در ادامه کارگاه، روشنا ارجمندی، کارشناس بیماریهای غیرواگیر مرکز بهداشت مریوان، بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) را معرفی و شایعترین علل آسم را استعمال دخانیات و آلودگی هوا دانست.
وی با توجه به تفاوت علائم آسم در افراد، گزینههای درمانی شامل دارو درمانی، توانبخشی ریوی، آزمایشات بالینی و درمانهای مکمل را تشریح کرد و بر ضرورت افزایش دورههای آموزشی پیشگیری از آسم با حضور سالمندان تاکید نمود.
این کارگاه آموزشی با حضور کارشناسان و مددکاران اداره بهزیستی و مراکز مثبت زندگی شهرستان مریوان برگزار شد.
نظر شما