به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، رئیس سازمان بهزیستی کشور در جمع نمایندگان استانی انجمن اوتیسم ایران با اعلام راه اندازی مراکز روزانه توانبخشی فراغتی طیف اوتیسم بالای ۱۸ سال در آینده ای نزدیک گفت: در این مراکز خدمات اوقات فراغت و خدمات حمایتی و حرفه ای توامان ارائه می شود.
وی با اشاره به وجود مراکز موقت نگهداری طیف اوتیسم در ۵ استان کشور تاکید کرد: برای حمایت از خانواده های دارای کودک اوتیسم این مراکز در سراسر کشور گسترش می یابد.
دکتر حسینی با اشاره به فعالیت ۲۱ دفتر و ۱۱ خانه امید در انجمن اوتیسم ایران در سراسر کشور بیان کرد: کمبودهای بودجه ای در کشور وجود دارد ولی با مشارکت و هم افزایی انجمن های فعال در طیف اتیسم می توان اقدامات موثری برای این گروه از جامعه انجام داد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اعلام فعالیت ۲۴ هزار مرکز تحت پوشش بهزیستی بیان کرد: ساده سازی دریافت مجوزها، سیاستهای جدید نظارتی مبتنی بر مشارکت شبکه های مختلف از تشکل های همکار از جمله انجمن اوتیسم از برنامه های تحولی سازمان بهزیستی است.
وی با اعلام اینکه در سیاست های خانواده محوری، خانواده شریک اصلی محسوب می شود گفت: دبیرخانه توانمندسازی و مشارکت افزایی خانواده های طیف اوتیسم در حال راه اندازی است تا خانواده به عنوان اولین مربیان و شرکای عاطفی کودکان طیف اوتیسم در مشارکت، نظارت و تصمیم گیری ها شریک راهبردی سازمان بهزیستی باشند.
دکتر حسینی با توجه به نیاز پیوند بین خانه و مرکز در طیف اوتیسم اعلام کرد: ۱۷۰ مرکز اتیسم در کشور فعالیت می کنند که لازم است علاوه بر خدمات داخل مرکز، خدمات آموزشی، توانبخشی و ارتباط گیری با خانواده ها را با کیفیت بالاتری با عنوان طرح خانه مرکز ارائه دهند.
رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه خانواده ها در ایران دچار بار اضافی هستند افزود: هرگاه دستگاه ها و نهادها وظایف استاندارد خود را به درستی انجام ندهند، بار آن بر دوش خانواده می افتد که این بار برای خانواده های طیف اوتیسم مضاعف است.
وی دسترس پذیری جامعه برای این طیف را حق آنان بر شمرد و ادامه داد: اگر جامعه ای یا شهری این حق را از آنها بگیرد دچار مشکل است و به آنها ظلم کرده است.
دکتر حسینی از فعالیت ۱۷۰۰ کارشناس در ۱۷۰ مرکز اوتیسم در کشور خبر داد و افزود: این میزان نیروی انسانی برای ارائه خدمات همه جانبه و با کیفیت کافی نیست.
وی با اشاره به اینکه یک درصد جمعیت جوامع دچار اختلال طیف اوتیسم هستند گفت: با توجه به تعداد افراد شناسایی شده در کشور لزوم غربالگری فعالانه با حضور در مهدها و مراکز کودک برای شناسایی به موقع احساس می شود. برای مواجه حرفه ای و درست شناسایی و مداخلات باید زیر سه سالگی باشد که هماهنگی بین دستگاهی در این زمینه بسیار اساسی است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور خدمات توانبخشی آنلاین را یک اقدام جدید در بهزیستی عنوان کرد و افزود: ایاب و ذهاب و حق پرستاری طیف اوتیسم کمبودش حس می شود که در اولویت های این سازمان قرار دارد.
وی همچنین در خصوص سامانه تشخیص طیف اوتیسم گفت: ۷۲ مرکز تشخیص طیف اوتیسم در کشور فعالند که بعد از تشخیص افراد را به کمیسیون های پزشکی برای تعیین میزان و شدت معلولیت و دریافت خدمت هدایت می کنند.
در این دیدار نمایندگان استانی انجمن اوتیسم ایران به بیان دیدگاه ها و نظرات خود پرداختند.
نظر شما