تجدید میثاق با آرمان های امام راحل در اولین روز از هفته افراد دارای معلولیت

معاون وزیر و رییس سازمان بهزیستی کشور به مناسبت هفته افراد دارای معلولیت به همراه جمعی از افراد دارای معلولیت و کارکنان این سازمان با حضور در حرم مطهر امام خمینی(ره) با آرمان های امام راحل و انقلاب اسلامی تجدید میثاق کردند.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، همزمان با آغاز هفته افراد دارای معلولیت دکتر سیدجواد حسینی، معاون وزیر و رییس سازمان بهزیستی کشور به همراه کارکنان و جمعی از مددجویان دارای معلولیت این سازمان با حضور در حرم مطهر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران با آرمان های امام و انقلاب اسلامی تجدید میثاق کردند.

دکتر سیدجواد حسینی، معاون وزیر و رییس سازمان بهزیستی در این مراسم شعار هفته افراد دارای معلولیت را "توسعه نقش افراد دارای معلولیت با الهام بخشی به آینده ای فراگیر و پایدار" اعلام کرد.

وی با اشاره به فرمایشات امام راحل در خصوص اکرام افراد دارای معلولیت گفت: عدالت بزرگترین آرمانی بود که امام عظیم الشأن در انقلاب اسلامی به دنبال آن بود. ایشان با تاسی از قرآن و روایات که رسالت پیامبران را در قسط و عدالت می داند، پایه و اساس انقلاب را در توسعه عدل می پنداشت.

دکتر حسینی ادامه داد: نقطه محوری عدالت، رفاه عمومی، محرومیت زدایی و توجه به افراد دارای نیاز ویژه و معلولیت است که امروز سازمان بهزیستی کشور در پیشانی خدمات عدالت محور قرار گرفته است. خدمت به ۸ میلیون مددجو و ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار خانوار تحت پوشش که ۱۱ درصد جمعیت کشور را تشکیل می دهند با موضوعاتی مانند پیشگیری از آسیب های اجتماعی، طلاق، اعتیاد، توانبخشی، غربالگری ژنتیکی، مشاوره، مهارت آموزی و اشتغال همه و همه خدمات عدالت محور، توانبخشانه، پیشگیرانه و محله محورانه است.

وی گفت: محرومیت زدایی از آن جهت به عدالت ختم می شود که موجب فقر زدایی می شود. فقر سه دار دارد، دار معیشتی، منزلتی و فرصتی. سازمان بهزیستی تلاش می کند تا افراد دارای نیاز ویژه را از چنگ فقر برهاند. امام راحل اهمیت ویژه ای برای افراد دارای معلولیت قائل هستند، ایشان این افراد را افرادی دارای سعادت می دانستند که شایسته همه گونه تکریم هستند. ایشان جامعه و دولت را موظف به خدمت رسانی به افراد دارای معلولیت و مناسب سازی محیط می دانند.

رییس سازمان بهزیستی با بیان اینکه اولین روز هفته افراد دارای معلولیت به نام «معلولیت، ورزش، فرهنگ و هنر» نامگذاری شده است گفت: از جمله اقدامات مهم در حوزه توانبخشی فراگیر سازی است.

وی ادامه داد: از ابتدای امسال به ۴۲۰ نفر زبان اشاره آموزش داده شده است، با ۲۲۰۰ ماموریتی که به مراکز دادیم امکان فراگیرسازی بیشتر فراهم خواهد شد. برگزاری سالیانه جشنواره تئاتر های منطقه ای با حضور ۱۳۰ گروه تئاتر در دستور کار است. راه اندازی و تجهیز اتاق هنر در ۱۶۱۰ مرکز توانبخشی باعث شده است تا ۳۵۰۰ مربی و مسئول فنی این مراکز با آموزش های هنری، تئاتر درمانی، موسیقی درمانی و هنر درمانی را به عنوان یک کانون فعالیت های توانبخشانه به افراد دارای معلولیت ارائه دهند.

رییس سازمان بهزیستی افزود: راه اندازی ۱۳۰ پایگاه هنری در مناطق روستایی و راه اندازی بخش فراگیر برای اولین بار در فعالیت های هنری و جشنواره ها از جمله مواردی است که می توان به آن اشاره کرد. ۶ جشنواره منطقه ای هنری که تمام هنرمندان دارای معلولیت آثار خود را در آن ارائه می کنند از دیگر برنامه های ماست. هدف از این جشنواره ها تغییر نگرش اجتماعی به افراد دارای معلولیت، مشارکت اجتماعی، پذیرش اجتماعی کودکان در خانواده، جامعه محوری و توانبخشی است.

دکتر حسینی با اشاره به برنامه های خانواده و محله محور در ۲ استان البرز و تهران گفت: این برنامه به عنوان یک برنامه جدید آغاز شده است که در آن مادرها، پدرها، نوجوانان و جوانان به فعالیت های ورزشی انسجام بخش، هویت آفرین و همگرایی آور می پردازند.

وی تاکید کرد: آثار هنری با پرپایی فروشگاه ها و نمایشگاه ها در محلات به نمایش و فروش گذاشته می شود.

رییس سازمان بهزیستی همچنین به برنامه های این سازمان در زمینه ارتقای پیشگیری اشاره کرد و گفت: آگاهی سازی ۱۹۰ هزار زن و دانش آموز و ۱۲۰ هزار سالمند با هدف پیشگیری از معلولیت در دست اقدام است. همچنین خدمات پیشگیری از معلولیت های ژنتیک نیز به ۱۴۲ هزار نفر ارائه می شود.

وی با تاکید بر نقش ورزش در توانبخشی به قهرمانی تیم فوتبال هفت نفره ایران در مسابقات جهانی اشاره کرد و گفت: هفته گذشته بیش از ۱۰۰ نفر به مسابقات آسیایی افراد دارای معلولیت اعزام شدند. ورزش همگانی در توانبخشی نقش ویژه دارد و به همین دلیل ۹ جشنواره ورزشی در دست برگزاری است.

کد خبر 123495

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =