آغاز اجرای طرح منطقه عاری از مددجوی بیکار از آبادان

معاون وزیر و رییس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به طراحی طرح منطقه عاری از مددجوی بیکار در این سازمان گفت: علاقمندیم که آغاز اجرای این طرح از آبادان باشد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل، دکتر سیدجواد حسینی، معاون وزیر و رییس سازمان بهزیستی کشور در جریان سفر به خوزستان و در جلسه شورای اداری آبادان که با حضور فرماندار، سه نماینده آبادان در مجلس شورای اسلامی و ادارات حوزه تعاون، شهرداری، راه و شهر سازی و دستگاههای ذیربط با بهزیستی برگزار شد، به تشریح سیاست های ۹ گانه جهت اجتماعی سازی بهزیستی پرداخت.

دکتر حسینی افزود: بهزیستی از پیش از تولد تا زمان مرگ خدمات پیشگیرانه، توانمندسازانه، فرصت آفرینانه، استعدادیابی، غربالگری ارائه می کند که مردم بی خبر هستند. در جریان اجتماعی سازی سازمان باید این موارد اطلاع رسانی و آگاهی بخشی شود. 

وی ادامه داد: موضوع دیگر جامعه هدف بهزیستی برای ارائه خدمات است. باز در این میان هم اطلاعات مردم از ما ناقص است، به طور مثال وقتی از سالمند صحبت می شود مردم تصور می کنند که منظور ما سالمندان معلول است در صورتی که ما باید به کل سالمندان خدمات ارائه کنیم.

رییس سازمان بهزیستی با بیان اینکه این سازمان متولی سلامت اجتماعی است گفت: در موضوع سلامت زیستی کشور تا حدودی موفق تر عمل کرده است. اما در سلامت روانی و اجتماعی ساختار و مدیریت سازمان دهی شده هنوز آنطور که باید ایجاد نشده است.

وی افزود: بین اعتبار، وظایف، ساختار و ماموریت های بهزیستی ناترازی شدیدی وجود دارد. وقتی ما خود را مدعی العموم قانون جامع حمایت از حقوق معلولین می نامیم برای انجام وظایف قانونی بهزیستی نیاز به ۱۵۳ هزار میلیارد تومان اعتبار است. اما کل بودجه بهزیستی ۵۲ هزار میلیارد تومان است.

معاون وزیر رفاه با بیان اینکه کیفیت بخشی به زندگی مردم بخصوص افراد آسیب دیده از دیگر ماموریت های سازمان بهزیستی به شمار می رود گفت: ۶۵ هزار تصادف منجر به معلولیت رخ می دهد و به جامعه اشخاص دارای معلولیت تحت پوشش بهزیستی افزوده می شود. 

وی با اشاره به اینکه توانمندسازی مددجویان آنطور که باید انجام نشده است افزود: مهارت آموزی حلقه مفقوده در سازمان بهزیستی است و باید برای آن برنامه ریزی کنیم. اولین اقدام می تواند استفاده از سازمان فنی و حرفه ای در توانمندسازی مددجویان باشد. گام بعدی فرصت آفرینی است، اگر ما برای فرد توانمند فرصت اشتغال فراهم نکنیم فایده ای نخواهد داشت. 

دکتر حسینی با اشاره به هدف بهزیستی برای ایجاد اشتغال پایدار گفت: آمار نشان می دهد که وام های خود اشتغالی به اشتغال پایدار نمی نجامد. در حالیکه وام های کارفرمایی به ایجاد اشتغال پایدار منجر شده است.

وی با اشاره به طرح مناطقه عاری از بیکاری مددجویان گفت: علاقه داریم که این طرح را از آبادان آغاز کنیم. تعهد می کنیم که به هر میزان در این طرح برای مددجو اشتغال ایجاد شود توسط یک تعاونی، شرکت یا منطقه آزاد اروند، سهم وام را به کارفرما اعطا می کنیم.

رییس سازمان بهزیستی ادامه داد: در این طرح کارفرما می تواند یا مددجو را در سود خود شریک کند و سهمی از سود به او بپردازد (برای آنهایی که توان کار ندارند) و یا به مددجو حقوق دهند تا استقلال مددجو ایجاد شود.

وی با اشاره به ثمربخش نبودن برخی اقدامات گفت: باید از خود سوال کنیم که با مجموعه فعالیت های بهزیستی آیا مددجوی ما بعد از ۱۸ سالگی و رهسپاری به استقلال می رسد یا خیر. با این نگاه بعضی کارها و طرح ها را باید توقیف، بعضی را تاسیس، بعضی را تثبیت و برخی را تسریع کنیم.

رییس سازمان بهزیستی همچنین از آمادگی این سازمان برای راه اندازی مرکز بیماران روان خبر داد و گفت: برای راه اندازی مرکز نگهداری اشخاص دارای معلولیت بالای ۱۴ سال نیز آماده هستیم. همچنین آماده هستیم تا یک مرکز جامع خدمات بهزیستی در آبادان تاسیس کنیم.

کد خبر 121790

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =