حدود ۴۰ درصد از کودکان کار و خیابان را اتباع غیرمجاز تشکیل می‌دهند

کارشناس مسئول امور آسیب دیدگان اجتماعی گفت: از ابتدای سال‌جاری ۲۶۷ کودک جدید در مراکز کودکان کار و خیابان بهزیستی پذیرش شده‌اند. بیشترین گروه سنی پذیرش شده را کودکان ١۲ تا ١۴ سال تشکیل می‌‎دهند. بیش از ۵۰ درصد این کودکان از خانواده‌های اتباع می باشند که حدود ۴۰ درصد آنها را اتباع غیر مجاز تشکیل می‌دهند.

محمد غفاری‌زاده افزود: در حال حاضر پنج مرکز در حوزه کودکان کار و خیابان استان فعال می‌باشد که سه مرکز به صورت روزانه و دو مرکز به صورت شبانه‌روزی فعالیت دارند. کودکان پس از شناسایی و ساماندهی از سطح شهر توسط تیم‌های شهرداری به مرکز غربال کودکان کار و خیابان بهزیستی تحویل می‌گردند. پس از ثبت اولیه اطلاعات و پذیرش در مراکز نگهداری شبانه‌روزی کودکان کار و خیابان و انجام اقدامات اولیه از جمله پاسخ به نیازهای پایه نظیر تامین سرپناه، خوراک، پوشاک، فوریت‌های پزشکی و امنیت و... بررسی وضعیت خانوادگی کودک صورت گرفته و برمبنای شرایط خانواده و نیازهای موجود برنامه توانمندسازی هر کودک تنظیم می‌گردد.

وی خاطرنشان کرد: در صورت تحویل کودک به خانواده، پیگیری برنامه توانمندسازی از طریق مراکز روزانه حمایتی– آموزشی کودک و خانواده صورت می‌گیرد. در توانمندسازی کودکان کار و خیابان رویکرد سازمان بهزیستی خانواده محور می‌باشد که از جمله آنها می‌توان به بازگشت کودک و خواهر یا برادر بازمانده از تحصیل به چرخه آموزش، توانمندسازی شغلی خانواده از طریق ارجاع پدر،  مادر یا اعضای بالای 15 سال  به کلاس‌های حرفه آموزی، کمک به خود اشتغالی والدین، کاریابی، پیگیری جهت اخذ مدارک هویتی برای کودک، توانمندسازی آموزشی از طریق آموزش مهارت‌های زندگی نظیر افزایش خود باوری، آشنایی کودک با علائم ناشی از مصرف یا عدم مصرف مواد در والدین، پذیرش مسئولیت‌های فردی و محافظت از خود، آگاه سازی خانواده از خطرات ناشی از کار کودکان، پاسخ به نیازهای روانشناختی و استفاده کودک و خانواده از خدمات تخصصی مشاوره، روانشناسی و روانپزشکی، برگزاری برنامه‌های تفریحی، برگزاری کلاس‌های فوق برنامه و ....  باشد.

کارشناس مسئول امور آسیب دیدگان اجتماعی با بیان اینکه آموزش‌های مهارتی برای کودکان کار و خیابان همواره مدنظر قرار می‌گیرد، گفت: در راستایآموزش‌های لازم طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته به کودک وخانواده ارائه می‌گردد. علاوه بر این، پاسخ به نیازهای روانشناختی و استفاده کودک و خانواده از خدمات تخصصی مشاوره، روانشناسی و روانپزشکی، برنامه‌ریزی جهت ایجاد، حفظ و ارتقاء بهداشت روانی کودک باتوجه به علایق کودک، برگزاری برنامه‌های تفریحی، فراهم کردن فرصت جهت حضور کودک در فضاهای با نشاط و شادی آور، برگزاری کلاس‌های فوق برنامه و .... نیز در راستای ارتقای وضعیت روانی و ذهنی کودک از خدمات دیگری است که در این مراکز انجام می‌گیرد.

کد خبر 120750

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 1 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد