افزایش ۲۵ درصدی میزان شناسایی آسیب‌های اجتماعی در سال ۹۷

مدیرکل دفتر امور آسیب‌دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در حاشیه بازدید از اورژانس اجتماعی دامغان در استان سمنان، گفت: میزان شناسایی آسیب‌های اجتماعی در سال گذشته ۲۵ درصد افزایش یافته است؛ البته این آمار به معنای افزایش آسیب‌های اجتماعی نیست بلکه این آمار نشان می‌دهد مشکلات و آسیب‌ها به خوبی ‌شناسایی شده و پیشگیری‌های لازم انجام می‌گیرد.

سمنان- ایرنا- مدیر کل دفتر امور آسیب‌دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: اصلی‌ترین دلیل کودک‌آزاری و همسرآزاری در کشور ۲ عامل اعتیاد و اختلال روانی شناسایی است.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل به نقل از سمنان، «رضا جعفری» مدیرکل دفتر امور آسیب‌دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در حاشیه بازدید از اورژانس اجتماعی دامغان، گفت: امروز غفلت و بی‌توجهی یکی از مهمترین عوامل کودک آزاری در کشور است و پس از آن، آزار عاطفی و روانی، خشونت جسمی و در نهایت خشونت جنسی، از جمله این عوامل است، خشونت جنسی کمتر از ۲ درصد از کل کودک آزاری را شامل می‌شود.

مدیرکل دفتر امور آسیب‌دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، به موضوع کودک آزاری و همسرآزاری اشاره کرد و گفت: طبق آمارهای جهانی از هر هزار کودک ۲۰ کودک در معرض خشونت قرار دارد که این آمار در ایران بسیار پایینتر از آمارهای جهانی است. 

وی، ادامه داد: دو معضل اجتماعی کودک‌آزاری و همسرآزاری در کانون خانواده رخ می‌دهد که با توجه به این امر، آمار دقیقی در دست نیست و تنها می‌توان برای کنترل آسیب، خدمات اورژانس اجتماعی را توسعه داد. این در حالی است که ۱۱۰ مرکز کودک و خانواده، خانه امن و مرکز ندای مهر، از جمله مراکزی هستند که بهزیستی با مشارکت و حمایت سازمان‌های مردم‌نهاد و خیران در کشور تحت‌پوشش و نظارت دارد. 

جعفری، تصریح کرد: هم‌اکنون، ۲۰ مرکز غیردولتی و ۷ مرکز دولتی در خصوص خانه‌های امن در کشور وجود دارد که این مکان، ویژه نگهداری زنان در معرض خشونت و فرزندان آنهاست. ۲۲ خانه ندای مهر غیردولتی و ۳۰ خانه سلامت دولتی ویژه دختران در معرض آسیب و فرار در کشور فعال است. 

مدیرکل دفتر امور آسیب‌دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، با اشاره به اینکه ۳۵۸ مرکز اورژانس اجتماعی در کشور فعال است، گفت: طبق آمارهای به دست آمده در سازمان بهزیستی کشور، با فعالیت مراکز اورژانس اجتماعی، میزان شناسایی آسیب‌های اجتماعی در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ به میزان ۲۵ درصد افزایش یافته است. این آمار به معنای افزایش آسیب‌های اجتماعی نیست بلکه این آمار نشان می‌دهد مشکلات و آسیب‌ها به خوبی ‌شناسایی شده و پیشگیری‌های لازم انجام می‌گیرد.

وی، تصریح کرد: اورژانس اجتماعی گام جدی و اساسی است که می‌توان امیدوار بود با همین روند رو به جلوی مراکز، بتوانیم آسیب‌ها را شناسایی و به مرور، این مشکلات را به حداقل برسانیم. همچنین در سال ۹۸ با توجه به مشکلات اعتباری و توسعه کافی از لحاظ کمی، سعی در تثبیت و توسعه کیفی مراکز اورژانس اجتماعی داریم. امسال آموزش نیروی انسانی، تدوین انواع راهکارها، مداخلات تخصصی در خصوص کودک آزاری، تقویت خانه‌های امن، مشاوره حوزه‌های طلاق و توسعه مراکز آسیب‌ها در دستور کار است. 

مدیر کل دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی کشور اظهار داشت: مرکز راه نوین به عنوان یک مرکز جدید با رویکرد کاهش آسیب، در زمینه زنان آسیب دیده اجتماعی فعالیت دارد که هم اکنون به صورت آزمایشی در ۴ استان کرمان، کرمانشاه، مازندران و خراسان رضوی، در حال اجرا است. با ایجاد این طرح، بهزیستی به دنبال افراد آسیب دیده فعالیت و خدمات روانی اجتماعی لازم را به صورت تخصصی در این زمینه ارائه می کند و در این چهار استان، ۱۶ نیروی انسانی فعالیت دارند که ظرفیت پذیرش هر مرکز، در مرحله اولیه ۶۰ نفر است.

جعفری به خدمات ارائه شده توسط مراکز آسیب های اجتماعی اشاره کرد و گفت: سال ۹۷، در حوزه اورژانس اجتماعی، یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در تیم های سیار، پایگاه های خدمات اجتماعی و مراکز مداخله در بحران، پذیرش شدند. با توجه به تغییر سبک زندگی، آسیب های اجتماعی نوپدید در کشور باید مهار شود. آسیب های فضای مجازی، ازدواج سفید، شیطان پرستی و ازدواج خاکستری، از آسیب های پنهان است که با توجه به روند جامعه باید به این امر ورود جدی داشت، چرا که در صورت مهارنشدن آنها، هزینه بیشتری به جامعه وارد می شود.

کد خبر 5074

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 9 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد