مدیر کل بهزیستی استان مازندران خدمات  معاونت توانبخشی به  بیماران روانی مزمن تحت پوشش را تشریح کرد

دکتر فرزاد گوهردهی توجه به افراد دارای معلولیت و درک نیازهای ویژه آنان در راستای بهبود وضعیت زندگی و تلفیق اجتماعی این افراد را یکی از مهم ترین شاخص های توسعه یافتگی جوامع عنوان کرد و گفت: یکی از گروه هایی که به عنوان افراد دارای معلولیت تحت حمایت سازمان بهزیستی قرار دارند، بیماران روانی مزمن می باشند. این گروه از نیازمندترین وپایدارترین جمعیت های هدف سازمان بهزیستی هستند که همواره نیازمند دریافت خدمات می باشند.

دکتر فرزاد گوهردهی توجه به افراد دارای معلولیت و درک نیازهای ویژه آنان در راستای بهبود وضعیت زندگی و تلفیق اجتماعی این افراد را یکی از مهم ترین شاخص های توسعه یافتگی جوامع  عنوان کرد و گفت:  یکی از گروه هایی که به عنوان افراد دارای معلولیت تحت حمایت سازمان بهزیستی قرار دارند، بیماران روانی مزمن می باشند. این گروه از نیازمندترین وپایدارترین جمعیت های هدف سازمان بهزیستی هستند که همواره نیازمند دریافت خدمات می باشند.
وی با بیان اینکه بر اساس آمارهای جهانی، ۱۰.۷ درصد از جمعیت جهان را افراد با اختلالات روانی تشکیل می دهند که معادل ۷۹۲ میلیون نفر میباشند، افزود: این آمار در حالیست که تعداد زنان حدودا ۱۶% بیشتر از مردان می باشد و بیشترین این اختلالات شامل اختلالات شخصیتی با ۲۸۴ میلیون نفر و افسردگی با ۲۶۴ میلیون نفر را تشکیل می دهد که ۴۶ میلیون نفر معادل ۰.۶درصد با اختلالات دو قطبی و ۰.۳ درصد معادل ۲۰ میلیون نفر هم بیماران اسکیزوفرن می باشند.
مدیر کل بهزیستی استان مازندران خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت مقوله سلامت روان در کلیه ابعاد زندگی، تلاش جهت دستیابی به حداکثر بازتوانی در راستای تلفیق و مشارکت اجتماعی هر چه بیشتر این افراد از اهم اهداف حوزه توانبخشی می باشد. 
دکتر گوهردهی بهره مندی از مراقبت های حرفه ای و امکانات موردنیاز را حق مسلم افراد دارای مشکلات و بیماری های روانی دانست و تصریح کرد: با عنایت به قانون برنامه ششم توسعه و ضرورت ساماندهی حداکثری بیماران روانی مزمن، سازمان بهزیستی خدمات مختلف آموزشی، مراقبتی و توانمندسازی به این افراد و خانواده های آنان ارائه می نماید. در این راستا حدود ۶۷۰۰ بیمار روانی مزمن تحت پوشش بهزیستی استان مازندران قرار دارند. ۴۱۰ نفر از  خدمات مراکز مراقبتی شبانه روزی تحت نظارت سازمان استفاده می کنند که از این تعداد ۷۶ نفر فاقد سرپرست موثر و یا بیماران روانی مجهول الهویه ارجاعی از مقامات قضایی می باشند.  
وی با اشاره به خدماتدهی بهزیستی به ۳۲۰ نفر در مراکز  روزانه توانبخشی گفت: همچنین مراکز ارائه خدمات توانبخشی در منزل بیماران روان از طریق تیم های تخصصی توانبخشی به حدود ۳۰۰ توانخواه در محل زندگی آنان، خدمات مورد نیاز را ارائه می نمایند.

مدیر کل بهزیستی استان مازندران افزود:  از دیگر خدمات سازمان بهزیستی که با هدف بهبود کیفیت زندگی بیماران روانی مزمن و حفظ حداکثر استقلال آنان در خانواده ارائه می گردد می توان به خدماتی چون پرداخت حق پرستاری و مددکاری افراد دارای معلولیت در خانواده، پرداخت کمک هزینه دانشجویی، پرداخت کمک هزینه ایاب و ذهاب معلولین، ارائه خرید خدمات توانپزشکی، پرداخت تسهیلات خوداشتغالی و کارفرمایی، مناسب سازی فضای فیزیکی محل سکونت، ارائه تجهیزات کمک توانبخشی در صورت نیاز و بهره مندی از مراکز مراقبت در منزل  اشاره نمود.
 وی با اشاره به سیاست سازمان مبنی بر کوچک سازی مراکز و ارائه بهینه خدمات مطابق با الگو های نوین توانبخشی مراقبتی، اذعان کرد: در حال حاضر یک خانه حمایتی توانبخشی ویژه بیماران روانی مزمن در استان با هدف توانمندسازی و فراهم نمودن بستر زندگی مستقل و بازگشت توانخواهان به جامعه در حال ارائه خدمات می باشد و اولین خانه حمایتی بیماران روان ویژه خانم ها در غرب استان نیز در حال تاسیس می باشد.
دکتر گوهردهی با اشاره به هفته سلامت روان اضافه کرد: این ایام فرصتی است تا با نگاه مجدد و بهره گیری از سرمایه های موجود و هم  افزایی بیشتر در قالب برنامه های منسجم و کلان همراه با سایر سازمان های ذی ربط در مسیر اعتلای سلامت روانی و اجتماعی جامعه هدف گام های موثرتری برداریم.

کد خبر 24339

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 10 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد