نشست وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی با نمایندگان موسسات فعال در حوزه ناشنوایان سراسر کشور بصورت ویدئو کنفرانس برگزار شد

نشست ویدئوکنفرانسی دکتر محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دکتر وحید قبادی دانا، معاون وزیر و رییس سازمان با نمایندگان موسسات فعال و مدیران تشکل های صنفی ناشنوایان سراسر کشور برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل بهزیستی مازندران دکتر وحید قبادی دانا، رئیس سازمان بهزیستی کشور در آستانه روز جهانی افراد ناشنوا، ناشنوایان را بزرگترین اقلیت در میان جامعه افراد دارای معلولیت، عنوان کرد و گفت : یک میلیون و ۵۴۴ هزار نفر دارای معلولیت تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند که ۲۳۸ هزار نفر آنها دارای معلولیت ناشنوایی بوده و از میان آنها ۱۴۰ هزار نفر دارای معلولیت شدید وخیلی شدید هستند.

قبادی دانا غربالگری ژنتیک را پیش از تولد و غربالگری نوزادان زیر یک تا سه ماهه را یکی از اقدامات مهم بهزیستی در جهت شناسایی اختلالات ناشنوایی دانست و تصریح کرد: نقص‌های مادرزادی مخفی با انجام غربالگری‌های لازم قابل شناسایی است اما بین ۲ تا ۴ هزار نفر از موالید زنده مشکل کم‌شنوایی شدید دارند که ۲۵ درصد موارد علت شناخته، ۲۵ درصد مشکلات زایمان، مصرف دارو و ... و ۵۰ درصد شامل موارد ژنتیکی هستند.

رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به انجام مشاوره ژنتیک و آزمایش های رایگان برای خانواده های دارای دو عضو معلول تحت پوشش بهزیستی، بیان کرد: بررسی ژنتیکی افراد در خانواده‌های در معرض خطر بسیار مهم است و سازمان بهزیستی در ادامه فعالیت های خود تمام افراد دارای معلولیت و خانواده آنها را از لحاظ مشکلات ژنتیکی بررسی و مشاوره کرده و اگر نیاز باشد آزمایشات ژنتیکی به صورت رایگان انجام می‌شود.

دکتر قبادی دانا با اشاره به هزینه های آموزش مهارت‌های ارتباطی در مراکز شنوایی سنجی و گفتار درمانی خاطرنشان کرد : در راستای اجرای ماده ۶ قانون جامع حمایت از حقوق معلولین در تلاشیم تا با رایزنی های انجام شده با وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، سازمان برنامه و بودجه و بیمه سلامت، هزینه های اینچنینی را تحت پوشش بیمه های پایه قرار دهیم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور ضمن تقدیر ویژه از مترجمین زبان ناشنوایان به‌عنوان زبان گویای این قشر از جامعه تصریح کرد : یکی از موضوعات حائز اهمیت برای افراد ناشنوا آن است که مترجمین این زبان از علائم متفاوت استفاده می‌کنند اما طی توافقاتی که شده امیدواریم همه از زبان اشاره واحد ایرانی بهره‌مند شوند و زبان اشاره ایرانی به رسمیت شناخته شود .

در ادامه این جلسه نمایندگان انجمن ناشنوایان استان‌ها به بیان دغدغه ها و موانع موجود در برخورداری از امکانات جامعه پرداختند که مهمترین آنها استفاده از مترجم زبان اشاره استاندارد در اماکن عمومی و برنامه های صدا و سیما، کمک هزینه ودیعه مسکن، هزینه های مربوط به تحصیل، طراحی و اختصاص پلاک ویژه ناشنوایان، اشتغال و حل معضل بیکاری و نیز نظارت بر اجرای قانون تخصیص سه درصد از سهمیه استخدام ادارات دولتی به افراد دارای معلولیت بود.

در پایان دکتر«محمد شریعتمداری»وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی در نشست صمیمانه با اشاره به مشکل ناشنوایی سیستماتیک در برخی نهاد های عمومی کشورگفت:ناشنوایی سیستماتیک به مراتب آسیب زننده تر از ناشنوایی جسمی است.

وی زبان اشاره را برخاسته از دل سکوت ناشنوایان عنوان کرد و افزود: قدرت برقراری ارتباط از سوی یک فرد ناشنوا در حوزه ای از فعالیتهایش،محدودیتی است که باید دو طرفه حل شود و همانطور که در مسافرت به یک کشور خارجی به زبان آن کشور نیازمندیم،در ارتباط با ناشنوا هم باید زبان اشاره را به کار بگیریم.

دکتر شریعتمداری گفت:نظام آموزش و پرورش کشور می تواند در مجموعه خودش،مردم ایران را با برخی مفاهیم اساسی که نیاز روزمره جامعه است،مجهز کند و این زبان می تواند زبان عامه مردم نیز باشد.

وی افزود:اگر توسعه فرهنگ آموزش زبان اشاره و به رسمیت شناخته شدن آن،نیازمند قانون است از همینجا اعلام آمادگی می کنم که متن قانون و یا لایحه ای که توسط رئیس سازمان بهزیستی تهیه شود را به جلسه هیأت وزیران ببرم و برای تصویب آن تلاش کنم تا« مرجع قانونی» پیدا کند و این کار تحولی بزرگ و کاری پایه ای است که کشور ما تا سالها از آن بهره مند می شود.

وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی توسعه غربالگری شنوایی را کار بزرگی دانست و از همه کسانی که در گذشته باعث محقق شدن آن تلاش کرده اند تشکر کرد و افزود:پوشش ۹۰ درصدی غربالگری شنوایی نوزادان زنده متولد شده و کاشت حلزون شنوایی اقداماتی است که هر چند منجر به شنوا شدن کودک نشود اما کمک هایی که در زمان طلایی به نوزاد می شود،او را برای زندگی  آینده  مجهز به مهارت هایی می کند.چنان که امروز،۲۳۰۰نفر از ناشنوایان ما با تکیه بر دیگر مهارت های خود به دانشگاه راه یافته و در رشته های خوبی تحصیل می کنند.

دکتر شریعتمداری موضوع« مناسب سازی» را نیازمند ترجمه دانست و افزود:لازم است که این امر برای تمامی اعضای نظام اجرایی کشور ترجمه شود که مفهوم مناسب سازی برای نابینا علایم شنوایی و برای ناشنوا علایم بینایی و...و همانطور که در جاده ها علایم ایمنی نصب می شود،علایم دیداری و دیجیتال و ابزارهایی که برای حضور عادی ومستقل فرد ناشنوا در جامعه به او مهارت می دهد،مورد استفاده قرار گیرد.

وی افزود تمام تلاش و هم و غم ما این است که ضعف های جامعه برای ارتباط با ناشنوایان را مرتفع کنیم.

وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی محدودیت تعداد مترجمین زبان اشاره را در کشور قابل توجه دانست و افزود:یکی از سیاست های بهزیستی باید تلاش گسترده برای افزایش تعداد مترجمان و به کار گیری آنها در تمامی نهادهای کشور باشد.و به جای شعار «هر ناشنوا، یک مترجم» هر دستگاه اجرایی یک مترجم را مورد توجه قرار دهیم.

وی در خصوص پیگیری موضوع اشتغال جامعه ناشنوایان از تشکیل یک کمیته خبر داد و افزود:این کمیته از مسئولان سازمان های مختلف وزارتخانه تشکیل شده است و نخستین جلسه آن هم در همین هفته برگزار می شود.هدف آن بررسی امکانات موجود برای اشتغال جامعه ناشنوایان با همین اوضاع و در امسال است تا بتوانیم قدمی برای این عزیزان برداریم.

حلقه وصل ما و جامعه ناشنوایان باشید

دکتر شریعتمداری در خصوص تشکل ها و انجمن های ناشنوایان در کشور نیز گفت:از مهمترین نیازهای ما در کل جامعه،وحدت و یکپارچگی است و در یک جامعه کوچکتر  مثل ناشنوایان نیز به این وحدت و صمیمیت نیاز بیشتری داریم.اگر بتوانید یک «نماینده ملی»و یک اتحادیه از کل جامعه ناشنوایان ایران ،داشته باشید خوب است اما  لزوما به معنای منهدم کردن تشکل هایی که گاه قدمت چهل ساله دارند،نیست.همچنین لازم است که این فرهنگ وحدت در جامعه گسترش یابد و این انجمن ها حلقه وصلی برای ارتباط ما با جامعه ناشنوایان باشد و موضع آنها ائتلافی باشد نه اختلافی.

وی مهربانی و بامعرفتی را دو صفت زیبای جامعه ناشنوایان دانست و تاکید کرد:این موضوع به تجربه برایم ثابت شده و حرف دل من است و اطمینان دارم یک دختر این جامعه کوچک،در آینده همسر و مادری مهربان برای یک زندگی خواهد بود که از بسیاری از دخترانی که با زبان صوت،سخن می گویند بهتر و والاتر زندگی را اداره می کند،چون مهربانی از ویژگی‌های خاص این جامعه است.

وی در پایان سخنانش،تکرار جلساتی از این دست را ضروری خواند و افزود:سعی می کنم تا در تمامی جلسات شما حاضر شوم و صدای شما را بشنوم.من فریاد زبان سکوت شما را شنیدم و امیدوارم نماینده خوبی از سوی شما باشم و به مراجع ذی ربط منتقل کنم.

کد خبر 23688

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 4 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد