۳۵ درصد کودکان زیر ۶ سال چهارمحال و بختیاری در طرح تنبلی چشم ارزیابی شدند

شهرکرد- ایرنا- معاون پیشگیری بهزیستی چهارمحال و بختیاری گفت: از ابتدای اجرای طرح غربالگری تنبلی چشم(آمبلیوپی) تاکنون ۳۵ درصد کودکان زیر ۶ سال برای معاینه به پایگاه‌های سنجش مراجعه و ارزیابی شدند.

مهشید سلیمانی روز سه‌شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه جامعه هدف کودکان سه تا ۶ سال استان حدود ۶۰ هزار کودک است، گفت: به دلیل شیوع ویروس کرونا و استرس خانواده‌ها، مراجعه به پایگاه‌های سنجش بینایی در استان کمرنگ شده است.

به گفته وی، اجرا این طرح که از ۱۵ تیرماه شروع و تا ۱۵ مهرماه در مراکز و پایگاه‌های سنجش بینایی با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در حال اجراست و جای نگرانی برای حضور بچه‌ها در این پایگاه‌ها وجود ندارد.

وی با تاکید بر اینکه سن طلایی شناسایی و پشگیری از تنبلی چشم سه تا ۶ سال است، اظهار داشت: امسال طرح غربالگری تنبلی چشم به دلیل شیوع ویروس کرونا تنها به وسیله دستگاه انجام می‌شود و از E چارت استفاده نمی‌شود.

معاون پیشگیری بهزیستی چهارمحال و بختیاری گفت: استفاده از ماسک برای کودکان در زمان حضور در پایگاه الزامی است و از تجمع خانواده‌ها به همراه کودک در مکان اجرای طرح جلوگیری می‌شود.

وی به ضدعفونی کردن محل اجرای طرح و همچنین صندلی‌ها قبل از ورود کودک به محل اجرای طرح اشاره کرد و گفت: تمام دستورالعمل‌های بهداشتی و ضدعفونی و گندزدایی محل به خوبی رعات می‌شود.

سلیمانی افزود: سال گذشته پارسال در طرح غربالگری تنبلی چشم ۵۰ هزار و ۹۷۳ کودک سنجش شدند که از این تعداد سه هزار و ۵۶۳ کودک مشکوک به اختلالات بینایی شناسایی بودند.

به گفته وی،  پس از معاینات تخصصی یکهزار و ۹۹۱  کودک دچار اختلال بینایی تشخیص داده شدند و برای چهار درصد کودکان مبتلا به تنبلی چشم نیز کمک هزینه تهیه عینک از سوی بهزیستی استان پرداخت شد.

وی گفت: امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا تمام ادارات بهزیستی شهرستانها به عنوان پایگاه تنبلی چشم هستند.  

تنبلی چشم یا آمبلیوپی که در حدود سه درصد افراد دیده می‌شود، زمانی رخ می‌دهد که چشم در دوره کودکی دید طبیعی نداشته باشد.

این اختلال که به طور معمول در یک چشم دیده می‌شود به دلیل اختلال دید چشم تنبل بر اثر عوامل مختلف نظیر عیوب انکساری (دوربینی،  نزدیک بینی، یا آستیگماتیسم)،  انحراف چشم (لوچی یا استرابیسم)، یا نبود شفافیت مسیر بینایی ناشی از عواملی مانند آب مروارید، کدورت قرنیه، یا افتادگی پلک رخ می‌دهد.

کد خبر 22856

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 8 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد