تعریف و اجرای ده ها فعالیت و طرح جدید بهزیستی آذربایجان شرقی در دولتهای یازدهم و دوازدهم

مدیر کل بهزیستی آذربایجان شرقی در تشریح عملکرد دولتهای یازدهم و دوازدهم از اجرای ده ها فعالیت و طرح جدید در سازمان بهزیستی و اداره کل بهزیستی استان در راستای رفع نیازهای اساسی جامعه هدف در دولت های یازدهم و دوازدهم خبر داد.

دکتر فرگل صحاف با اشاره به اینکه مراکز مثبت زندگی از آخرین طرحهای سازمان بهزیستی در راستای ارتقاء سطح کیفی خدمات و دسترسی آسان مددجویان به خدمات در حال ارائه توسط این اداره  کل می باشد، اظهار داشت: موافقت اصولی ۱۳۰ نفر از متقاضیان مراکز صادر شده و دوره های آموزشی مورد نیاز نیز برگزار شده است.

وی برخی از اهم فعالیت های انجام شده را به شرح ذیل بیان کرد :

تهیه و تدوین سند جامع کنترل و پیشگیری از خشونت در استان

فرگل صحاف با اشاره به فعالیت های مختلف نوین در حوزه  پیشگیری گفت: برای نخستین بار پیمایش رصد آسیب های اجتماعی در سال ۹۷ انجام شده و  براساس نتایج به دست آمده و آسیب های شناسایی شده و علاوه بر تدوین بسته آموزشی مهارت های زندگی منطبق با بوم استان، پیش نویس سند جامع کنترل و پیشگیری از خشونت در استان تهیه و تدوین شد.

مراکز توانمند سازی و جامعه پذیری بهبود یافتگان (صیانت اجتماعی)

مدیر کل بهزیستی استان در ادامه سخنان خود مراکز جامع درمان و بازتوانی اعتیاد مبتنی بر تداوم درمان  را از دیگر طرح های نوین بهزیستی استان در دولت یازدهم عنوان کرد و افزود: این مرکز در راستای تکمیل چرخه درمان و پیوند مجدد و اثر بخش بهبود یافتگان اعتیاد برای نخستین بار در استان راه اندازی شد و بهبود یافتگان می توانند، با حرفه آموزی و ارتقاء سطح مهارت های شغلی خویش زمینه ورود دوباره به خانواده و جامعه را فراهم کنند.

فعالیت ۱۷ مرکز اورژانس اجتماعی در استان

دکتر فرگل صحاف در ادامه گزارش ابراز داشت : در راستای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی تعداد مراکز اورژانس اجتماعی استان را از ۵ مرکز به ۱۷ مرکز در شهرستان های بالای ۵۰ هزار نفر افزایش داده ایم  و فقط در سال گذشته ۱۸ هزار و ۲۳۶  تماس از سوی شهروندان با اورژانس اجتماعی برقرار شده است که این مراکز  در زمینه کودک آزاری، همسر آزاری، سالمند آزاری و پیشگیری از آسیب های اجتماعی فعالیت می نمایند.

وی فعالیت ۱۹ پایگاه خدمات اجتماعی در ۱۸ شهرستان را از سایر فعالیتهای این اداره کل برشمرد و افزود : این پایگاه ها در زمینه کنترل و کاهش آسیب های اجتماعی فعالیت می نمایند که در این مراکز افراد در معرض آسیب و آسیب دیده سکونت گاه های غیررسمی  شناسایی و خدمات روانشناختی به آنان ارائه می شود و در صورت نیاز به مراکز اورژانس اجتماعی و سایر ارگانهای ذیربط ارجاع داده می شوند.

پوشش ۱۰۰ درصدی روستاهای استان در برنامه  CBR(توانبخشی مبتنی بر جامعه)

صحاف با اشاره به اجرای برنامه CBR افزود: در راستای شناسایی معلولین در روستاها در برنامه   CBR (توانبخشی مبتنی بر جامعه)، کلیه روستاهای استان در این طرح تحت پوشش قرار گرفتند و با جستجوی خانه به خانه کلیه معلولین استان به تعداد ۱۷ هزار و ۸۹۳ نفر شناسایی شدند و خدمات تسهیل گری با توجه به نوع و شدت معلولیت به آنان ارائه می شود.

تشکیل جلسات شورای سالمندان

مدیر کل بهزیستی استان اظهار داشت: در راستای تکریم سالمندان، جلسات شورای سالمندان بهزیستی از سال ۱۳۹۶ در مرکز  و شهرستان های استان برگزار می شود و کلیه مشکلات و مسائل مرتبط با سالمندان در این جلسات مورد برسی قرار می گیرد.

صحاف با بیان بالا بودن امید به زندگی در استان افزود: ۲۶ هزار و ۳۷۰ نفر سالمند واجد شرایط بالای ۶۰ سال تحت پوشش این اداره کل قرار دارند.

راه اندازی مراکز حمایتی- آموزشی کودک و خانواده از سال ۹۶

مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی راه اندازی مراکز حمایتی- آموزشی کودک و خانواده جهت ساماندهی کودکان کار و خیابانی از سال ۹۶ را از اهم فعالیتهای این اداره کل عنوان  کرد و افزود: با تلاشهای این مرکز تعداد کودکان کار و خیابانی به حداقل رسیده است و در دوران شیوع بیماری کووید 19 برای حمایت از این کودکان بسته های رفاهی و بهداشتی توسط خیرین استان در بین آنان توزیع شد.

دکتر صحاف گفت: در این مرکز کودکان کار و خانواده های آنان تحت حمایت بوده و علاوه بر بهره مندی از  خدمات آموزشی-رفاهی ، مهارتهای زندگی نیز به آنان آموزش داده شده و در کنار توزیع بسته های حمایتی بین این قشر ، برنامه ها ی ویژه ی مناسبت های ملی و مذهبی در این مرکز برگزار می شود.

بهره مندی ۱۰۰ فرزند بهزیستی  از کمک هزینه تحصیل و شهریه

مدیر کل بهزیستی آذربایجان شرقی با اشاره به تلاش این اداره کل جهت  ارتقا سطح تحصیلات فرزندان تحت پوشش ابراز داشت : تاکنون صد فرزند دانشجوی این اداره کل از خدمات پرداخت کمک هزینه تحصیل و شهریه دانشگاه آزاد استفاده نموده اند.

 ۱۹۱۰ کودک تحت سرپرستی اداره کل بهزیستی آذربایجان شرقی قرار دارند

مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی از سرپرستی ۱۹۱۰ کودک توسط اداره کل بهزیستی آذربایجان شرقی خبر داد.

دکتر صحاف با بیان اینکه ۳۱۰ نفر از این کودکان در ۲۵ خانه کودک و نوجوان و شیرخوارگاه این اداره کل نگهداری می شوند افزود ؛ ۱۶۰۰ نفر از این کودکان نیز در خانواده جایگزین که جزو بستگان درجه 1و 2و 3 می باشند  با پرداخت امداد ماهیانه نگهداری می شوند.

وی همچنین از واگذاری بیش از ۲۸۰ کودک به فرزندخواندگی طی هفت سال اخیر خبر داد.

بهره مندی بیش از ۵۶ هزار کودک از یک وعده غذای گرم

فرگل صحاف از بهره مندی بیش از ۵۶ هزار کودک روستایی از یک وعده غذای گرم در روستا مهدهای استان در چهار سال منتهی به ۹۸ خبر داد.

مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی با بیان فعالیت بیش از ۵۰۰ روستا مهد در استان افزود: این طرح با همکاری بهداشت و بهزیستی استان با هدف پیشگیری از سوء تغذیه کودکان روستا مهدها اجرا  می شود و هر ساله ارزیابی میزان تاثیر این طرح توسط بهداشت سنجیده می شود.

وی با بیان ایجاد و گسترش ۶۵ مهدکودک در مناطق حاشیه و آسیب زا ، آموزش ۴۸۰۰ مربی، موسس و مسئول فنی را یادآور شد و با اشاره به توسعه و تجهیز هشتاد روستا مهد در سطح  استان ، افزود: ۲۲ آدینه مهد در سطح استان نیز پایدار سازی و تجهیز شده است و ۶۰۰ کودک نیز از اعتبارات سه دهک پایین درآمدی و نیازمند جهت ثبت نام استفاده نموده اند.

صدور ۸۹۰ کارت معافیت برای فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار

مدیرکل بهزیستی استان از صدور کارت معافیت برای یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار تحت پوشش این اداره کل خبر داد.

دکتر صحاف با بیان اینکه ۲۲ هزار و ۹۸۳ نفر از زنان سرپرست خانوار تحت پوشش معاونت امور اجتماعی این اداره کل قرار دارند ابراز داشت : علاوه بر حمایت تحصیلی از ۳ هزار و ۲۸۲ نفر از فرزندان دانش آموز زنان سرپرست خانوار تحت پوشش، به ۸ هزار ۹۱۲ نفر از زنان سرپرست خانوار تحت پوشش در ۵۳ مرکز غیردولتی شهرستانهای استان خدمات حمایتی  ارائه می شود.

وی اظهار داشت : بیش از صد تن از زنان سرپرست خانوار ۲۱ گروه همیار تشکیل داده اند که ۳ هزار و ۷۷۱ نفر از آنان از خدمات بیمه ای تامین اجتماعی (شهری و روستایی) برخوردار هستند .

تصویب قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت

 مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی  از تصویب قانون حمایت از حقوق معلولان در  اسفند ماه ۱۳۹۶ در مجلس شورای اسلامی و ابلاغ آن توسط مقام محترم ریاست جمهوری به دستگاههای ذیربط خبر داد. در این قانون ضمن رفع چالش های پیشین ، نیازهای روز افراد دارای معلولیت ، تقویت ضمانت اجرایی قانون و به ویژه انطباق مفاد آن با کنوانسیون حقوق افراد دارای معلولیت بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است .

ارائه خدمات توانبخشی در منزل توسط مراکز ویزیت در منزل

فرگل صحاف خاطرنشان کرد : خدمات توانبخشی در منزل توسط مراکز ویزیت در منزل شامل ارزیابی و اقدامات پزشکی، فیزیوتراپی، کاردرمانی، گفتار درمانی، پرستاری، مددکاری و روانشناسی می باشد ؛ که متناسب با نیاز گروه هدف توسط تیم تخصصی و در محل زندگی فرد از طریق مراکز ارائه خدمات توانبخشی در منزل ارائه می شود.

همچنین در قالب طرح مراقبت در منزل خدمات ویژه به معلولان واجد شرایط این طرح توسط مراقبت در منزل ارائه می شود.

برقراری حق پرستاری و مددکاری افراد دارای معلولیت در خانواده

مدیرکل بهزیستی استان در ادامه گزارش خود خاطرنشان کرد : بر اساس نیاز جامعه هدف و با هدف تغییر رویکرد مراقبتی دراز مدت از مراکز شبانه روزی به ارائه خدمات توانبخشی و مراقبتی در منزل به سالمندان، معلولان و بیماران روانی مزمن  خدمات مراقبتی توانبخشی  خدمات مراقبت در منزل برای معلولان از دولت یازدهم ارائه می شود.

فرگل صحاف ادامه داد: در این برنامه با اعزام مراقب آموزش دیده به منزل، خدمات مراقبتی توانبخشی ارائه می شود و در واقع  این برنامه رویکرد جدیدی است که با استفاده از پتانسیل های موجود در جامعه و با اهداف تحکیم بنیان خانواده و نگهداری جمعیت هدف در کانون گرم خانواده ، صرفه جویی اقتصادی و کاهش هزینه های دولت و کاهش بار تقاضای استفاده از خدمات درازمدت مراکز شبانه روزی و ... خدمات را فراهم می سازد.

وی همچنین افزود : با هدف کمک به ارتقای سلامت فرد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید و معلولیت های چندگانه که قادر به انجام فعالیت های روزمره زندگی نمی باشد و نیازمند فردی به عنوان مراقب می باشد  و با هدف افزایش امکانات مراقبتی مورد نیاز وی،  به فرد یا سرپرست، همسر یا قیم ، به‌ صورت ماهیانه و الکترونیکی پرداخت‌ می‌شود.

خدمات ویژه سالمندان در مجتمع مسکونی

فرگل صحاف از ارائه خدمات ویژه سالمندان در مجتمع مسکونی خبر داد. این مجتمع ها با هدف ایجاد خانه های مراقبتی بصورت هتل آپارتمان برای آن دسته از سالمندانی که نیاز به دریافت خدمات مستمر پزشکی و توانپزشکی مراکز شبانه روزی توانبخشی مراقبتی ندارند و نیز زندگی مستقل  بدون داشتن مراقبت و کمک برای آنان دشوار می‏باشد ایجاد می‏ شود.

وی ابراز داشت : در این مراکز ساکنین مجتمع با برخورداری ازحق انتخاب درفضای همراه با آسایش، نظارت و صمیمیت، در محیط آرام خانوادگی، مطابق با استانداردهای بهداشت وسلامت از امکانات متناسب با وضعیت سالمندی بهره مند می‏ شوند.

 راه اندازی  مراکز اقامت موقت افراد دارای اختلال طیف اوتیسم

مدیر کل بهزیستی استان گفت : این مراکز به افراد دارای اختلال طیف اتیسم، خدمات آموزشی، توانبخشی ، هنری و تفریحی موقت چند ساعته یا چند روزه ارائه می دهند تا خانواده فرصتی را فارغ از مراقبت و رسیدگی به عضو دارای معلولیت با  فراغ بال به  امورات جاری خود  بپردازند .

تاسیس بنیاد فرزانگان

فرگل صحاف از  راه اندازی بنیاد فرزانگان در دولت یازدهم خبر داد و افزود : این مراکز  که به نوعی موسسه مردمی فرهنگی ، هنری و ورزشی سالمندان می باشند با هدف ایجاد روحیه شاداب و پرنشاط در سالمندان و ایجاد زمینه پرکردن اوقات فراغت و در نتیجه ارتقای سلامت جسمی ، روانی و اجتماعی و معنوی آنها صورت می پذیرد .

راه اندازی مراکز پشتیبانی شغلی

مدیر کل بهزیستی استان راه اندازی مراکز پشتیبانی شغلی را یکی دیگر از فعالیتهای چشمگیر این اداره کل در هشت سال اخیر عنوان کرد و ابراز داشت : هدف کارکردی تعریف شده این مراکز شناسایی افراد معلول متقاضی شغل و تامین شغل پایدار برای این افراد با کمک مربیان شغلی و با تکیه بر علائق و نیازهای فرد معلول متقاضی می باشد و درنهایت به دنبال توانمند سازی و استقلال  اقتصادی  و مالی فرد معلول به عنوان مبنای اصلی زندگی این افراد می باشد .

طرح پرداخت کمک هزینه وسایل بهداشتی ضایعات نخاعی و طرح خرید خدمت توانپزشکی بهزیستی استان ، ارائه خدمات توانپزشکی به معلولین تحت پوشش با تخصیص اعتبار از طریق خرید خدمت توانپزشکی و عقد قرارداد با مراکز فیزیوتراپی ، کاردرمانی ، شنوایی سنجی ، گفتار درمانی و بینایی سنجی دارای مجوز از وزارت بهداشت  یا ارائه خدمات مذکور در مراکز روزانه توانبخشی غیردولتی در شیفت بعد از ظهر  از سایر خدمات بهزیستی در ۸ سال اخیر می باشد.

کمیسیون پزشکی تشخیص نوع و تعیین شدت معلولیت بر اساس 

 International classification of functioning ,disability and health

مدیر کل بهزیستی آذربایجان شرقی  در پایان سخنان خود بر انجام کمیسیون پزشکی تشخیص نوع و تعیین شدت معلولیت بر اساس طبقه بندی بر پایه سطح بندی و بیان جزئیات مرتبط با ساختار تشریحی ، عملکرد فیزیولوژیک و تکالیف عملکردی در سطح فعالیتهای روزمره و مشارکت اجتماعی و نیز تعیین شدت مشکل می باشد که برآیند عدم کارکرد و محدودیت یا فقدان در هر سه سطح باعث ناتوانی و معلولیت خواهدبود که حدود ۸۱ درصد افراد واجد شرایط تاکنون موفق به دریافت کارت شناسایی معلولیت شده اند.

تشکیل کارگروه جهش تولید در اداره کل بهزیستی آذربایجان شرقی

مدیرکل بهزیستی استان در پایان گزارش خود تشکیل کارگروه جهش تولید در اداره کل بهزیستی آذربایجان شرقی در راستای هدفمند نمودن و برنامه ریزی متناسب معاونت مشارکتهای مردمی  جهت تحقق شعار سال در  زمینه اشتغال اقشار تحت پوشش را از سایر فعالیت های این اداره کل عنوان کرد.

کد خبر 22550

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 14 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد