بهزیستی در رسانه | سایه غول کرونا بر سر مهدهای کودک‌ قزوین

سایه غول کرونا بر سر مهدهای کودک‌ قزوین

سایه غول کرونا بر سر مهدهای کودک‌ قزوین

قزوین - ایرنا - شیوع بیماری کرونا در استان قزوین باعث شد تا ۱۱۰ مهدکودک با مشکلات اجاره مسکن، تعطیلی و بیکاری کارمندان مواجه شود و موانع بسیاری را پیش پای مادران و پدران شاغل قرار دهد.

از همان ابتدای شیوع بیماری کرونا در کشور، مهدهای کودک‌ به دلیل محلی پر خطر در زمینه ابتلا به این بیماری تعطیل شدند و مشکلات این نهادها رو به روز روند صعودی به خود گرفت.

از یک طرف بیکاری مربیان مهد کودک، از طرف دیگر مشکلات مادران و پدران شاغل که امکان سپردن کودکشان به مهد کودک فراهم نبود و در نهایت انباشت اجاره این مراکز باعث شد تا حمایت از مهاد کودک در اولویت کار دولت و ستاد ملی کرونا قرار گیرد.

به گفته مدیران مهدهای کودک هرساله در فصل تابستان هر مهد کودک بین ۴۰ تا ۲۰۰ کودک داشت که اکنون در هر کدام آن‌ها کمتر از چهار کودک نگهداری می شود.

با این حال پایین بودن میزان شهریه و همچنین افزایش مکان‌هایی به نام‌های غیر از مهد کودک که بازار این افراد را تحت شعاع قرار داده باعث شد تا اعضای کانون مهادهای کودک در استان قزوین از مسؤولان مطالبه گری کنند.

در شرایط کنونی دریافت تسهیلات و کمک به مشکلات مالی مهدهای کودک‌ مهم ترین خواسته ۱۱۰ مدیر مهد و سازمان بهزیستی است که در ادامه با جزییات بیشتری آشنا خواهید شد.

https://img9.irna.ir/d/r2/2020/06/15/3/157174962.jpg

پایین بودن شهریه و نبود یارانه حمایتی

الهه رافعی یکی از مدیران مهدهای کودک‌ استان قزوین گفت: مهاد کودک یک نهاد آموزشی است و بهترین زمان برای تربیت افراد قبل از دبستان است، اگر تربیت و آموزش در جامعه مهم است باید حمایت های لازم ایجاد کرد و امروز متاسفانه بار همه مسؤولیت‌ها در ایام کرونا به گردن این نهادها افتاده است.

فریده بابایی مدیر یک مهدکودک‌ در شهر قزوین گفت: درحالی که ۳۳ درصد افزایش حقوق و بیمه داشتیم، اما هنوز شهریه‌ مهدهای کودک‌ طبق ۶ ماه گذشته اعمال می‌شود؛ با شهریه ثابت ۳۲۰ هزار تومان فقط می توان حق بیمه یک پرسنل را پرداخت کرد و شهریه‌ها به قدری پایین است که امکان ادامه فعالیت وجود ندارد.

افخم اصلانها مدیر یک مهد کودک  دیگر گفت: متاسفانه مهدکودک همانند خانه سالمندان مشمول یارانه نیستند و این موضوع باعث شده تا این نهادها در برابر کوچکترین حوادث و بحران به تعطیلی کشانده شوند.

وی افزود: چون از اسفندماه سال ۹۸ تاکنون به علت بیماری کرونا هیچ درآمدی نداشتیم، بیشتر اقساط بازگشت خورده و به ضامن‌ها تماس گرفته‌اند که هرچه سریع‌تر قسط‌های بانکی تسویه شود، همه این‌ها در کنار پول آب و برق و گاز فشارها را روی مهاد کودک افزایش یابد.

نسرین نوری مدیر یکی از مهدکودک‌های استان قزوین گفت: مشکلات مهدکودک‌ها در مناطق حاشیه‌ای قزوین بیشتر از درون شهر است و شهریه‌های بسیار پایین باعث شده تا برای جذب مشتری پایین تر از تعرفه مصوب حرکت کنیم.

وی افزود: در شرایط کنونی بیشتر مهد کودک ها ۶ ماه کار می کنند و ۶ ماه دیگر باید از جیب خودشان هزینه ها را بپردازند که لازم است در سال جاری حمایت ویژه‌ای لحاظ کرد.

https://www.irna.ir/sd/6fcb1170920353260a0f454e56a8511caa6f0fe68485d54ed3f748f0101b08d119256a4abfe2581bbc3e9daf67bc354e.jpg

نهادهای متولی به صورت ویژه از مهاد کودک حمایت کنند

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین گفت:  تا قبل از شروع بیماری کرونا مشکلات مهدهای کودک‌ بیشتر در قالب فعالیت‌های غیرمجاز موسسات دنبال می‌شد، اما اکنون جنس و نوع مشکلات آن‌ها به علت شیوع بیماری کرونا تغییر کرده است.

مریم بیدخام با بیان اینکه کرونا مشکلات مهدکودک ها را افزایش داد و به بیکاری و رکود بیشتر دامن زده است، افزود: مهدکودک ها مطالبه دارند که از معافیت مالیاتی و تخفیفات سازمان صنعت، معدن و تجارت برخوردار شوند که این موضوع باید مورد توجه نهادهای متولی قرار گیرد.

وی تاکید کرد: مهاد کودک به عنوان مکانی تربیتی و آموزشی شناخته می ‌شوند و هیچ نهادی بدون مجوز بهزیستی حق دایر کردن مهد کودک را ندارد.

بیدخام یادآور شد: در اوج شیوع بیماری کرونا با اقشار مختلف اجتماعی مواجه بودیم که همگی به نوعی با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کردند، اما مهاد کودک به لحاظ اهمیت کاری باید بیشتر مورد توجه باشند.

مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین یادآور شد: اگر قرار است که تسهیلاتی برای آن‌ها در نظر گرفته شود، باید این این مشاغل جز رسته‌های آسیب دیده باشند که با پیگیری از تامین اجتماعی قزوین، این مشمول شدن وجود نداشت.

https://img9.irna.ir/d/r2/2020/07/14/3/157213563.jpg

بیکاری ۷۷۰ مربی مهدکودک در قزوین/۸۵ درصد مهدکودک‌ها استیجاری هستند

مدیرکل بهزیستی استان قزوین گفت:  متاسفانه امروز شاهد هستیم که دستگاه‌های اجرایی مختلفی مهد کودک دایر می‌کنند و در قالب بازی و شادی و خانه کودک به کارهای تربیتی در مهدکودک می‌پردازند.

علیرضا وارثی افزود: با چهار عدد وسیله بازی و دستگاه تفریحی نمی‌توان جای مهدکودک را پر کرد، چراکه نحوه تربیتی کودکان به لحاظ روانشناسی و علوم خاص مستلزم شرایط ویژه‌ای است.

وی با بیان اینکه نیروی انتظامی باید وارد این قضیه شده و با مهاد کودک غیرمجاز برخورد کند، اظهار داشت: اگر جلوی فعالیت چنین اماکنی گرفته نشود، در آینده نزدیک با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم خواهیم کرد.

وارثی به بیکاری ۷۷۰ مربی مهد کودک در استان قزوین به علت بیماری کرونا اشاره کرد و گفت: ۸۵ درصد مهدهای کودک‌ در استان قزوین مستاجر هستند و اجاره آن‌ها بین هشت تا ۱۵ میلیون تومان است، در شرایطی که امکان پرداخت اجاره این مهدکودک‌ها فراهم نباشد، مشکلات بیشتر می‌شود.

این مسؤول با بیان اینکه بانک قرض الحسنه مهر ایران قول داده تسهیلاتی به این افراد پرداخت کند، اظهار داشت: قرار بود به هر مدیر مهدکودک ۲۰ میلیون تومان با سود چهار درصد پرداخت شود و و بانک رفاه نیز قول داد که ۴۰ میلیون تومان تسهیلات بدهد که از این میان فقط ۱۷ نفر موفق شدند از این تسهیلات استفاده کنند.

وارثی بیان داشت: استان قزوین بیش از ۲۵ بانک دارد که اگر هر کدام به چهار مدیر مهدکودک تسهیلات بدهند، بخش اعظمی از مشکلات حل می‌شود.

https://img9.irna.ir/d/r2/2020/07/13/3/157213279.jpg

مهدکودک‌های قزوین می‌توانند ۲۰ میلیون تومان تسهیلات بگیرند

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار قزوین گفت: مهدکودک‌های قزوین می‌توانند با هدف جبران خسارت ناشی از بیماری کرونا در ۲ نوبت از صندوق کارآفرینی امید تسهیلات ۲۰ میلیون تومانی دریافت کنند.

منوچهر حبیبی با بیان اینکه مهاد کودک در مناطق حاشیه‌ای و محروم نیازمند حمایت بیشتری خواهند بود، اظهار داشت: بهزیستی موظف است با شناسایی مهدکودک‌های آسیب دیده در این مناطق نسبت به معرفی ۲۰ مهد برای دریافت حمایت‌های ویژه اقدام کند.

حبیبی با بیان اینکه برای بخشودگی مالیات و تامین اجتماعی مهاد کودک باید بهزیستی و دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قزوین مکاتبه داشته باشد، اظهار داشت: طبق مصوبات اخیر ستاد ملی کرونا مهاد کودک جز رسته‌های آسیب دیده هستند و می‌توانند از تسهیلات لازم برخوردار شوند.

معاون سیاسی استاندار قزوین تاکید کرد: مجوزهای مهدکودک حتما باید از سوی بهزیستی صادر شود و اگر مواردی وجود دارد که دستگاهی به احداث چنین نهادهایی اقدام کرده است، باید گزارش شود تا سریعا برخوردهای لازم صورت پذیرد.

نیم نگاه: توجه و حمایت از مهدکودک‌ها نه تنها مشکلات تربیتی و آموزشی کودکان را برطرف می‌سازد، بلکه بار عظیم مشکلات شغلی را از دوش مادران و پدران شاغل کم می‌کند و به نوعی مشکلات خانوادگی را کاهش می‌دهد.

مطالبه بازگشایی مهاد کودک در ایام شیوع بیماری کرونا از سوی مادران شاغل به عنوان یکی از مهم‌ترین موضوعات مطروحه در ستاد ملی کرونا بود  که لازم است در این رابطه موسسات مالی برای پرداخت تسهیلات به مهدکودک‌ها نگاه ویژه‌ای لحاظ کنند

کد خبر 20792

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 2 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد