از بهتر زیستن تا ارتقا سلامت اجتماعی

ایلام| سازمان بهزیستی ۲۴ تیرماه سال ۵۹ به عنوان سازمانی مستقل به منظور ارائه خدمات گسترده، فراگیر و منظم به نیازمندان و معلولان جامعه تاسیس و بعد از گذشته ۲۹ سال از تاسیس امروز جمعیت هدف برخوردار از خدماتش به بیش از پنج میلیون نفر افزایش یافته است.

به گزارش روابط عمومی بهزیستی ایلام، بهزیستی در ابتدای تاسیس سازمانی حمایتگر بود که برای حمایت از اقشار آسیب پذیر و معلولان به ابتکار شهید فیاض بخش تاسیس شد ولی امروز با انجام حدود ۲۰۰ ماموریت نه تنها به جامعه هدف بلکه به عموم مردم خدمت می کند.
همانگونه که معنی واژه بهزیستی بهتر زیستن است و سازمان بهزیستی نیز با ارایه خدمات مختلف و انجام فعالیتهای متنوع سعی در بهتر زیستن افراد جامعه داشته در برنامه ششم توسعه نیز ارتقا سلامت اجتماعی جامعه به این سازمان واگذار شده است.
*** سلامت اجتماعی و به زیستن مکمل یکدیگرند
مدیر کل بهزیستی ایلام در این خصوص معتقد است: به زیستن به این معنی است که خدمات گسترده ای به مردم ارایه تا روند زندگیشان بهتر و با کیفیت از گذشته شود.
زهرا همتی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با برقراری عدالت اجتماعی، رعایت حقوق شهروندی، ایجاد اعتماد عمومی و غیره سلامت اجتماعی در جامعه ایجاد و بهتر زیستن در جامعه ای که دارای سلامت است اتفاق خواهد افتاد.
وی گفت: در جامعه ای که سلامت اجتماعی در آن وجود نداشته باشد بهتر زیستن نیز به خطر افتاده و هرچقدر در این زمینه تلاش شود نتیجه ای محقق نخواهد شد.
وی در تعریف سلامت اجتماعی گفت: این مساله به معنی داشتن جامعه ای بدور از فقر، خشونت، تبعیض جنسیتی، درآمد عادلانه، دسترسی کامل مردم به خدمات، داشتن امید، حفظ هنجارهای اجتماعی و غیره است.
به گفته مدیر کل بهزیستی ایلام، در چنین جامعه ای فرد احساس امنیت کرده و این مساله موجب افزایش سرمایه اجتماعی و افزایش کمیت و کیفیت تعامل افراد به واسطه اعتماد به یکدیگر خواهد شد.

***محورها و مولفه های جامعه سالم به اجماع نیاز دارد
وی اظهار کرد: اگرچه بهزیستی خدمات مختلفی برای بهتر زیستن افراد جامعه تاکنون ارایه کرده و فعالیتهای گسترده ای داشته و امروز نیز به عنوان متولی سلامت اجتماعی مورد توجه قرار دارد.
وی گفت: محورها و مولفه های جامعه سالم نیازمند توافق نظر و اجماع بوده و باید شاخص های مناسبی در این زمینه وجود داشته باشد.
وی اظهار کرد: بهزیستی خدمات گسترده ای را در حوزه های توانمندسازی، پیشگیری، اجتماعی و غیره را در طول سال انجام می دهد که این مداخلات می تواند به ارتقا سلامت اجتماعی جامعه کمک کند.
مدیر کل بهزیستی ایلام بیان کرد: اقدام برای کاهش آسیبهای اجتماعی در واقع به سلامت اجتماعی جامعه کمک می کند.
وی از جمله اقدامهای این سازمان برای ارتقا سلامت اجتماعی جامعه را تقویت ساختار خانواده ها با ارایه آموزشهای مختلف عنوان کرد و گفت: سلامت خانواده یکی از مولفه های مهم برای ارتقا سلامت اجتماعی جامعه است.
وی توانمندسازی توانخواهان و برخورداری این قشر از حقوق شهروندی را دیگر از برنامه های این سازمان برای ارتقا سلامت اجتماعی جامعه عنوان کرد.
همتی به مقوله مهم افزایش حس اعتماد مردم به این سازمان اشاره کرد و گفت: این سازمان با راه اندازی مراکز حمایتی نظیر خانه های سلامت، خانه امن و غیره تلاش دارد تا با افزایش حس اعتماد بین مردم سرمایه اجتماعی جامعه را افزایش دهد.
وی مداخله در آسیبهای اجتماعی نظیر طلاق، کودک آزاری، همسر آزاری و غیره، پیگیری قوانین مربوط به توانخوهان، حمایت از اقشار آسیب پذیر، مصون سازی کودکان از اعتیاد، اضطراب، سوء تغذیه و غیره، کنترل نرخ معلولیت و شناسایی معلولان و ارایه خدمات به این قشر و … را از دیگر اقدام های این دستگاه برای ارتقا سلامت اجتماعی برشمرد.
*** احساس مسئولیت اجتماعی مردم باید تقویت شود
به عقیده وی، هرچند که کاهش انحرافهای اجتماعی و رفتارهای مغایر با قانون و هنجار شکن در جامعه به سلامت اجتماعی کمک خواهد کرد ولی این مساله به تنهایی کافی نیست و مردم نیز باید نسبت به تاثیرهای آسیبهای اجتماعی حساس شوند.
وی گفت: چنانچه احساس مسئولیت اجتماعی در بین مردم نهادینه شود بدون شک تاثیر آن ابتدا برای خود فرد بوده و سپس برای جامعه اثرگذار است.
وی اظهار کرد: برای رسیدن به جامعه ای سالم باید احساس مسئولیت اجتماعی نیز در کنار سایر عوامل رشد پیدا کند.
*** بهزیستی به تنهایی امکان تحقق ارتقا سلامت اجتماعی را ندارد
مدیر کل بهزیستی ایلام گفت: این دستگاه به تنهایی امکان تحقق شاخص های ارتقا سلامت اجتماعی را ندارد چراکه مسئولیت احیای مولفه های یک جامعه سالم تنها بر عهده بهزیستی نیست.
وی گفت: هر دستگاهی اعم از دولتی و غیر دولتی باید وظایف خود را در راستای بوجود آمدن جامعه ای سالم و تحقق سلامت اجتماعی انجام داده تا با یک عزم عمومی به هدف مورد نظر دست یافت.
۲۲ لغایت ۲۸ تیرماه به عنوان هفته بهزیستی نامگذاری شده است.
شعار امسال هفته بهزیستی به زیستن در گام دوم، شفافیت، توانمندسازی و ارتقا سلامت اجتماعی نامگذاری شده است.
پایان/

کد خبر 1928

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 10 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد