اجرای قانون حمایت از معلولان نیازمند اعتبار ۱۵ هزار میلیاردی است

رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه اختصاص بودجه ۱۳۰۰ میلیاردی برای اجرای قانون حمایت از معلولان با وجود نیاز ۱۵ هزار میلیاردی بسیار ناچیز است، گفت: کمبود بودجه اجرای قانون حمایت از معلولان در سال ۹۹ را با چالش جدی مواجه می‌کند.

وحید قبادی دانا در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت ، با اشاره به ضرورت اجرای قانون جامع حمایت از معلولان، گفت: برآورد ما برای اجرای قانون حمایت از معلولیت در سال ۹۹ از محل انجام وظایف محوله قانون به سازمان بهزیستی ۱۵ هزار میلیارد تومان بوده در حالی‌که در لایحه بودجه دولت تنها ۱۳۰۰ میلیارد تومان و ۸.۵ درصد میزان برآورد، پیش‌بینی شده است.

کمبود بودجه اجرای قانون حمایت از معلولان در سال ۹۹ را با چالش جدی مواجه می‌کند

قبادی دانا ادامه داد: با توجه به میزان بودجه پیش‌بینی شده برای اجرای قانون حمایت از معلولان در سال ۹۹ با چالش جدی مواجه خواهیم بود. بر همین اساس از نمایندگان مجلس درخواست دارم تا در کمیسیون تلفیق و صحن علنی مجلس در جهت افزایش بودجه قانون جامع حمایت از معلولان ما را یاری کنند تا بتوانیم بخش‌هایی از این قانون را در سال ۹۹ اجرایی کنیم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به میزان اجرایی شدن قانون جامع حمایت از معلولان از زمان تصویب تاکنون، اظهار کرد: بخش‌هایی از قانون که نیاز به تامین بودجه نداشته و یا با بودجه اندک قابل اجرا در مواد مختلف قانونی عملیاتی شده است.

کمیته پیگیری  اجرای قانون حمایت از معلولان با حضور معاون اول رئیس جمهور تشکیل شده است

وی، بخش‌هایی از قانون جامع حمایت از معلولان که مربوط به مطالبه‌گری از سازمان‌ها و دستگاه‌ها بوده انجام شده است، اظهار کرد: کمیته پیگیری و هماهنگی اجرای قانون با حضور معاون اول رئیس جمهور تشکیل شده و همچنین مطالبه سازمان بهزیستی برای اجرای قانون جامع حمایت از معلولان از وزارتخانه‌های مختلف انجام شده است، از طرفی کمیته مناسب‌سازی سازمان بهزیستی با حضور دستگاه‌های مختلف در حال انجام و برگزاری است.

بیمه خدمات توانبخشی برای افراد دارای معلولیت اجرایی می‌شود

قبادی‌دانا، با بینا اینکه سازمان بهزیستی تلاش کرده تا ماده ۶  قانون جامع حمایت از معلولان در خصوص بیمه خدمات توانبخشی برای افراد دارای معلولیت اجرایی شود، تصریح کرد: اختصاص مبلغی برای بیمه خدمات توانبخشی افراد دارای معلولیت برای اولین بار با هدف بهوبد وضعیت جسمی معلولان توسط سازمان برنامه بودجه انجام شده که جای تشکر  و قدردانی دارد. در صورت تحقق این مبلغ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکلف به پوشش بیمه و ارائه خدمات توانبخشی به افراد دارای معلولیت می‌شود.

 قبادی دانا با اشاره به چالش‌های اصلی اجرای قانون حمایت از معلولان، افزود: اجرای ماده ۲۷ این قانون در رابطه با حق معیشت افراد دارای معلولیت در سال ۹۹ به  ۹۸۰۰ میلیارد تومان بودجه نیاز دارد، در حالی که اگر مبلغ بودجه‌ای که برای اجرای قانون حمایت از معلولان در بودجه امسال همان ۱۳۰۰ میلیارد تومان باشد، برای اجرای ماده ۲۷ تنها رقمی حدود ۳۵۰ میلیارد تومان خواهیم داشت. اما علیرغم کمبودهای اعتباری اجرای این ماده را شروع کردیم به نحوی که خانواده‌هایی که دارای فرد با معلولیت شدید و خیلی شدید هستند و با توجه به آزمون وسع در دهک‌های ۱،۲،۳ و پایین قرار دارند علاوه بر مستمری ماهانه، هر سه ماه بین ۳۶۰ تا ۴۸۰ هزار تومان پرداخت می‌شود.

افزایش ۲.۵ برابر حق پرستاری معلولان ضایعه نخاعی 

رئیس سازمان بهزیستی کشور، با اشاره به اجرای ماده ۷ قانون جامع حمایت از معلولان در رابطه با حق پرستاری از معلولان دارای ضایعه نخایی، خاطرنشان کرد: حق پرستاری از معلولان داری ضایعه نخایی که ۲۷ هزار خانوار را شامل می‌شوند، درگذشته ماهانه ۲۰۰ هزار تومان بوده که امروز با افزایش ۲.۵ برابری ماهانه ۵۵۴ هزار تومان پرداخت می‌شود.

وی، در رابطه با میزان یارانه پرداختی به مراکز نگهداری شبانه روزی بهزیستی، گفت: مبلغ پرداختی یارانه‌ها به مراکز نگهداری شبانه‌روزی ۶۴۰ هزار تومان بود با تامین اعتبار به ۹۲۰ هزار تومان افزایش پیدا کرد و این مبلغ برای برای افراد مجهول الهویه و افراد فاقد سرپرست موثر به یک میلیون و ۴۰ هزار تومان بوده که پایان هر ماه به کارت مدیرعامل یا مسئول مرکز واریز می‌شود.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه با شروع تخصیص بودجه قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت گشایش‌هایی ایجاد می‌شود، تصریح کرد: همواره تلاش می‌کنیم مبلغ‌های تخصیص یافته را با اولویت طبقات و افراد نیازمندتر آغاز کرده و سپس با افزایش تخصیص اعتبارات به سایر گروه‌هایی که در جامعه معلولان حضور داردن رسیدگی کنیم. /

کد خبر 11748

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد