سوالات متداول درخصوص فرزندپذیری

پاسخ به سوالات متداول درخصوص فرزندپذیری بدین شرح است:

شرایط لازم برای فرزند پذیری چیست؟

۱‏- ایرانی، مسلمان، متعهد و معتقد به مبانی اعتقادی و اسلامی، فاقد سوء پیشینه کیفری، مشهور به حسن اخلاق و دارای ‏انسجام و توانایی و مهارت کافی در پرورش کودکان باشد.‏
تبصره: برای فرزندان اقلیت های دینی و مذهبی خانواده متقاضی از همان اقلیت باشد.‏

‏۲- با توجه به سن و جنس فرزند و مدت نگهداری، خانواده متقاضی می‌بایست نسبت به ایجاد زمینه‌های محرمیت اقدام نموده ‏و به اصول دقیق موازین شرعی و پرورش اسلامی متعهد باشد و بدان عمل نماید.‏

‏۳- برخورداری اعضاء خانواده از سلامت روان و سلامت جسمانی در حد ایفای نقش مسئولیت نسبت به فرزندان و حفظ ‏حقوق آنان ضروری است.‏

‏۴- بستگان سببی و نسبی کودک در صورت واجد شرایط بودن در اولویت تحویل کودک قرار می‌گیرند.‏

‏۵- متقاضیان داوطلب سرپرستی غیر از بستگان می‌بایست حداقل دارای مدارک تحصیلی  دیپلم باشند.‏
تبصره: متقاضیان سرپرستی دارای تحصیلات کارشناسی مرتبط (علوم تربیتی، روان شناسی، جامعه شناسی و مددکاری) با ‏حفظ سایر شرایط نسبت به دیگر متقاضیان در اولویت می‌باشند.‏

‏۶- متقاضیان می‌بایست ضمن دارا بودن انسجام خانوادگی، از شناخت، تجربه و توانایی لازم در مراقبت از کودکان ‏برخوردار باشند.‏

‏۷-  پس از پذیرش فرزندان در خانواده، تعداد اعضای خانواده متقاضی سرپرستی نباید از هفت نفر تجاوز نماید.‏

‏۸- سن زن و شوهر متقاضی سرپرستی می‌بایست حداقل ۲۵ و حداکثر ۵۰ سال باشد.‏
تبصره: در موارد استثنایی و تنها در خصوص بستگان و با رعایت موازین کارشناسی و تایید کمیته شبه خانواده تغییر در ‏محدودیت سنی و محدودیت در تعداد اعضای خانواده متقاضی امکان پذیر می‌باشد.‏

‏۹- خانواده متقاضیان سرپرستی می بایست از تمکن مالی مناسب و درآمد مستمر برخوردار باشند.‏
تبصره: اعضاء خانواده و بستگاه کودک با در نظر داشتن بند ۹-۸-۷-۵ در صورت تقاضا و تایید نیاز آنان توسط کمیته امور ‏شبه خانواده با در نظر داشتن مصالح کودک می‌توانند مشمول مقررات مالی این دستورالعمل شوند.‏

‏۱۰- خانم های فاقد همسر در صورت دارا بودن سایر شرایط سرپرستی با تایید کمیته شبه خانواده استان می‌توانند سرپرستی ‏از یک تا سه کودک دختر را عهده دار شوند.‏

‏۱۱- در صورتی که کودک تحویلی به خانواده، دارای معلولیت و نیازهای ویژه باشد (معلولیت جسمی، ذهنی، یا اختلالات ‏رفتاری) خانواده متقاضی می باید دارای تخصص بوده و یا دوره های آموزشی متناسب با نیازهای کودک را گذرانده باشد.‏

‏۱۲- ارائه خدمات توانبخشی مورد نیاز به کودک معلول با هماهنگی معاونت امور توانبخشی بر عهده سازمان خواهد بود.‏

فرزندخواندگی برای ایرانیان مقیم خارج از کشور چگونه امکانپذیر است؟

ایرانیان خارج از کشور بایستی به سفارت ایران، در کشوری که اقامت دارند (در صورتی که در امریکا زندگی می‌کنید به سفارت سوئیس) مراجعه نموده و درخواست خود را به ارائه نمایند.

شرایط عمومی درخواست فرزندخواندگی، عبارت است از:

۱- تابعیت جمهوری اسلامی ایران

۲- تبعیت از دین اسلام

۳-گذشتن حداقل ۵ سال از تاریخ ازدواج

۴- دارا بودن حداقل ۲۹ سال سن (برای یکی از زوجین)

۵- گواهی پزشک مبنی بر ناباروری یکی از زوجین

کد خبر 1068

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 7 =